Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Karsuma "Dynamo" pieveic austrumu vicelīderi, Ābola "Lada" zaudē Magņitkai

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Karsuma "Dynamo" pieveic austrumu vicelīderi, Ābola "Lada" zaudē Magņitkai
Mārtiņš Karsums
Foto: dynamo.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) šodienas mačā latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētais Maskavas "Dynamo" izbraukumā pārspēja Omskas "Avangard" (3:2). Citā spēlē Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" savā laukumā nenoturēja divu vārtu pārsvaru un piekāpās austrumu līderim Magņitogorskas "Metallurg" (2:4).

Omskas pirmajā periodā ritēja līdzvērtīga un uzmanīga spēkošanās, bet rezultāts saglabājās sākotnējais (0:0). Otrajā periodā viesi no Maskavas iemeta divas ripas - mača 23. minūtē izcēlās soms Juso Hietanens, bet 29. minūtē vairākumu realizēja Deniss Kokarevs.

Trešajā periodā mājiniekiem neizdevās izlīdzināt rezultātu. 51. minūtē Nikolajs Ļemtjugovs samazināja laukuma saimnieku deficītu (1:2), tomēr jau pēc 93 sekundēm dinamietis Maksims Karpovs atjaunoja divu vārtu pārsvaru maskaviešiem. 65 sekundes pirms pamatlaika beigām mājinieku čehs Vladimirs Sobotka vēlreiz atjaunoja sibīriešu cerību, taču atlikušajā laikā lietu kārtība vairs nemainījās (2:3).

"Dynamo" uzbrucējs Mārtiņš Karsums laukumā bija 16:04 minūtes, izpildīja divus spēka paņēmienus, kā arī uzvarēja trijos iemetienos no trijiem. Latvietis šodien sāka otrajā virknējumā ar čehu Lukāšu Kašparu un krievu Alekseju Tereščenko. Šajā sezonā dinamiešu otrais rezultatīvākais spēlētājs Karsums sakrājis 21 (9+12) punktu 39 spēlēs. Pēc šodienas panākuma "Dynamo" pakāpjas uz piekto vietu Rietumu konferencē, savukārt "Avangard" paliek otrais austrumos.

Toljati mačā laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 2:0 un pēc nospēlētajām 35 minūtēm joprojām priecēja vietējos līdzjutējus. Spēles otrajā daļā sekmīgāk darbojās viesi no Magņitogorskas. 36. un 37. minūtē viesi guva pa vārtiem un panāca izlīdzinājumu. Lielais spiediens uz latvieša sargātajiem vārtiem tomēr deva augļus. Ciemiņi dominēja arī trešajā periodā, iemeta vēl divas ripas, līdz ar to Arta Ābola vadītā "Lada" cieta neveiksmi (2:4). Interesanti, ka Urālu vienības varenais pirmais piecinieks šoreiz iemeta tikai vienu ripu.

"Lada" vārtos stāvēja latvietis Edgars Masaļskis un atvairīja 36 no 40 pretinieku metieniem. Toljati vienības aizsargs Kristaps Sotnieks laukumā bija 21:54 (lielākais rādītājs komandā) un trīs reizes meta pa vārtiem. Pēc šodienas mača Pievolgas komanda saglabā 12. vietu Austrumu konferencē un par 12 punktiem atpaliek no play-off zonas.

Savukārt Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Krievijas hokeja superklubs Sanktpēterburgas SKA Minskas mača gaitā nonāca iedzinējos ar apkaunojošu 0:5 pret vietējo ''Dinamo'', bet turpinājumā spēja gūt četrus bezatbildes vārtus un zaudēt ar krietni pieklājīgāku rezultātu (4:5).

Izmantotie resursi:
khl.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja