Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kanāda, Zviedrija un Čehija nodrošina dalību ratiņkērlinga PČ augstākajā divīzijā

Linda Mangale
Linda Mangale

Kanāda, Zviedrija un Čehija nodrošina dalību ratiņkērlinga PČ augstākajā divīzijā
No kreisās: Džons Tarstons, Marks Aidesons
Foto: WCF/Alina Pavlyuchik

Šodien, 2.decembrī ar Kanādas izlases uzvaru noslēdzās pasaules ratiņkērlinga čempionāts B divīzijā, kas norisinājās Somijas pilsētā Lohjā.

Kopumā 15 valstis 27.novembrī uzsāka dalību zemākajā divīzijā. Čempionātā tika noskaidrotas tās trīs izlases, kuras pievienosies Igaunijai, Korejai, Krievijai, Ķīnai, Latvijai, Norvēģijai, Slovākijai, Skotijai un Šveicei pasaules čempionāta A divīzijā, kas no 2020.gada 29.februāra līdz 7.martam norisināsies Vetcikonā, Šveicē.

Sadalītas divās grupās pa septiņām un astoņām, komandas aizvadīja apļa turnīra kārtu. Pēc tās cīņā par medaļām iekļuva Kanāda, Itālija, Zviedrija, Slovēnija, Vācijas un Čehija. Kanāda un Slovēnija kā grupu līderes automātiski nokļuva pusfinālā. Savukārt pārējās divas vietas tika Čehijai un Zviedrijai, kuras attiecīgi uzveica Itāliju un Vāciju ar vienādu rezultātu 8:2.

Vienā no pusfināliem Kanāda pārliecinoši tika galā ar Čehijas izlasi, uzvarot ar 10:4, bet otrā cīņā Zviedrija pārspēja B apakšgrupas labāko komandu Slovēniju ar 7:5.

Līdz ar to Zviedrija un Kanāda varēja uzelpot vieglāk finālā, jo jau bija skaidrs, kad abas iekļuvušas A divīzijā. Atlika tikai noskaidrot zelta medaļu īpašniekus. Pie tām ar pārliecinošu sniegumu visā spēlē tika kanādieši, kuri pārspēja zviedrus ar 6:1.

Savukārt cīņa par 3.vietu un būt vai nebūt 12 labāko valstu vidū nākamā gada pasaules čempionātā Šveicē bija krietni vien spraigāka. Pēc pus spēles Slovēnija bija vadībā ar 5:3, bet čehu pieci punkti piektajā endā lauza spēles gaitu, izvirzot viņus vadībā ar 8:5. Slovēņiem pirms pēdējā enda izdevās pietuvoties līdz -1 (7:8), tomēr Čehija neizlaida šo spēli no rokām, uzvarot ar 10:7 un izcīnot pēdējo ceļazīmi uz augstāko divīziju.

Šajās sacensībās no Latvijas kā treneris Lietuvas izlasei palīdzēja Arnis Veidemanis. Diemžēl ar divām uzvarām septiņās spēlēs bija krietni par maz, lai lietuvieši kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Visu spēļu rezultāti: https://worldcurling.org/events/wwh...

Izšķirošo spēļu rezultāti:

10:4 Kanāda – Čehija /pusfināls/
7:5 Zviedrija – Slovēnija /pusfināls/
6:1 Kanāda – Zviedrija /fināls/
10:7 Čehija – Slovēnija /spēle par 3.vietu/

Kopvērtējums:

1. Kanāda /uz A divīziju/
2. Zviedrija /uz A divīziju/
3. Čehija /uz A divīziju/
4. Slovēnija
5. Itālija
6. Vācija
7. Turcija
8. Dānija
9. Anglija
10. Somija
11. ASV
12. Japāna
13. Lietuva
14. Polija
15. Ungārija