Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2 vicečempionei pievienojas Vīņauds

Emils Ozerinskis

LBL2 vicečempionei pievienojas Vīņauds
Mārtiņš Vīņauds
Foto: Edgars Vaivads

Pirms divām sezonām par Latvijas Basketbola līgas čempionu kļuvušais Mārtiņš Vīņauds šodien debitēja savas jaunās komandas sastāvā, pievienojoties LBL 2. divīzijas vicečempionei "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskolai".

Šodien LBL 2. divīzijas turnīrā pērn vicečempionu titulu izcīnījusī "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" aizvadīja izbraukuma spēli ar "Vakas SI/Smilteni". Valmieras studenti samizoja pretiniekus ar 76 punktu starpību, tiekot pie graujošas uzvaras ar rezultātu 132:56. Tādējādi sešās spēlēs komanda guva piekto panākumu, iekārtojoties B apakšgrupas galvgalī. Zīmīga šī spēle bija ar Mārtiņa Vīņauda debiju studentu komandas rindās.

26 gadus vecais un 195 cm garais Mārtiņš Vīņauds ir Cēsu basketbola skolas audzēknis. LBL čempionāta augstākajā divīzijā basketbolists debitēja BA "Turība" sastāvā, tur pavadot četras sezonas. Pēc studiju beigšanas 2014. gadā uzbrucējs atgriezās dzimtajā pusē, pievienojoties BK "Valmiera" sastāvam. Otrajā sezonā ar valmieriešiem Vīņauds kļuva par Latvijas čempionu "Valmieras/Ordo" sastāvā. Pēc titula izcīnīšanas cēsnieks devās uz "Jūrmalu/Fēnikss", lai spēlētu, lai laukumā spēlētu nozīmīgu lomu, tomēr starpsezonā basketbolists iedzīvojās krustenisko saišu traumā, kādēļ bija jāizlaiž visa pērnā sezona. Šosezon Vīņauds tā pat kā daudz citi pieredzējuši spēlētāji savu meistarību demonstrēs LBL 2.

Komentāru Sportacentrs.com par komandas papildinājumu sniedza "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" galvenais treneris Robets Zeile: "Jau vasarā runājām ar Mārtiņu Vīņaudu. Šobrīd viņš profesionālajai karjera, varbūt, pielicis punktu, bet nebūt nav tik vecs, lai nevēlētos spēlēt un nepalīdzētu mūsu komandai laukumā. Mārtiņa pievienotā vērtība ir pieredze, ko viņš mums kā studentu komandai var dot. Tieši izšķirošajās spēlēs, kur jācīnās ar tādām pieredzējušām un smagām komandām kā “Jelgava”, “Ķekava” un “Saldus” viņš mums var palīdzēt gan pretinieku līderu segšanā aizsardzībā, gan uzbrukumā. Ceru, ka tas mūsu sastāvam iedos papildus spēku un jaudu.”

Pērn LBL spēlējušie basketbolisti LBL2 komandās

KomandaSpēlētāji no LBL1
Gulbenes BukiRaimonds Gabrāns; Pāvels Veselovs; Ingars Aizpurs; Sandis Bēts
Jelgava/LLUSalvis Mētra; Jēkabs Rozītis; Uldis Feldmanis
Ventspils AugstskolaArtūrs Grīnbergs; Dāvis Gūtmanis
LU/BS RīgaKārlis Grigaļūns; Aivis Lēmanis
RSUAndris Epners; Armands Ginters
Valmiera Glass/ViAMārtiņš Vīņauds
ĶekavaHarijs Rubenis
LimbažiSandis Silavs
MadonaMikus Sokolovs
Valka SIElvis Šukteris

  +1 [+] [-]

, 2017-11-02 23:14, pirms 6 gadiem
Valmierā gan laikam jautri iet.

     [+] [-]

, 2017-11-02 23:16, pirms 6 gadiem
Vienmēr sekoju LBL un citām Eiropas līgām, bet nekad neesmu sekojis LBL2. Kāds var mani apgaismot kāpēc tādi kā Vīņauds, Buks, Mētra, Sokolovs u.c. spēlē LBL2 nevis piepalīdz kādai LBL komandai? Jau daudz par to runāts, bet kāpēc nevar paņemt pāris komandas no LBL2 un sataisīt normālu LBL 1.divīziju nevis ar 9 komandām, kur dažas nespēlē pilnus apļus un dažas cīnās par priekšpēdējo vietu un zaudē ar 20-30 punktu handikapiem visu laiku?
Un vēl viens jautājums, cik Latvijā profesionāls naudas ziņā ir LBL2 ? Neviens tak neizdzīvo no spēlēšanas LBL2 vai kā patiesībā ir?

  +1 [+] [-]

, 2017-11-03 01:39, pirms 6 gadiem
Autor, kāpēc tikai daļa no spēlējušajiem LBL ir uzskaitīti???

  +2 [+] [-]

, 2017-11-03 02:16, pirms 6 gadiem
balts rakstīja: Autor, kāpēc tikai daļa no spēlējušajiem LBL ir uzskaitīti???
Tabulā ir tie spēlētāji kuri pērn bija LBL1.
Daudzi Ķekavas un Jelgavas pieredzējušie jau pagājušajā sezonā LBL2 cīnījās.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-03 07:59, pirms 6 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Vienmēr sekoju LBL un citām Eiropas līgām, bet nekad neesmu sekojis LBL2. Kāds var mani apgaismot kāpēc tādi kā Vīņauds, Buks, Mētra, Sokolovs u.c. spēlē LBL2 nevis piepalīdz kādai LBL komandai? Jau daudz par to runāts, bet kāpēc nevar paņemt pāris komandas no LBL2 un sataisīt normālu LBL 1.divīziju nevis ar 9 komandām, kur dažas nespēlē pilnus apļus un dažas cīnās par priekšpēdējo vietu un zaudē ar 20-30 punktu handikapiem visu laiku?
Un vēl viens jautājums, cik Latvijā profesionāls naudas ziņā ir LBL2 ? Neviens tak neizdzīvo no spēlēšanas LBL2 vai kā patiesībā ir?
Taapeec,ka LBL 2 ir interesantaaks un skataamaaks,LBL ir nolaidis latinju un kljuvis peleeks ,neskataams un bez kaadas intrigas,namu paarvaldses macjhi...
Vai tas ir normaali,ka LBL ir chetras komandas un paarejaas jaunatbnes l;iiga....
Paskatamies kaadas speeles notiek Lietuvaa ,luuk kur ir liimenis,bet mees kaa STRAUSI ,galva smiltiis un aizsedzamies ar muusu basketbola relikviju Porzingji,bet taalaak ir baiss tukshums...
Taa ir ,kad Basketbola valdee ir savaakti politikji,bet nav cilveeki ,kas ko jeedz no basketbola,naudas deveeji laba lieta,bet vajag arii gudrus cilveekus...

  +2 [+] [-]

, 2017-11-03 08:32, pirms 6 gadiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Tabulā ir tie spēlētāji kuri pērn bija LBL1.
Daudzi Ķekavas un Jelgavas pieredzējušie jau pagājušajā sezonā LBL2 cīnījās.
Pie RSU vēl Andris Epners spēlē, kurš pagājušajā sezonā bija "Barons kvartāls" sastāvā.