Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "TTT izcīnīja uzvaru, kuru neviens negaidīja"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zībarts: "TTT izcīnīja uzvaru, kuru neviens negaidīja"
Mārtiņš Zībarts un TTT basketbolistes: pirmā uzvara FIBA Eirolīgā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Galotnē atšķirība starp uzbrukuma laiku un spēles laiku bija 2-2,6 sekundes. Laicīgi neizmetām bumbu, tāpēc nekādas domstarpības par pulksteni neradās," izcīnot pirmo uzvaru FIBA Eirolīgā, teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

TTT basketbolistēm bija nepieciešamas tikai divas spēles, lai nopelnītu pirmo panākumu Eirolīgā. Ņemot vērā, ka rīdziniecēm pretī stājās Krievijas un Turcijas līgu līderes, starta izrāviens vērtējams ar atzīmi “teicami”. Īpaši tāpēc, ka “Hatay” komanda līdz 1. novembrim nebija zaudējusi ne reizi.

Mārtiņa Zībarta bilance Eirolīgā, strādājot kā Kurskas “Dynamo” galvenā trenera palīgam, ir 41-10. Ceturtdien Antākijā viņš pievienoja pirmo panākumu Rīgas TTT stūrmaņa statusā. Pirmā uzvara turnīrā bija Šejai Pedijai, Baibai Eglītei, Katei Krēsliņai, Ditai Rozenbergai un Aivijai Sloterei.

Mārtiņš Zībarts, TTT galvenais treneris

“Spēlei Antākijā gatavojāmies pēc ierastā modeļa – analizējām gan individuālu spēlētāju, gan komandas sniegumu. Meklējām un atradās pretinieku vājos punktus. Izcīnījām uzvaru, kuru neviens negaidīja.

Pierādījām, ka strādājam un uzvaram kā komanda arī pēc tāda zaudējuma (pēdējā minūtē ar viena punkta starpību), kāds mums pagājušajā nedēļā bija pret Kurskas "Dynamo". Parādījām raksturu un sameklējām sevī spēku uzvarēt.

Noskatījāmies vairākas “Hatay” spēles – Prezidenta kausa finālu pret Stambulas “Fenerbahce”, Turcijas līgas cīņu pret Ankaras “Botaš” un Eirolīgas atklāšanu pret Salamankas “Avenida”.

Šajās spēlēs Antākija izmantoja divus dažādus stilus, jo Turcijā var startēt tikai četras leģionāres. Eirolīgā pretinieces spēlēja ar pilnīgi citu rotāciju, daudz mazāk izmantojot turku spēlētājas.

Skaitļi – mūsu rezervistes guva 40 punktus, “Hatay” soliņš piecus – parāda, kāds bija Kates Krēsliņas, Baibas Eglītes, Aivijas Sloteres un Ditas Rozenbergas pienesums. Spēlējām ar plašu rotāciju, vienlaikus uzturot augstu intensitāti – tas ir viens no mūsu trumpjiem, kā cīnīties šajā līmenī.

Viens no spēles plāna punktiem bija nogurdināt pretinieču garās spēlētājas Kortniju Perisu un Gloriju Džonsoni. Lielāko daļu punktu uzbrukumā guvām, pateicoties tam, ka Perisa ir vājākā spēlētāja aizsardzībā.

Ceļš līdz Antākijai un atpakaļ bija garš – nakti no ceturtdienas uz piektdienu pavadījām trīs lidojumos caur Stambulu un Kijevu. Pagulēt izdevās tikai lidojumā starp Turcijas un Ukrainas lielākajām pilsētām.

Jāpierod pie Eirolīgas ceļošanas režīma. Tā ir viena no darba plānošanas sastāvdaļām – kā labāk aizbraukt, kad trenēties. Mums ir pietiekami liela pieredze, lai izvēlētos labākos variantus.

Svētdien sāksim gatavoties pret Salamanku. Pagaidām izdevies noskatīties tikai “Avenida” un “Fenerbahce” spēles galotni – cīņa pagarinājumā beidzās ar Salamankas uzvaru.”

  +1 [+] [-]

, 2018-11-02 16:35, pirms 5 gadiem
Vai tad pašas ar negaidīja? Muļķības, tad jau nebūtu uzvarējušas!

     [+] [-]

, 2018-11-02 19:48, pirms 5 gadiem
Jauks koefs...

     [+] [-]

, 2018-11-03 10:49, pirms 5 gadiem
olybeta pat 9......paldies meicas