Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Grūti spēlēt, ja pretinieki trāpa tālmetienus uzbrukuma pēdējās sekundēs"

Rolands Eliņš

Porziņģis: "Grūti spēlēt, ja pretinieki trāpa tālmetienus uzbrukuma pēdējās sekundēs"
Džeimss Hārdens un Kristaps Porziņģis
Foto: AP/Scanpix

Pēc Ņujorkas „Knicks” zaudējuma NBA mačā pret „Rockets” ar 22 punktu starpību ļoti rezultatīvi sezonu sākušais Kristaps Porziņģis atzina, ka Hjūstona izcēlusies ar lielisku pāreju uzbrukumā un bijis grūti izsekot tās saspēlei uz tālmetiena līnijas.

„Domāju, ka viņi paveica patiešām labu darbu ātrā pārejā uzbrukumā un brīvu partneru atrašanā, kas noveda pie daudziem tālmetieniem,” sacīja Kristaps Porziņģis. „Un šādu spēli ir ļoti grūti apturēt.”

„Rockets” izmeta veselus 52 tālmetienus (Hjūstona ir pārliecinošā pirmajā vietā līgā izdarīto tālmetienu ziņā) un trāpīja 19, kamēr Ņujorka tikai astoņus. „Ir daudz vieglāk trāpīt tālmetienu, ja esi ar septiņiem punktiem vadībā nekā, ja esi septiņu punktu iedzinējos,” izteicās „Rockets” treneris Maiks D`Antoni. „Ir psiholoģiski grūti spēlēt, kad pretinieki trāpa tālmetienus uzbrukuma pēdējās sekundēs,” sacīja Porziņģis par Hjūstonas spēju izglābt arī tos uzbrukumus, kuros Ņujorkas aizsardzība nospēlēja veiksmīgi.

Porziņģis atzina, ka pirms spēles nav juties īpaši labi, taču noliedza, ka būtu apslimis. Porziņģis laukumā devās arī pēdējā ceturtdaļā, kad uzvarētājs principā jau bija skaidrs milzīgās rezultāta starpības dēļ, taču latviešu uzbrucējs pēcspēles intervijā izteicās, ka vienmēr grib doties laukumā, neskatoties uz situāciju.

Vasarā „Rockets” piedāvāja Ņujorkai maiņu, kurā pret Karmelo Entoniju atdotu arī Raienu Andersonu, kurš šonakt guva 21 punktu un bija Porziņģa pretspēlētājs. Porziņģis izteicās, ka Andersons ideāli iederas tieši Hjūstonas komandā, kamēr Andersons atzinīgi sacīja par latvieša talantu: „Porziņģis ir lielisks spēlētājs. Mums izdevās laba spēle pret viņu – mainījāmies ar sedzējiem, neļāvām gūt vieglus punktus „pick&roll” situācijās.”

„Knicks” treneris Džefs Hornačeks tikmēr pauda neapmierinātību ar parādīto sniegumu: „Mums jāspēlē daudz ciešāk aizsardzībā, neļaujot brīvi mest no tālmetiena līnijas. Nedrīkstam spēlēt „mīksti” pret šiem puišiem, viņi var tevi nomētāt pēc pilnas programmas. Izskatījās, ka mēs bijām nedaudz noguruši.”

Hjūstona turklāt aizvadīja spēli bez Krisa Pola, kuram joprojām trauma, un „Rockets” potenciālu attiecīgi novērtēja „Knicks” aizsargs Tims Hārdevejs: „Viņiem vēl nemaz nav Pola savā sastāvā, līdz ar to viņi nemaz nav sasnieguši savu spēju robežu. Tas ir bailīgi.”

Izmantotie resursi:
Knicks’ three-game win streak comes to...
Rockets vs. Knicks - Game Recap - November 1,...

     [+] [-]

, 2017-11-02 10:50, pirms 6 gadiem
Manuprāt, CP3 nemaz neiederas Rockets! Varbūt, kad Hardens nav laukumā, tad jā.

  +4 [+] [-]

, 2017-11-02 10:50, pirms 6 gadiem
Jau iepriekšējās spēlēs viņi ļāva brīvi mest 3-punktniekus, tikai tās komandas to pārāk neizmantoja!

  +2 [+] [-]

, 2017-11-02 14:26, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Manuprāt, CP3 nemaz neiederas Rockets! Varbūt, kad Hardens nav laukumā, tad jā.
Nu redzot to, kā spēlē ROckets... Tad man arī nešķiet, ka vecs Pols var kaut ko vēl būtiski pastiprināt komandā... Drīzāk jābaidās, vai komanda kaut ko nepazaudēs, esot viņam atpakaļ.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-02 16:05, pirms 6 gadiem
Ivijis rakstīja: Nu redzot to, kā spēlē ROckets... Tad man arī nešķiet, ka vecs Pols var kaut ko vēl būtiski pastiprināt komandā... Drīzāk jābaidās, vai komanda kaut ko nepazaudēs, esot viņam atpakaļ.
CP3 ir tāda kalibra spēlētājs, kurš spētu pastiprināt jebkuru komandu, neatkarīgi no tās komplektācijas, spēles manieres vai da jebkā cita. Ar savu augsto basketbola IQ, spēles izpratni, individuālo meistarību, harizmu un faktu, ka viņš ir Kriss Pols, jebkura komanda, kurā viņš spēlē, vienmēr būs kaut drusciņ labāka, nekā tāda, kurā viņš nespēlē.

     [+] [-]

, 2017-11-02 20:24, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: CP3 ir tāda kalibra spēlētājs, kurš spētu pastiprināt jebkuru komandu, neatkarīgi no tās komplektācijas, spēles manieres vai da jebkā cita. Ar savu augsto basketbola IQ, spēles izpratni, individuālo meistarību, harizmu un faktu, ka viņš ir Kriss Pols, jebkura komanda, kurā viņš spēlē, vienmēr būs kaut drusciņ labāka, nekā tāda, kurā viņš nespēlē.
Viņš spelēja Clippers un viņi ne tuvu nebija GSW līmenim, ko tu tur muldi