Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pučinsks: "Psiholoģiski un fiziski ar mums viss ir kārtībā"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Pučinsks: "Psiholoģiski un fiziski ar mums viss ir kārtībā"
Jurģis Pučinsks
Foto: fkventspils.lv

"Varam būt tiešām priecīgi, ka piedalāmies tik interesantas sezonas noslēgumā, kā mēdz teikt, uz visu banku. Domāju, varam tam gatavoties gan psiholoģiski, gan fiziski labā stāvoklī," pēc komandas sezonas pēdējā mača savu līdzjutēju priekšā (3:0 pret "Metta/LU) sprieda SMSCredit.lv Virslīgas līderu FK "Ventspils" galvenais treneris Jurģis Pučinsks.

"Protams, galvenais bija tikt pie pozitīva iznākumu, ko arī izdevās panākt, turklāt pirmajā puslaikā rādot tiešām labu futbolu. Varējām tajā gūt arī vairāk vārtu, darbojāmies labi un droši. Spēlētāji bija labi koncentrējušies un sāncenšiem neļāva neko izveidot. To īsti nevar teikt par otro puslaiku, kad bijām veikuši maiņas. Kaut kur pazuda sapratne, labas darbības bez bumbas, sākās kļūdas piespēlēs. Lai arī bija momenti, bet tie pārsvarā tika izveidoti, pateicoties individuālajām darbībām. Tāpēc arī sāka veidoties momenti pie mūsu vārtiem. Tas viss man īsti nepatika un par to būs jāparunā. Tomēr tagad esam nonākuši pie sezonas kulminācijas. Kā tā izvērsīsies, neviens nezina, bet labi jau ir tas vien, ka mēs joprojām piedalāmies šajos notikumos. Paldies arī līdzjutējiem, kas šādos ne pārāk patīkamos laika apstākļos atnāca uz spēli, juta mums līdzi un noteikti palīdzēja," uzslavējot par izcīnītiem trim punktiem, Jurģis Pučinsks neaizmirsa norādīt arī uz neveiksmēm.
,
"Zinājām, kā Ventspils spēlēs, zinājām, cik bīstami ir standarti, visi zinājām, taču tik un tā nespējam tikt līdzi. Pirmajā puslaikā mums vispār nebija variantu, un pat īsti nepietuvojāmies sāncenšu vārtiem. Otrais puslaiks jau bija nedaudz jautrāks, uzvarējām vairāk divcīņu laukuma vidū, arī mums jau parādījās iespējas, bet tajā pašā laikā, kā mēdz teikt, paši sev atvedām trešos vārtus. Diemžēl meistarības pietrūka, lai realizētu tos pusmomentus, kurus izdevās izveidot pašu spēkiem. "Ventspils" šobrīd ir pirmajā vietā un laikam jau arī pelnīti. Viss tomēr izšķirsies pēdējā kārtā, kurā būs jāspēlē Rīgā ar "Daugavu", kurai neko vairs nevajadzēs, tāpēc jācer, ka ventspilnieki noskaņosies," maču un Virslīgas sezonas izskaņu komentēja "Metta/LU" galvenais treneris Andris Riherts.

Pučinsks atzinās, ka mačam Slokā, kur spēlētja "Spartaks" un "Skonto" līdzi nekādā veidā nav sekojis: "Nē, par šo spēli neinteresējos. Svarīgāk bija tas, kas notiek pašu mačā. Domāju, ka ar komandu gan psiholoģiski, gan fiziski šobrīd viss ir kārtībā un varam pietiekoši mierīgi gatavoties pēdējai spēlei. Šodien ļāvām uzspēlēt spēlētājiem arī tiem spēlētājiem, kuriem sanācis laukumā doties retāk, jo situācijas var būt dažādas. Jā, pagaidām nav zināms, kur īsti notiks pēdējā spēle, taču nedomāju, ka tam ir liela nozīme. Protams, uz dabiskā zālāja būtu patīkamāk, taču kā būs, tā būs. Svarīgākais, ka esam tikuši tik tālu, kas ir tik interesants sezonas noslēgums. Tam mierīgi jāsagatavojas un jāatjauno spēki. Kurā laukumā tie būs jāliek lietā nav tik būtiski."

Rīdzinieki maču sāka bez Mārtiņa Milaševiča un Gata Galniņa starta sastāvā, cerot ar šiem spēlētājiem pastiprināt spēli, ja veiksmīgi izdotos spēle aizsardzībā, pēc mača skaidroja Riherts: "Pirmkārt, mums šonedēļ šī bija jau otrā spēle, jo pirmdien spēlētājām ar Rīgas "Daugavu". Bija plānojuši, ka viņi nāks uz maiņu, kad spēles rezultāts vēl nebūs izšķirts. Gatim tā arī sanāca, jo rezultāts tad vēl bija 2:0, tiesa, cerējām, ka vismaz pirmajā puslaikā izdosies nosargāt vārtus neieņemtus. Bija skaidrs, ka ventspilnieki centīsies vārtus gūt pēc iespējas ātrāk, bija uzdevums to nepieļaut, bet otrajā jau mēģināt veidot pretuzbrukumus, kuri, kas zina, varētu sarūpēt arī kādu standartsituāciju. Diemžēl šie plāni tā arī neīstenojās. Kalniņš noteikti lika uztraukties sāncenšu aizsardzību, turklāt malā bija devies Dubra. Tomēr to, ka tikām pie momentiem, vairāk noteica uzvarētās divcīņas, jo laukuma centrā sākām spēlēt agresīvāk."

Pēc FK "Jelgava" uzvaras savā laukumā (1:0 pret Rīgas "Daugavu") kļuvis skaidrs, ka "Metta/LU" tiesības arī nākamajā sezonā spēlēt virslīgā būs jāpierāda pārspēlē ar 1. līgas otro spēcīgāko komandu (FB "Gulbene"). Riherts uzskata, ka komandai bija iespējas arī izvairīties no pārspēles: "Noteikti varējām nospēlēt arī tā, ka pārspēlē nebūtu jāpiedalās. Šosezon īsti veiksme blakus nestāvēja, jo, ja pagājušajā sezonā spēles 5-6 mēs beigās tomēr izrāvām, tad šogad tieši nespējam pielikt to punktu. Nesitām iekšā 11 metru soda sitienus. "Jelgava" noteikti ir pieredzējušāka komanda un arī spēlētāju klase ir cita, bet labi motivēti spēlētāji brīžiem var panākt daudz vairāk nekā vienkārši pieredzējušie. Vismaz man tā liekas. Ar jaunu komandu vienmēr ir patīkami strādāt, jo sezonas laikā tā var progresēt, ko arī pierādījām. Pagājušajā sezonā virslīgā debitēja 13 spēlētāji, šogad seši, kas nozīmē, ka Latvijas futbolā parādījušies daudz jauni spēlētāji, kas jau apbružājušies virslīgā. Kaut kad tā pieredze, nākot klāt motivācijai, dos rezultātu."

  +1 [+] [-]

, 2013-11-02 22:36, pirms 10 gadiem
Dubram trauma?

  +1 [+] [-]

, 2013-11-02 23:00, pirms 10 gadiem
OlafTheGreat rakstīja: Dubram trauma?
Vienkārši pietaupīja, lai nenopelna dzelteno