Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertāns pret Gdiņas "Prokom", Blūms Lombardijā, Valters Bavārijā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bertāns pret Gdiņas "Prokom", Blūms Lombardijā, Valters Bavārijā
Dāvis Bertāns savā otrajā Eirolīgas spēlē Sjēnā guva 12 punktus cīņā ar Itālijas čempioniem "Montepaschi", kļūdams par rezultatīvāko spēlētāju "Union Olimpija" sastāvā
Foto: "Montepaschi...

Pienākusi trešā nedēļa “Turkish Airlines” Eirolīgā. Pirmā cīņā dosies Dāvja Bertāna pārstāvētā “Union Olimpija” komanda, kura trešdien, 2. novembrī, Ļubļanā uzņems Polijas čempionus “Asseco Prokom”. Pārējie latvieši ceturtdien spēlēs izbraukumā – Jānis Blūms dosies uz Lombardijas reģionu Itālijā, bet Kristaps Valters viesosies Bavārijas federālajā zemē Vācijā.

21:45 Union Olimpija (0-2) – Asseco Prokom (0-2)

Slovēnijas vicečempioni savā laukumā uzņems Polijas čempionus, kuri vasarā ieguva vienu no trīspadsmit Eirolīgas A licencēm. Atļauja dod tiesības startēt Eirolīgā trīs gadus pēc kārtas. Poļu klubu vada lietuvietis Toms Pačesas, kurš ir pazīstams ar savu prasīgumu un emocijām laukuma malā.

Klubi Eirolīgā tiksies trešo reizi, bilance ir neizšķirta 1-1. Pirms četriem gadiem katra komanda savā laukumā izcīnīja pa uzvarai, turklāt “Union Olimpija” Ļubļanā sagrāva viesus ar 68:49.

Divi “Union Olimpija” spēlētāji agrāk pārstāvēja Polijas klubu. Ratko Vardo to darīja no 2009. līdz 2011. gadam, savukārt Gorans Jagodņiks Gdiņas krāsas aizstāvēja no 2002. līdz 2006. gadam. Pagājušajā nedēļa Jagodņiks guva nopietnu savainojumu un nevarēs ilgāku laiku palīdzēt komandai. Arī Gdiņas rindās ir zaudējums. Pagājušajā nedēļā personisku iemeslu dēļ “Prokom” pārtrauca sadarbību ar Devinu Braunu.

Ceturtdien 21:45 Bennet Cantu (1-1) – Bizkaia Bilbao (1-1)

Itālijas vicečempioni pret Spānijas vicečempioniem. Eiropas laukumos komandas tiksies pirmo reizi. Kantu klubā pērn trenējās un spēlēja Edmunds Dukulis, bet jaunās sezonas sākumā komandā mēģināja nostiprināties Artjoms Parahovskis.

Bilbao aizsargs Rodžers Grimau piecas sezonas “FC Barcelona” sastāvā spēlēja kopā ar itāliešu aizsargu Džanluku Bazili, 2010. gadā uzvarot Eirolīgā. Grimau katalāņu klubā no 2005. līdz 2008. gadam spēlēja kopā arī ar Kantu centru Denisu Markonato.

Bazile karjeras laikā Eirolīgā guvis 1994 punktus un ceturtdien var kļūt par desmito spēlētāju vēsturē, kas savācis 2000 un vairāk punktus. Viņa rēķinā ir 430 piespēles, bet iekļūšanai Top 10 sarakstā nepieciešamas vēl deviņas. Savukārt Markonato kopā ar “Panathinaikos” centra spēlētāju Maiku Batistu dala ceturto vietu atlēkušo bumbu vākšanā. Šobrīd viņi savākuši pa 915 bumbām katrs.

Ceturtdien 22:00 Brose Baskets (1-1) – Unicaja (1-1)

Andalūzijas klubs ar bavāriešiem mērosies spēkiem trešo reizi. Savstarpējo spēļu bilance ir 1-1. Pērn abas komandas panākumus guva viesos. “Unicaja” Bambergā bija pārāka ar 69:65, bet vācieši Malagā negaidīti revanšējās ar 72:70.

Ziemā uz pārbaudēm Bambergā pie trenera Krisa Fleminga devās Jānis Timma, bet agrāk bavāriešu sastāvā par Vācijas čempionu kļuva spēka uzbrucējs Uvis Helmanis.

“Unicaja” pagājušajā nedēļā gūtajā uzvarā papildlaikā pār “Žalgiri” sasniedza jaunu kluba rekordu, izcīnot 52 atlēkušās bumbas. Tuvu savdabīgam rekordam ir Horhe Garbahosa, kuram nepieciešami tikai trīs pārkāpumi, lai sasniegtu 600 piezīmju robežu. Tik daudz spējuši iekrāt tikai četri Eirolīgas spēlētāji.

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Vai Dāvis Bertāns trešdien izcīnīs pirmo uzvaru Eirolīgā?

  • 104

  • 6

  • 21


  +2 [+] [-]

, 2011-11-02 07:56, pirms 12 gadiem
Nē,papildlaikā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-11-02 13:54, pirms 12 gadiem
treysongz rakstīja: Kāds var man izskaidrot, kāpēc Bertānam tajā bildē ir balta forma, bet rezervistiem zaļa?
Tāpēc, ka rezervisti sēž iesildīšanās maikās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja