Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dankans, Pārkers un Džinobili kļūst par uzvarām bagātāko trio NBA vēsturē

Dankans, Pārkers un Džinobili kļūst par uzvarām bagātāko trio NBA vēsturē
Sanantonio "Spurs" leģendārais trio
Foto: AP / Charles Rex Arbogast

Pēc vakardienas Sanantonio “Spurs” uzvaras pret Bostonas “Celtics” (95:87), “Spurs” zvaigznes Tims Dankans, Tonijs Pārkers un Manu Džinobili kļuvuši par uzvarām bāgātako trio Nacionālās Basketbola sociācijas (NBA) vēsturē.

Kopīgi spēlējot trijatā un izcīnot 541 uzvaras NBA laukumos, ilggadējais “Spurs” trio - Dankans, Pārkers un Džinobili, pēc spēles pret “Celtics” vienību, apsteidza tuvākos konkurentus šajā statistikas lauciņā – Leriju Bērdu, Kevinu Makheilu un Robertu Perišu (Bostonas “Celtics”, 540 uzvaras).

Pēc 30.oktobra uzvaras pret Bruklinas “Nets” un panākot neizšķirtu pret Bostonas trio, Pārkers neslēpa sajūsmu par tuvojošos sasniegumu: “Tas ir lieliski! Tā ir Dieva svētība spēlēt visus šos gadus kopā ar Manu, Timmiju [Dankanu] un treneri [Gregu Popoviču]. Tas ir liels sasniegums.”

Ievērības cienīgs ir arī Dankana un “Spurs” galvenā trenera Popoviča kopīgi uzvarēto spēļu skaits – 953(!). Šajā statistikas ailē tuvākie sekotāji Dankanam un Popovičam ir, nu jau karjeras noslēgušie, Karla Melouna - Džerija Slouna, un Slouna – Stoktona duo.

“Protams, tas nav kaut kas tāds, kas notiktu bieži,” pēc piektdienas uzvaras pret “Nets” teica Džinobili. “Šis sasniegums noteikti ir kaut kas liels. Lieta tāda, ka mēs jau redzējām to tuvojamies. Pagājušo gadu mums pietrūka tikai viena uzvara, lai sasniegtu neizšķirtu, līdz ar to mēs zinājām, ka tas notiks drīzumā. Protams, sajūtas ir lieliskas. Tas daudz pasaka par to cik sekmīgi esam bijuši šo 14 sezonu garumā spēlējot kopā. Neskatoties uz izcīnītajām uzvarām, fakts, ka esam nospēlējuši kopā tik ilgu laiku ir unikāls,” teica Džinobili, kurš vakardienas spēlē pret “Celtics” izcēlās ar 13 punktiem. Jāpiebilst gan, ka vakardienas spēlē panākumiem bagātais trio nebija īpaši rezultatīvs, kopīgi gūstot tikai 26 punktus.

Izmantotie resursi:
Spurs' Tim Duncan, Tony Parker, Manu Ginobili...

  +3 [+] [-]

, 2015-11-02 13:43, pirms 8 gadiem
Kāda tik nav statistika!
Varbūt ir arī, cik šis trio ir bijis starta piecniekā?...gan jau 14 gados ir bijis dažādi..

  +3 [+] [-]

, 2015-11-02 13:52, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Kāda tik nav statistika!
Varbūt ir arī, cik šis trio ir bijis starta piecniekā?...gan jau 14 gados ir bijis dažādi..
Daudz mazāk, Manu spēlēs iesaistās no rezervistu soliņa, principā lielāko karjeras daļu. Kopā karjerā viņš spēlējis 868 spēlēs, sākuma pieciniekā spēli sākot "vien" 349 reizes.

  +3 [+] [-]

, 2015-11-02 14:16, pirms 8 gadiem
Un tieši Bostonā..

Gan jau Pops bija izplānojis

  +2 [+] [-]

, 2015-11-02 14:38, pirms 8 gadiem
Raitcha rakstīja: Un tieši Bostonā..

Gan jau Pops bija izplānojis
noteikti, sarunāja ar skedžūleri, lai sezonas sākumā ieliek spēli pret bostonu

  +1 [+] [-]

, 2015-11-03 00:44, pirms 8 gadiem
Raitcha rakstīja: Un tieši Bostonā..

Gan jau Pops bija izplānojis
noteikti pagājušās sezonas beigās to pēdējo spēli pret NOP speciāli atdeva (un līdz ar to arī homecourtu ) lai tikai būtu iespēja pārspēt Celtics trio tieši Bostonā