Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lavsons: "Noteikti būtu gatavs atgriezties "Žalgirī""

Andrejs Siliņš

Lavsons: "Noteikti būtu gatavs atgriezties "Žalgirī""
Tajs Lavsons
Foto: AFP/Scanpix

Pirms aizbraukšanas uz ASV, lai gatavotos Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) sezonai, Kauņas "Žalgirī" lokauta laikā spēlējušais Denveras "Nuggets" aizsargs Tajs Lavsons atzinis, ka ļoti labprāt atgrieztos Eiropā un kādreiz vēl pārstāvētu Vecā kontinenta klubu.

"Šeit pavadītais laiks bija labs. Esmu iemācījies vairākas jaunas lietas. Iepazinu jaunu basketbola kultūru - tas ir kas tāds, ko nezinātu, ja nebūtu uz šejieni atbraucis," neskatoties uz vairākiem nepatīkamiem mirkļiem, spēlējot Kauņas klubā, Lietuvā pavadīto laiku ar labu atceras Lavsons. "Šī bija interesanta pieredze un esmu bēdīgs, ka man jādodas prom."

Lai arī Lavsons vairs nebūs daļa no komandas, basketbolists ar entuziasmu runā par "Žalgira" izredzēm kvalificēties Eirolīgas Top16 turnīram: "Viņi var uzvarēt Zagrebu un tad mājās arī "Panathinaikos". Ja komanda uzvarēs šīs divas spēlēs, būs Top16."

"Neesmu no tiem cilvēkiem, kuriem patīk kaut ko atstāt nepadarītu, tāpēc jo īpaši esmu bēdīgs doties prom," sacīja Lavsons, kurš Eirolīgā septiņās spēlēs vidēji mačā guva 7,4 punktus un atdeva 3,0 rezultatīvas piespēles. "Vēlējos kopā ar komandu iekļūt Top16, pie tam "Žalgiris" jau ļoti sen nav uzvarējis Eirolīgā. Es to joprojām vēlos, bet man ir saistības NBA un tāpēc jādodas prom."

"Man pietrūks šo komandas biedru, esmu bijis ar viņiem trīs mēnešus, esam satuvinājušies, smējušies. Esam izgājuši cauri gan smagiem, gan labiem laikiem," priecīgs par jauniegūtajiem draugiem ir spēlētājs. Lietuvas līgā basketbolists vidēji 15 minūtēs guva 7,7 punktus. Lavsons atzīst - spēlēšana Eiropā noteikti ir palīdzējusi attīstīties kā spēlētājam.

"Man nedaudz pietrūka NBA spēļu. Tur ir citādāk - spēle ir ātrāka, notiek vairāk izrāvienu, bet šeit iemācījos citādāku spēli un arī tā man pietrūks. Domāju, ka esmu uzlabojis savu "pick'n'roll" spēli. Mants [Kalnietis] ir labāks šajā elementā un no viņa varēju mācīties vairākas lietas, kas man palīdzēs NBA."

"Kolektīvais līgums beigsies pēc kādiem sešiem līdz desmit gadiem. Ja tad atkal notiks kas tamlīdzīgs kā šogad, noteikti atgriezīšos. Atgriezīšos "Žalgirī"," mīlestību pret darba vietu lokauta laikā pauda Lavsons.

Pēdējo maču "Žalgira" formā Lavsons aizvadīja trešdien, kad Kauņā nepilnu 15 tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē izdevās uzveikt Kristapa Valtera Malagas "Unicaja" (67:65). Puslaika pārtraukumā Lavsonu laukuma centrā sveica un pateicās par ieguldījumu komandas sniegumā. Līdzjutēju koris vienbalsīgi skandēja "Ač-iū" ("Paldies" - no lietuviešu valodas).

Izmantotie resursi:
Basketball in Lithuania, lithuanians in...

  +2 [+] [-]

, 2011-12-02 12:59, pirms 12 gadiem
Pieklāības frāze tikai,twitterī kaut ko citu rakstīja pirms kāda laika

  +3 [+] [-]

, 2011-12-02 13:01, pirms 12 gadiem
Šis bij tas kurš oktobra skandēja, cik ļoti viņam Kauņa nepatīk un ka pārāk liels rasisms, bet nu pēkšņi saka pavisam ko citu.

     [+] [-]

, 2011-12-02 13:05, pirms 12 gadiem
Sehs ar Kauņu neizdevās.Ko vēl te laizīties tam kārumniekam?

 +10 [+] [-]

, 2011-12-02 13:24, pirms 12 gadiem
saka spēlētājs, kurš apgalvoja, ka vairāk iegūtu spēlējot 2k12 uz xBox nekā žalgira treniņos

  +8 [+] [-]

, 2011-12-02 13:53, pirms 12 gadiem
premium rakstīja: saka spēlētājs, kurš apgalvoja, ka vairāk iegūtu spēlējot 2k12 uz xBox nekā žalgira treniņos
njā, arī statisktika priekš NBA veča nav gluži tāda, lai baigi varētu sprēgāt...

     [+] [-]

, 2011-12-02 14:39, pirms 12 gadiem
Aplami statistikas dati.
Eirolīgā Lavsons ir izcēlies 3,0 atlēkušajām bumbām nevis rezultatīvajām piespēlēm.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-02 16:09, pirms 12 gadiem
fakucis rakstīja: Pieklāības frāze tikai,twitterī kaut ko citu rakstīja pirms kāda laika
Piekriitu kaa jau amerikaanim pieklaajiibas peec,chalis ir sajuusmaa,ka ticis prom no Kaunjas!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-02 17:13, pirms 12 gadiem
nu daži jau,pametot kādu kommandu,nenodedzina aiz sevis visus tiltus,mazums kā dzīvē var gadīties un varbūt kādreiz ar nāksies atgriezties

  +1 [+] [-]

, 2011-12-02 18:40, pirms 12 gadiem
Kā jau amerikānis, leišu avīzei izsaka pieklājības frāzes. Redzēs ko viņš teiks intervijās ASV žurnaļugām.