Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Helebaks atvaira Sanhosē 51 metienu, "Islanders" astotā uzvara pēc kārtas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Helebaks atvaira Sanhosē 51 metienu, "Islanders" astotā uzvara pēc kārtas
Evanders Keins un Konors Helebaks. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā astoto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Ņujorkas "Islanders", kas savā laukumā ar 5:2 pieveica Tampabejas "Lightning", sagādājot pirmssezonas galvenajai favorītei trešo zaudējumu pēdējos četros mačos.

"Islanders" sezonu sāka ar nepatīkamu 1-3 bilanci, bet turpinājums padevies izcils. Uzvarā pret "Lightning", kam otro spēli pēc kārtas nevarēja palīdzēt aizsardzības līderis Viktors Hedmans, par galveno varoni kļuva kapteinis Anderss Lī, kurš guva vārtus un pievienoja divas rezultatīvas piespēles. Sāncenšiem piederēja pārsvars, tomēr izmantot iespējas viņiem liedza vārtsargs Tomass Greiss, kurš tika galā ar 33 metieniem.

Ņujorkas vienība jau četrās spēlēs pēc kārtas guvusi vismaz četrus vārtus. Jāatzīmē, ka "Islanders" tik gara uzvaru sērija nav bijusi kopš 1989./90. gada sezonas, kad izdevās ņemt virsroku deviņos mačos pēc kārtas. Tampa, kas dominēja pagājušās sezonas laikā, tagad buksē. Nu dots laiks, lai sakārtotu spēli – nākamais mačs būs vien piektdien, kad Stokholmā jātiekas ar Bufalo "Sabres".

Krietni papūlēties nācās Vinipegas "Jets" vārtsargam Konoram Helebakam, kurš uzvarā pret Sanhosē "Sharks" atvairīja 51 metienu – 2:3. Viesi divas reizes izvirzījās vadībā, laukuma saimnieki divreiz atspēlējās, tomēr beigās laika atspēlēties nepietika, jo dānis Nikolajs Īlerss uzvaras ripu iemeta 84 sekundes līdz pamatlaika beigām. "Sharks" piederēja pamatīgs pārsvars izdarītajos metienos (53:19), bet tas neglāba no ceturtā zaudējuma pēc kārtas.

Pamazām savu spēli izdevies atrast Dalasas "Stars" – 2:1 viesos pret Kolorado "Avalanche", kuras līderis Neitans Makinons pie punktiem ticis jau 13 mačos pēc kārtas. Taču viņš neglāba no zaudējuma pret Antonu Hudobinu (38 atvairīti metieni) un Ropes Hinca, kurš iemeta savus astotos un devītos vārtus sezonā. 22 gadus vecais soms visā pagājušajā sezonā iemeta deviņus vārtus.

2. novembris

SpēleRez.SpēleRez.
Devils – Flyers3:4 PMIslanders – Lightning5:2
Capitals – Sabres6:1Hurricanes – Red Wings7:3
Blues – Blue Jackets4:3 PAvalanche – Stars1:2
Ducks – Canucks2:1 PSharks – Jets2:3