Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Igaunis Vipss apstiprināts par ''Red Bull'' testa pilotu atlikušajiem diviem posmiem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Igaunis Vipss apstiprināts par ''Red Bull'' testa pilotu atlikušajiem diviem posmiem
Juri Vipss. Foto: SPO/Scanpix

Igaunijas braucējs 20 gadus vecais Juri Vipss ir apstiprināts par F1 komandas ''Red Bull'' 2020. gada atlikušo divu posmu testa pilotu, ziņo Igaunijas mediji. Ja arī uz nākamo sezonu jaunais pilots tiks apstiprināts šajā statusā, tad Vipss būs nonācis viena soļa attālumā no debijas kādā no F1 posmiem.

20 gadus vecais igaunis Juri Vipss kļuva par ''Red Bull'' testa pilotu Turcijas ''Grand Prix'' laikā. Testa pilota vieta kļuva vakanta, kad Serhio Kamara pievienojās ''Dragon Penske'' komandai Formula E čempionātā.

Igauņu sportists sākotnēji šogad bija plānojis startēt Japānas ''Super Formula Championship'', taču šie plāni izpalika pēc tam, kad komanda lēma par labu vietējam pilotam Covid19 apstākļos. Rezultātā Vipss aizvadījis pāris sacīkstes Formula 2 čempionātā ''DAMS'' komandas sastāvā. ''Red Bul'' vēl nav oficiāli paziņojusi, ka igauņu pilots oficiāli būs komandas testa pilots uz atlikušajiem diviem F1 2020. gada čempionāta posmiem.

Ja Vipss turpinās arī nākamajā sezonā startēt kā ''Red Bull'' testa pilots, tad sportists brauks F2 čempionātā un gadījumā, ja kas notiks ar kādu no pilotiem, varēs tos nomainīt. ''Red Bul'' komandas sastāvā startē Makss Verstapens un Alekss Albons, bet Daņils Kvjats brauc ''AlphaTauri'' sastāvā.

''Red Bull'' ir otrajā vietā Konstruktoru kausā, kamēr Verstapens ar 189 punktiem trešais braucēju ieskaitē.

Izmantotie resursi:
https://news.err.ee/1193158/juri-vi...