Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pominvils gūst vārtus savā 1000. spēlē, bet "Sabres" zaudē Otavā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pominvils gūst vārtus savā 1000. spēlē, bet "Sabres" zaudē Otavā
Kreigs Andersons un Džeisons Pominvils. Foto: PA Pictures/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar 2:4 piekāpās Otavas "Senators". Trīs vārtu deficītu izdevās samazināt līdz minimumam, tomēr izglābties neizdevās. "Sabres" labā vārtus guva Džeisons Pominvils un Džefs Skiners, bet Zemgus Girgensons joprojām ir pirmo vārtu gaidās.

Zemgus Girgensons spēlēja Bufalo "Sabres" ceturtajā maiņā kopā ar diviem zviedriem – Patriku Berjlundu un Juhanu Lāšonu. Viņš laukumā pavadīja tieši desmit minūtes (4:22 mazākumā un 0:10 vairākumā), kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem un vienu spēka paņēmienu, dueli pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Aizvadītajās 13 spēlēs Girgensons atzīmējies ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Bufalo "Sabres" iedzinējos nonāca septītajā minūtē, kad Otavas "Senators" izdevās realizēt vairākumu. Laukuma saimnieki ripu nogādāja dziļi zonā, un pie vārtiem dežūrēja Raiens Zingels, kura pirmo metienu atvairīja Kārters Hatons, taču vēlreiz izdarītais metiens izspraucās starp "Sabres" vārtsarga kājsargiem – 1:0.

Pārsvaru izdevās dubultot pašā otrās trešdaļas ievadā, pie tam Otava otros vārtus guva kuriozā veidā. Pēc uzvarēta iemetiena aizsargs Dilans Demelo tūdaļ meta no zilās līnijas. Ripa lidoja garām vārtiem, bet atsitās pret apmali, lidoja atpakaļ vārtu virzienā, trāpīja Hatonam pa muguru un kuriozā ceļā atrada vietu "Sabres" vārtos – 2:0. Turpinājumā lieliski tika izspēlēts vairākums, punktu pieliekot Kolinam Vaitam – 3:0.

Mājinieki bija spēruši ļoti platu soli pretī uzvarai, bet "Sabres" nepadevās un spēja samazināt deficītu līdz minimumam, gūstot divus vārtus noslēdzošās trešdaļas pirmajās četrās minūtēs. Pakaļdzīšanos sāka Džeisons Pominvils, kurš aizvadīja 1000. spēli savā karjerā. No zilās līnijas meta kapteinis Džeks Aikels, bet Pominvilam izdevās vārtu priekšā mainīt ripas trajektoriju – 1:3.

Drīz vien tika panākts arī 2:3. Vairākumā Aikels nogādāja ripu līdz Rasmusam Ristolainenam, kurš meta no distances, bet vārtu priekšā prasmīgi darbojās Džefs Skiners, gūstot savus septītos vārtus sezonā. Bija dzimusi cerība, turklāt trešdaļas vidū "Sabres" vairākumā bija laba iespēja panākt izlīdzinājumu, tomēr tā palika neizmantota.

Beigās nācās nomainīt vārtsargu pret sesto spēlētāju, bet tas rezultātu nedeva – Bobijs Raiens iemeta tukšajos vārtos un nodrošināja "Senators" uzvaru ar 4:2.

"Sabres" ar 13 spēlēs sakrātajiem 14 punktiem ieņem otro "wild card" pozīciju Austrumu konferencē, savukārt "Senators" ir trīs pozīcijas zemāk. Kanādas komandai izdevās pārtraukt četru zaudējumu sēriju, bet "Sabres" piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas, lai gan iepriekšējos mačos izdevās paņemt vienu punktu, jo zaudēts pagarinājumā.