Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Treimaņa brigāde izpelnās skarbu kritiku pēc Ziemeļīrijas čempionāta mača tiesāšanas

Ints Megnis
Ints Megnis

Treimaņa brigāde izpelnās skarbu kritiku pēc Ziemeļīrijas čempionāta mača tiesāšanas
Līnijtiesnesis Haralds Gudermanis cenšas izšķirt spēlētāju konfliktu. Foto: INPHO/Stephen Hamilton

Latvijas labākais tiesnesis Andris Treimanis sestdien noraidīja trīs futbolistus Ziemeļīrijas čempionāta spēlē, izpelnoties skarbu kritiku par savu sniegumu.

Treimanis tiesāja maču, kurā "Glentoran" Belfāstas derbijā savā laukumā cīnījās 2:2 ar valsts čempioni "Crusaders". Treimanis par otro brīdinājumu 42. minūtē noraidīja Kailu Ovensu, turklāt tiek ziņots, ka latvietis sākumā pat piemirsis, ka jāparāda sarkanā kartīte. Vietējie mediji ziņo, ka abi brīdinājumi piešķirti par vietējam futbolam "maigiem" pārkāpumiem. Savukārt puslaika kompensācijas laikā pēc asa izklupiena Latvijas tiesnešu brigāde zaudēja kontroli pār maču, sākoties masu kautiņam, kurā iesaistījās arī treneri. Šī incidenta rezultātā uz ģērbtuvēm vajadzēja doties vēl pa vienam katras vienības spēlētājam.

Pēc spēles abu klubu pārstāvji pauda neapmierinātību ar 33 gadus vecā Treimaņa sniegumu. "Tā bija sliktākā tiesāšana, ko esmu redzējis 30 gadu laikā futbolā," teica "Crusaders" galvenais treneris Stīvens Baksters.

Treimanis uz Ziemļīriju bija devies tiesnešu apmaiņas programmas ietvaros, jo šosezon vairākus mačus Latvijas Virslīgā tiesāja Īrijas un Lietuvas "soģi".

"Es vainoju Īrijas Futbola asociāciju par šīm apmaiņas programmām," teica Baksters. "Nevainoju tiesnešus, spēles beigās man viņu bija žēl. Tas bija komiski. Mūsu asociācijai būtu jāatvainojas abiem klubiem. Apkaunojoši."

"Kad atved tiesnešus no citām valstīm, viņi nav pieraduši pie mūsu kultūras. Tas bija redzams no sākuma līdz beigām," komentēja "Glentoran" galvenais treneris Ronijs Makfals.

Treimanis ir pēdējo gadu Latvijas labākais tiesnesis. Šajā rudenī viņa tiesneša brigāde jau tiesājusi divas spēles UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā, kļūstot par pirmajiem Latvijas "soģiem", kas ko šādu paveikuši.

Izmantotie resursi:
https://www.belfasttelegraph.co.uk/...
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +2 [+] [-]

, 2018-12-02 01:19, pirms 5 gadiem
Padebīlie ziemeļīri,viņi jau nespēlē futbolu,bet iedomājās,ka spēlē! Kaušļi un mežoņi!

  +8 [+] [-]

, 2018-12-02 01:23, pirms 5 gadiem
Protams neesmu ziemeļīru futbola pazinējs,bet var nojaust,ka tā pārsvarā ir rupja spēle. Un Treimanis,kurš pēdējā laikā ir pieradis redzēt kvalitatīvu futbolu,kur patiešām spēlē futbolu, šādai spēlei nebija gatavs. Nav uz turieni jāsūta mūsu labākais tiesnesis,lai tie stulbie ziemeļīri paši savā starpā kaujas.
Slēpts komentārs: Ferdinands Lieliskaisss

  +3 [+] [-]

, 2018-12-02 01:37, pirms 5 gadiem
Life rakstīja: Padebīlie ziemeļīri,viņi jau nespēlē futbolu,bet iedomājās,ka spēlē! Kaušļi un mežoņi!
Varbūt, bet diezgan muļķīgi attaisnoties un vainot futbolistus, ka spēlē nepareizā stilā. Tā tieši ir augstas klases tiesnešu pazīme, ka spēj pielāgoties, kontrolēt un tiesāt dažāda stila futbolu. Un tādi tad tiek līdz World Cup.

  +8 [+] [-]

, 2018-12-02 03:19, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: Varbūt, bet diezgan muļķīgi attaisnoties un vainot futbolistus, ka spēlē nepareizā stilā. Tā tieši ir augstas klases tiesnešu pazīme, ka spēj pielāgoties, kontrolēt un tiesāt dažāda stila futbolu. Un tādi tad tiek līdz World Cup.
Pieredzi nevar iegūt vērojot mačus TV, kādu zini, kurš ar pirmo uzgājienu bijis ''nemanāms'', it īpaši jau pēdējo barbaru zemē.

 +11 [+] [-]

, 2018-12-02 08:35, pirms 5 gadiem
Tur Futbols no Regbija daudz neatšķīrās!
Slēpts komentārs: norins

  -3 [+] [-]

, 2018-12-02 11:37, pirms 5 gadiem
Beidzot tam narcisam ierādīja īsto vietu. Latvijā ar viņu auklējas kā ar kaprīzu gailīti

  +1 [+] [-]

, 2018-12-02 12:18, pirms 5 gadiem
Spēli neredzēju, nevienu ziemeļīru spēli neesmu redzējis. Pieļauju, ka notiesāja ok, bet apbižotie īri domā, ka atbraucis tiesnesis no banānu republikas, tāpēc var kritizet viņa darbu. Tas tā- -skats no otras puses.

  -1 [+] [-]

, 2018-12-02 13:19, pirms 5 gadiem
Psc...spēli neviens te nav redzējis, bet visiem jau ir viedoklis. Pašiem ņirga nenāk?

  -1 [+] [-]

, 2018-12-02 13:35, pirms 5 gadiem
Raiteens rakstīja: Psc...spēli neviens te nav redzējis, bet visiem jau ir viedoklis. Pašiem ņirga nenāk?
Spēlētajiem nācās tiesnesim norādīt, ka spēlētājs, kuram grasās atkal dot vnk brīdinājumu, patiesībā jau ir ar vienu brīdinājumu un ir jānoraida...

Nu sorry, diemžēl, šis ir ne tik traks, bet līdzīgs kuriozs kā Greiemam Polam ar Šimuniču, tikai... daudz zemākas raudzes mačā... DIEMŽĒL
Greiemam Polam tas maksāja karjeru...

Tāds ir tiesnešu liktenis... viens drausmīgs mačs, kurā lēmumi sašķobījušies ne pa jokam un... You're out

  -1 [+] [-]

, 2018-12-02 14:36, pirms 5 gadiem
Raiteens rakstīja: Psc...spēli neviens te nav redzējis, bet visiem jau ir viedoklis. Pašiem ņirga nenāk?
Ko vēl tu gaidīji no SC superobjektīvi intelektuālajiem komentētājiem?

  -2 [+] [-]

, 2018-12-02 17:44, pirms 5 gadiem
Žēl ka neredzēju spēli.Laikam bija augsti intelektuālā līmenī.Visvairāk nožēloju neredzēto abu treneru iesaistīšanos pūkas mešanā.Kāda statistika:cik deguni palika šķībi, cik izsisti zobi, cik žokļi salauzti? Forša spēle bijusi!