Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Liepājnieki bez trenera uzņems cēsniekus, Irlavā cīņa par vietu astotniekā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Liepājnieki bez trenera uzņems cēsniekus, Irlavā cīņa par vietu astotniekā
Normunds Krūmiņš (#41) šovakar varētu aizvadīt principiālu spēli pret savu bijušo komandu no Cēsīm
Foto: liepajniekiem.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar tiks izspēlēti pieci mači. Centrālā varētu būt "Kurši/Ekovalis" spēkošanās ar Cēsu "Lekringu", taču mājiniekiem šajā spēlē palīdzēt nevarēs diskvalificētais galvenais treneris Mārtiņš Krūms. Saistošai vajadzētu būt spēlei arī Lielvārdē un Irlavā, kamēr "FBK Valmiera" un "Talsu NSS/Krauzers' lūkos uzvarēt turnīra vājākās komandas.

"FBK Valmiera" – "Ogres vilki" pulksten 16:00 Valmierā

Kamēr vairākām komandām pagājušajā nedēļas nogalē bija pat divas spēles, valmierieši nenospēlēja pat vienu ieplānoto cīņu pret "Rubeni", kad Valmieras apkaimē plosījās spēcīgs vējš, atstājot spēļu arēnas bez elektrības. Tā rezultātā valmierieši nevarēja papildināt savu punktu bagāžu, ar sešās spēlēs iekrātajiem 13 punktiem atkāpjoties uz trešo vietu turnīra tabulā. Nespēlējot mačus, nav mainījušies arī komandas līderi, līdz ar to rezultatīvākais florbolists ar 19 (6+13) punktiem kluba rindās joprojām ir Pāvels Semjonovs, kuram seko Mārtiņš Broks ar 15 (12+3) punktiem. Neviens cits florbolists nav sasniedzis desmit punktu robežu, Gatim Liepiņam un Ričardam Eglītim sakrājot pa deviņiem punktiem. Kopš pēdējām spēlēm valmierieši savas rindas ir stiprinājuši, piesaistot pieredzējušo uzbrucēju Ivaru Laktiņu, kurš sezonu iesāka kluba 1.līgas vienībā, piecās spēlēs savācot 5 (4+1) rezultativitātes punktus. Laktiņš rezultatīvi spēlēja virslīgā aizpagājušajā sezonā, bet pērn piedalījās tikai trijās spēlēs, tiekot pie viena vārtu guvuma.

"Ogres Vilki" pagājušajā nedēļā aizvadīja divas spēles, vispirms tā sauktajā sešu punktu cīņā bezcerīgi ar 3:14 kapitulējot Ķekavā, bet pēc tam savā laukumā rezultatīvā spēlē pret tabulas līdervienību "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" izdevās iemest astoņus vārtus, taču arī ar to izrādījās par maz, jo zaudējums tika piedzīvots ar 8:13. Šajā spēlē pēdējie divi periodi tika nospēlēti neizšķirti (7:7), taču viss tika zaudēts jau pirmajā periodā, kas tika zaudēts ar 1:6. Neveiksmīgi "vilku" rindās debitēja vārtsargs Sandis Venevics, kurš ātri ielaida trīs vārtus Ķekavā, tiekot nosēdināts uz rezervistu soliņa. Uzbrukumā Elvijs Jankovskis ar 17 (10+7) un Markuss Januševskis ar 13 (8+5) punktiem izceļas arī visas līgas griezumā, turklāt pēdējās spēles rezultatīvs bijis arī Edijs Hammers, kuram izdevies iekrāt 8 (4+4) punktus.

"Kurši/Ekovalis" – "Lekrings" pulksten 16:00 Liepājā

Netipisku pēdējo maču aizvadīja "Kurši/Ekovalis", kas savā laukumā pagājušajā nedēļā uzņēma problēmu nomāktos čempionus no Lielvārdes, kas uz spēli ieradās bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem. Spēlē tā arī netika gūti nevieni vārti, spēlējot formātā pieci pret pieciem. Liepājnieki guva trīs vārtus vairākumā, bet paši mazākumā pamanījās ielaist piecas bumbiņas. Vēl reizi kurzemnieki vārtus guva ar soda metiena palīdzību. Turklāt "Kurši/Ekovalis" neprata nosargāt iekrāto divu vārtu pārsvaru pēc 40 nospēlētām minūtēm. Mača izskaņā lielo sodu nopelnīja komandas galvenais treneris Mārtiņš Krūms, kā rezultātā Liepājas komandai bez trenera būs jāiztiek gan šodienas spēlē pret cēsniekiem, gan nākamajā mačā ar "Bausku". Rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī ir Ričards Dēvits un Toms Akmeņlauks, kuri katrs savākuši pa 16 (5+11) punktiem. Seko Gints Siliņš un Mihails Kostusevs, kuru rēķinā ir pa 11 (8+3) punktiem.

Cēsu komanda pēdējo spēli aizvadīja pagājušās nedēļas vidū, kad nesastapās ar nekādu pretestību pret turnīra tabulas pastarīšiem "Bausku", savā laukumā konkurentus saplosot ar rezultātu 17:2. Lielisku spēli aizvadīja Jorens Malkavs, kurš sakrāja 8 (4+4) punktus, tādējādi atkārtojot kluba rekordu. Līdz šim divreiz astoņu punktu spēle bija padevusies Jānim Freivaldam un arī pašreizējam komandas galvenajam trenerim Andrim Malkavam. Pēdējo reizi Jorena onkulis šādu rezultativitāti bija demonstrējis pirms gandrīz desmit gadiem – 2010. gada janvārī. Turnīra tabulā cēsnieki ar 12 punktiem sešās spēlēs atrodas ceturtajā vietā, bet Malkavs pēc šīs rezultatīvās cīņas ar 13 (5+8) punktiem kļuvis par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju. Emīls Dzalbs iekrājis 11 (6+5) punktus, bet Jānis Rajeckis savācis 10 (4+6) punktus. Tikmēr pat tik rezultatīvā spēlē bez punktiem palika Toms Rīsmanis, kurš tādējādi jau divas cīņas pēc kārtas palicis sausā, virslīgā joprojām esot ar 499 savāktajiem punktiem. "Lekrings" jau ilgāku laiku iztiek bez sava pamatvārtsarga Markusa Plūduma, kā rezultātā pret baušķeniekiem debiju vārtos virslīgas spēlē sagaidīja Kārlis Grīntāls. Interesanti, ka šodien varētu nākties spēkoties pret bijušo Cēsu komandas vārtsargu Normudu Krūmiņu, kurš jau sezonas laikā pievienojās liepājnieku rindām.

"Bauska" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 18:00 Bauskā

Baušķenieki pagājušajā nedēļā bija tuvu ja ne pirmajai uzvarai sezonā, tad vismaz pirmajiem punktiem, taču mājas spēlē neizdevās pirmkārt jau nosargāt iekrāto divu vārtu pārsvaru, bet mača izskaņā mazākumā zaudētie vārti noveda pie septītās neveiksmes tikpat spēlēs, ar 5:6 piekāpjoties "Irlava/Avant". Bauskas rindās par labāko tika atzīts vārtsargs Jānis Goža, kurš tika galā ar 21 pretinieku metienu. Viņš kļuvis par vienīgo spēlētāju šajā sezonā, kurš labākā spēlētāja balvu izpelnījies trīs reizes. Vienus vārtus guva Jānis Akmentiņš, kurš sezonā kopumā iekrājis 5 (3+2) punktus, ar tik pieticīgu statistiku esot kluba rezultatīvākais florbolists. Četrus vārtus guvis Lotārs Melderis, bet Toms Rozentāls (3+1) ar diviem precīziem metieniem bija labākais pēdējā spēlē. Lieki piebilst, ka "Bauska" bez punktiem kopvērtējumā turnīra tabulā joprojām atrodas pēdējā ailītē.

Talsu komanda pagājušajā nedēļā aizvadīja vienu nerezultatīvu spēli, taču tika pie trim punktiem tabulā, viesos ar 3:2 apspēlējot "Lielvārde/FatPipe". Tabulā kurzemnieki ar 11 punktiem atrodas astotajā vietā, taču tabula ir tik blīva, ka panākuma gadījumā "vilki" var uzlēkt līdz pat trešajai ailītei. Pēc uzvaras Lielvārdē komandas spēlējošais treneris atzina, ka Bauskā komanda nebūs favorītu lomā, ņemot vērā, ka komanda ir gados ļoti jauna un Bauska var būt bīstams zvērs, ja labi iesāk spēli. Zaudējot vienus vārtus mazākumā pēdējā spēlē, "Talsu NSS/Krauzers" atkāpušies uz otro vietu šajā spēles komponentā, taču Bauskā šo rādītāju varētu uzlabot, jo sāncenši ir izteikti sliktākā komanda skaitliskajā vairākumā. Andrejs Šķerbergs ar 10 (5+5) punktiem joprojām ir rezultatīvākais savas komandas spēlētājs, bet Lielvārdē rezultatīvi nospēlēja gaidītie līderi Toms Bitmanis (4+4) un Artis Raitums (3+4).

"Irlava/Avant" – "Ķekava" pulksten 18:00 Irlavā

Pagājušajā nedēļā Irlavas komanda uzvarēja vienu no svarīgākajām pirmā apļa cīņām, izraujot panākumu Bauskā. Tagad gaidāma spēkošanās mājās ar "Ķekavas" vienību un šī spēle būs ārkārtīgi svarīga kā vienai tā otrai komandai, jo vienīgi uzvarētāji saglabās puslīdz reālas izredzes turpināt cīņu par vietu labāko astotniekā. Pašlaik "Irlava/Avant" ar deviņiem punktiem septiņās spēlēs atrodas devītajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no kārotā astotnieka. Komandas rezultatīvākie spēlētāji Renārs Austrums (13+2) un Emīls Krūmiņš (7+8) iekrājuši pa 15 rezultativitātes punktiem, taču Krūmiņš gandrīz iegāza savu vienību Bauskā, nopelnot 2+10 minūšu disciplināro sodu, atstājot savu komandu uz ilgāku laiku bez viena no līderiem. Lieliski komandas rindās iesaistījies Aivis Hammers, kurš divās spēlēs sakrājis jau 4 (1+3) punktus un šovakar spēlēs pret komandu, kuras rindās uzsāka šo sezonu.

"Ķekava" pagājušajā nedēļā savā laukumā negaidīti viegli ar 14:3 saplosīja "Ogres vilkus", tādējādi pārtraucot trīs zaudēto spēļu sēriju. Svētdien komanda bija devusies uz Kocēniem, lai spēkotos ar Stalbes "Pārgauju", taču šī cīņa tā arī nesākās, jo Kocēnu sporta nams aptuveni stundu pirms cīņas sākuma palika bez elektrības. Līdz ar to "Ķekava" ar sešiem punktiem netika augstāk par desmito vietu, taču viņu rīcībā ir par spēli mazāk kā saviem šīvakara oponentiem. Pret ogrēniešiem spilgtu maču aizvadīja Artūrs Narogs, kurš guva četrus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, sezonā kopumā ar 8 (6+2) punktiem izvirzoties par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju. Tikpat punktu ir arī Kristapam Laugalim (4+4), bet Edžus Bunka iekrājis 6 (2+4) punktus.

"Lielvārde/FatPipe" – "Rubene" pulksten 20:00 Lielvārdē

Pēc ļoti sāpīgā zaudējuma mājās pret "Talsu NSS/Krauzers", valsts čempioni dienu vēlāk parādīja raksturu, izbraukumā atspēlējot trīs vārtu deficītu un ar 5:4 pieveicot "Kurši/EKovalis". Tā rezultātā "Lielvārde/FatPipe" ar 11 punktiem atrodas septītajā vietā turnīra tabulā. Liepājā Lielvārdes komanda visus piecus vārtus guva skaitliskajā vairākumā, pēc šīs spēles ar 53% realizāciju pakāpjoties uz trešo vietu šajā komponentā. Tikmēr mazākums bija katastrofāls un šajā rādītājā komanda ir otra sliktākā turnīrā. Paliekot uz rezervistu soliņa trešajā periodā pret Talsu komandu, autobusā uz Liepāju tā arī neiekāpa abi komandas šīs sezonas rezultatīvākie spēlētāji Sandris Virsnītis (6+4) un Niks Blumfelds (4+5). Tikmēr rezultatīvi nospēlēja Juris Sandis Jēgers (7+1), bet debijas spēlē komandas rindās ar vārtu guvumu un labākā spēlētāja balvu atzīmējās aizsargs Dinārs Vaitaitis.

"Rubenes" florbolisti nespēja nosargāt iekrāto divu vārtu pārsvaru pagājušajā nedēļā notikušajā spēlē Ulbrokā, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 6:8. Savukārt spēle pret Valmieras komandu tika atcelta. Turnīra tabulā Kocēnu klubs atrodas tajā blīvajā zonā, kur pēc katras spēles iespējamas lielas svārstības – viņu rēķinā 12 punkti un sestā vieta. Rezultatīvākais komandā ar 10 (6+4) punktiem joprojām ir Ivo Balodis, kuram seko Ārnijs Kuratņiks, Ingars Matisons un Reinis Mirkšs, visiem trim sakrājot identiskus 9 (4+5) punktus. Ja komandas šodienas pretinieki pēc pēdējā mača ievērojami uzlabojuši savas pozīcijas skaitliskajā vairākumā, tad "Rubene" visu sezonu atrodas šā rādītāja galvgalī, viena vīra pārsvaru izmantojot 53.8% gadījumu.