Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Nīlanders iemet piektajā spēlē pēc kārtas, čempione "Blues" ielaiž septiņus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nīlanders iemet piektajā spēlē pēc kārtas, čempione "Blues" ielaiž septiņus
Viljams Nīlanders (no kreisās). Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Toronto "Maple Leafs" zviedru uzbrucējs Viljams Nīlanders guvis vārtus piektajā spēlē pēc kārtas, palīdzot izbraukumā ar 6:3 sakaut Vinipegas "Jets".

"Maple Leafs" pie punktiem tikusi deviņās spēlēs pēc kārtas, izcīnot astoņas uzvaras. Kanādas komandu duelī galvenais panākuma kaldinātājs bija Kanādā dzimušais, bet Zviedriju pārstāvošais uzbrucējs Viljams Nīlanders, kurš guva divus vārtus un pievienoja rezultatīvu piespēli. Tādējādi viņš sāncenšu vārtsargus pārspējis jau piecās spēlēs pēc kārtas. Savukārt pēdējos septiņos mačos viņš guvis astoņus vārtus un pievienojis piecas piespēles. Dānis Frederiks Andersens uzvarētāju vārtos tika galā ar 45 metieniem.

Pamatīgu neveiksmi cieta čempione Sentluisas "Blues", kas izbraukumā ar 3:7 zaudēja Kolorado "Avalanche". Laukuma saimnieku rindās lielisks bija Neitans Makinons, kurš guva vārtus, izmantojot izgājienu pret vārtsargu, kā arī atdeva trīs piespēles. Ar diviem vārtiem izcēlās Nazems Kadri, jaunais aizsargs Semjuels Žirārs atdeva četras piespēles, bet Filips Grubauers atvairīja 24 metienus.

Septiņus vārtus iemeta arī Vankūveras "Canucks", kas ar 7:5 pieveica Čikāgas "Blackhawks", izcīnot sesto uzvaru pēc kārtas. Dž. T. Millers vārtiem pievienoja trīs piespēles, Bo Horvats izcēlās ar 1+1, bet Elīass Petešons un Taners Pīrsons katrs guva vārtus un atdeva divas piespēles. Jākobs Markstrems "Canucks" vārtos atvairīja 28 metienus. Ja Vankūvera turpināja uzvaru gājienu, tad "Blackhawks" pārtrūka trīs uzvaru sērija.

3. janvāris

SpēleRez.SpēleRez.
Bruins – Blue Jackets1:2 PSabres – Oilers3:2 P
Canadiens – Lightning1:2Islanders – Devils1:2
Penguins – Sharks2:3 PSenators – Panthers3:6
Jets – Maple Leafs3:6Flames – Rangers4:3
Coyotes – Ducks4:2Avalanche – Blues7:3
Canucks – Blackhawks7:5Golden Knights5:4