Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Pārgauja" šokē "Kuršus", ulbrokieši uzvar vicečempionus

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Pārgauja" šokē "Kuršus", ulbrokieši uzvar vicečempionus
Stalbes "Pārgauja"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Skaistu uzvaru ELVI florbola līgā vīriešiem šovakar Liepājā izcīnīja Stalbes komanda "Pārgauja", kas jau pirmajās piecās minūtēs "Kuršu" vārtos sameta četras bumbiņas, bet galarezultātā triumfēja ar 9:8. "Ulbroka/FS Masters" pretinieku laukumā ar 7:4 pieveica "Mogo-RTU/Rockets" florbolistus, sagādājot vicečempioniem otro zaudējumu pēc kārtas.

"Pārgauja" šokē "Kuršus" un nosargā uzvaru Liepājā

Stalbes "Pārgauja", kas šovakar viesojās pie "Kuršiem", noteikti netika uzskatīta par mača favorīti, tomēr Liepājā ieradās savā iespējami labākajā sastāvā un cīņu sāka maksimāli labi - jau pirmajās piecās minūtēs pēc diviem Olafa Zvīņa un Jāņa Levanoviča metieniem viesi izvirzījās vadībā ar 4:0. Drīz vien pie pirmajiem vārtu guvumiem tika arī liepājnieki, tomēr stalbiešiem pēc pirmajām 20 minūtēm bija izdevies nosargāt četru vārtu pārsvaru - 6:2. Otrās trešdaļas pirmajā pusē "Kurši" sāka nopietnu pakaļdzīšanos, samazinot pretinieku pārsvaru līdz minimumam - 5:6. Tomēr pirms izšķirošajām 20 minūtēm Stalbes komandai bija divu vārtu handikaps - 8:6. Pēdējā trešdaļā tika gūti tikai trīs vārti - 43.minūtē liepājnieks Kristaps Ošs-Ervics panāca 7:8, bet 56.minūtē Rolands Kovaļevskis brīdī, kad viņa komanda spēlēja skaitliskajā mazākumā, spēja iemest golu, pirmo reizi panākot neizšķirtu - 8:8. Liepājniekiem, kā izrādījās, šoreiz nebija lemts izcīnīt kaut punktu, jo jau nākamajā minūtē stalbietis Olafs Zvīnis ar tālu metienu realizēja viesu skaitlisko vairākumu, gūdams, kā vēlāk izrādījās, savas komandas uzvaras vārtus - 9:8.

Labākā spēlētāja godu uzvarētāju rindās nopelnīja Olafs Zvīnis, kurš ar 5 (4+1) bija arī rezultatīvākais savā komandā. Ar 4 (3+1) punktiem izcēlās viņa komandas biedrs Jānis Levanovičs. Par labāko starp liepājniekiem atzina Oskaru Bergmani, kurš ar rezultativitāti neizcēlās. Pa diviem goliem "Kuršu" labā guva Rolands Kovaļevskis un Kristaps Ošs-Ervics, bet rezultatīvākais ar "hat-trick" bija Mihails Kostusevs. SK "Pārgauja" pēc šīs uzvaras ar 16 punktiem pakāpās uz 10.vietu turnīra tabulā.

Ulbrokieši sagādā vicečempioniem otro zaudējumu pēc kārtas

ELVI florbola līgas vīriešiem vicečempione "Mogo-RTU/Rockets", kas savā iepriekšējā mačā ar 4:10 bija zaudējusi "Valmierai/ViA", šovakar Rīgā uzņēma "Ulbrokas/FS Masters" florbolistus. 19.minūtes sākumā rezultāts vēl bija 1:1 (uz ulbrokieša Kaspara Šķēla vārtu guvumu ar golu atbildēja rīdzinieku spēlējošais treneris Jānis Jansons), bet pēc pirmā perioda minimāls pārsvars viesiem - 2:1. Otrās trešdaļas laikā izšķirošu izrāvienu izdarīja "Ulbroka/FS Masters", kas izvirzījās vadībā ar 5:1. Pēdējā periodā laukuma saimniekiem neizdevās lauzt spēles gaitu - ar 7:4 uzvarēja Ulbrokas komanda, sagādājot vicečempioniem jau otro zaudējumu pēc kārtas.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Elvis Holsts, kas ulbrokiešiem pievienojās tikai pagājušajā mēnesī, veicot pāreju no Bauskas komandas. Viņš šovakar atvairīja 30 no 34 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija cits bijušais baušķenieks - Toms Niedre, kuram šīvakara spēlē 4 (1+3) punkti, 3 (1+2) punktus savāca Kaspars Šķēls, ar diviem goliem izcēlās Reino Ješēvics, bet 2 (1+1) punkti Ērika Akulova kontā. Par labāko starp "Mogo-RTU/Rockets" spēlētājiem atzina Miķeli Dravnieku, kurš ar rezultativitāti neizcēlās. Divus golus iemeta Mārtiņš Brigmanis, bet Jānim Jansonam 2 (1+1) punkti. "Ulbroka/FS Masters" pēc šīs uzvaras ar 28 punktiem pakāpās uz 5.vietu turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...