Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Saldus" spraigā cīņā revanšējas kandavniekiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Saldus" spraigā cīņā revanšējas kandavniekiem
Jānis Līcītis
Foto: BK "Saldus"

Svarīgu uzvaru Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā (LBL2) izcīnījusi "Saldus" komanda. Saldenieki A grupas izbraukuma spēlē spēja revanšēties "Kandavai/Compor" ar rezultātu 75:67.

Kandavas komanda līdz šim vairākkārt uzvarējusi mača galotnes, parādot raksturu, tostarp arī pirmajā mačā pret "Saldu", uzvarot ar rezultātu 91:89. Tas arī ļāvis tikt pie pozitīvas bilances un garantējis iekļūšanu labāko 12 komandu pulkā. Tikmēr "Saldus" par šo iespēju aktīvi cīnās, pašlaik esot tieši aiz svītras. Šis mačs saldeniekiem bija īpaši svarīgs.

Pirmajā ceturtdaļā komandas spēlēja kā līdzīga ar līdzīgu, pārmaiņus gūstot punktus. Pirmie vairāk nekā divu punktu vadībā izvirzījās viesi, bet Kandavas komandai izdevās atspēlēt četru punktu deficītu (11:11). Izrāvienu izdevās turpināt līdz pirmās ceturtdaļas beigām, kas ļāva to noslēgt vadībā ar rezultātu 17:14.

Otro ceturtdaļu labāk sāka mājinieki, pirmo reizi iegūstot piecu punktu pārsvaru (22:17). Komandām ik pa laikam bija kritumi uzbrukumā, bet labāk sekmējās kandavniekiem, kuri ceturtdaļas otrajā pusē izvirzījās vadībā ar 30:22. "Saldus" no bedres spēja izrāpties ar diviem precīziem tālmetieniem, bet puslaika izskaņā ielaida piecus punktus un palika iedzinējos. Komandas devās atpūtā pie rezultāta 35:28.

Pēc lielā pārtraukuma "Kandavu/Compor" uz priekšu vilka dvīņu brāļi Guntars un Aigars Strāķi, bet tad komanda apstājās. "Saldus" pamazām sāka atspēlēties un ar kandavnieku Kasparu Baumani priekšgalā spēja atgriezties minimālā vadībā. Ritvars Kauliņš pārtrauca pretinieku izrāvienu, bet tāpat - pēc 30 spēlētām minūtēm minimālā vadībā palika "Saldus" (49:48).

Spēles izšķirošo nogriezni ar 10:2 izrāvienu sāka "Saldus", bet kandavnieki nepalika atbildi parādā, atbildot ar to pašu (58:59). Ar katru minūti intriga un spriedze pieauga, bet nedaudz labāk tomēr nospēlēja "Saldus" basketbolisti. Viņiem izdevās iegūt nelielu pārsvaru, kuru "Kandava/Compor" nespēja atspēlēt. Līdz ar to "Saldus" revanšējās par zaudējumu savā laukumā ar rezultātu 75:67 un iekļuva A grupas labāko četriniekā.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Kaspars Baumanis, kurš guva 18 punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, bet 15 punkti Robertam Šmīdriņam. Kandavas komandas labā 22 punktus guva Guntars Strāķis.

LBL2, A grupa, 2. decembris

"Kandava/Compor" - "Saldus" 67:75 (17:14, 18:14, 13:21, 19:26)

"Kandava/Compor": G.Strāķis 22, Kauliņš 10 (7 ab), Čīma 9, Šilbergs 9 (6 ab), Savčenko 7 (11 ab), A.Strāķis 3, Rudmiezis 3, Balsers 2, Gotfrīds 2, Rozentāls, Bērziņš, Šnikvalds.
"Saldus": Baumanis 18 (5 rp), Šmīdriņš 15, Kramiņš 9, Seņkāns 9 (8 ab), Līcītis 8 (13 ab), Kravalis 6, Buiķis 6 (6 rp), Bāča 4 (6 ab), Metnieks, Šlanka, Demiters, Ķeķis.

Izmantotie resursi:
LBL 2 | Latvijas Basketbola savienība