Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Decembra MVP Eirolīgā - Strēlnieka komandas biedrs Melli

Andrejs Siliņš

Decembra MVP Eirolīgā - Strēlnieka komandas biedrs Melli
Nikolo Melli
Foto: euroleague.net

Par ULEB Eirolīgas decembra mēneša vērtīgāko spēlētāju jeb MVP nosaukts Vācijas čempiones Bambergas "Brose" itāliešu spēka uzbrucējs Nikolo Melli.

Decembrī Bamberga aizvadīja sešas spēles un izcīnīja četras uzvaras, apspēlējot "Maccabi", "Anadolu Efes", "Olympiacos" un "Galatasaray", bet zaudējot CSKA un Madrides "Real". Melli decembra mēnesī sasniedza karjeras labākos rādītājus vienā spēlē vairākās kategorijās - punktos, atlēkušajās bumbās un efektivitātes reitingā.

25 gadus vecais Melli vidēji pagājušajā mēnesī guva 15,6 punktus, izcīnīja 8,0 atlēkušās bumbas, atdeva 2,3 rezultatīvas piespēles, pārtvēra 1,2 bumbas un bloķēja 1,0 metienu. Tāpat Melli vidējais efektivitātes reitings +24,5. Metienus no spēles, tai skaitā trīspunktniekus, itālietis veica ar vismaz 60% precizitāti - divpunktniekos 62,8% un tālajos 61,9%.

Pret "Maccabi" Melli guva 27 punktus, izcīnīja 14 bumbas un sakrāja +40 efektivitātes reitinga punktus, kas ir labākie rādītāji karjerā. Pats galvenais Melli sasniegums gan bija cits - spēja no pēdējās vietas turnīra tabulā komandu pacelt uz 11. pozīciju ar reālām izredzēm cīņā par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

205 centimetrus garais un 100 kilogramus smagais Melli karjeru sāka Redžo Emīlijā, 13 (!) gadu vecumā tiekot pieteikts Itālijas otrās līgas spēlei. Eirolīgā Melli aizvada jau savu septīto sezonu - pirmās piecas ar Milānas "Olimpia", bet šī ir otrā Bambergas komandas rindās. Līgums ar "Brose" Melli ir spēkā līdz šīs sezonas beigām.

Arī Jānis Strēlnieks aizvadīja labu mēnesi Eirolīgā - talseniekam decembrī vidēji 10,2 punkti, 4,2 rezultatīvas piespēles un 3,0 atlēkušās bumbas, kā arī +11,5 efektivitātes reitinga punkti.