Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

MSĢ/LAT-"Hertz" izcīna uzvaru handbola Virslīgas spēlē

Rolands Eliņš

MSĢ/LAT-"Hertz" izcīna uzvaru handbola Virslīgas spēlē
Foto: Msg.edu.lv

LETA. MSĢ/LAT-"Hertz" piektdien guva panākumu "SynotTip" Latvijas virslīgas mačā. MSĢ/LAT-"Hertz" ar rezultātu 31:24 (16:13) viesos apspēlēja "Vaiņodes" handbolistus.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju komandā ar sešiem vārtiem bija Antons Šuleiko, kurš realizēja visus savus metienus, kamēr mājiniekiem ar septiņiem vārtiem izcēlās Oskars Pāvils, kurš savukārt izpildīja 15 metienus.

Mājinieki pirmajās 20 minūtēs biežāk bija vadībā, nevis iedzinējos, tomēr pēc MSĢ/LAT-"Hertz" pieprasītā minūtes pārtraukuma mačs sagriezās kājām gaisā, jo viesi ātri ieguva pārsvaru ar 15:11. Kopš tā brīža "Vaiņodes" handbolisti tā arī nespēja pietuvoties uzvarai un kapitulēja savā laukumā.

Turnīra tabulas līderpozīcijā ar maksimāli iespējamiem 16 punktiem astoņas mačos ir Dobeles "Tenax", bet 12 punkti ir Ludzas "Latgols" un Rīgas "Celtnieks" komandām, kas aizvadījušas attiecīgi septiņus un astoņus dueļos. Astoņus punktus astoņos dueļos sakrājusi MSĢ/LAT-"Hertz", kamēr "Vaiņode" deviņās spēlēs tikusi pie sešiem punktiem. Pa četriem punktiem sakrājušas "Jūrmalas Sporta" un "Ogres" vienības, bet bešā šobrīd ir ASK/LSPA.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā virslīgā startē astoņas komandas, kuras vispirms izspēlēs divu apļu turnīru, bet pēc tā rezultātiem tiks sadalītas divos četriniekos. Turpinājumā gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet vēl četras komandas - pirmās grupas trešā un ceturtā vieta, kā arī otrās grupas pirmā un otrā vieta, izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfinālā uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā, pusfinālā cīņa notiks līdz divām, bet finālā - līdz trim uzvarām.

MSĢ/LAT-"Hertz" komanda startēs tikai turnīra pirmajos divos posmos, bet pret šo komandu izcīnītie punkti tiek skaitīti kopējā vērtējumā.

Savukārt regulārā čempionāta pēdējās vietas ieguvējs aizvadīs pārspēles (uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā) ar 1.līgas uzvarētāju par tiesībām spēlēt virslīgā 2019./2020. gada sezonā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas čempionu tronī atgriezās Dobeles "Tenax", kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Rīgas "Celtnieku", bet bronzas medaļas ieguva Ludzas "Latgols", kas ar 3-1 pārspēja "Ogre"/"Miandum" komandu.

Izmantotie resursi:
LETA