Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Milan" izglābjas papildlaika pēdējā minūtē un neticamā 24 pendeļu sērijā tiek EL

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Milan" izglābjas papildlaika pēdējā minūtē un neticamā 24 pendeļu sērijā tiek EL
"AC Milan" spēlētāju prieki. Foto: Reuters/Scanpix

Kā pēdējā komanda UEFA Eiropas līgas grupu turnīram kvalificējās slavenā “AC Milan”. Izbraukumā cīnoties pret portugāļu “Rio Ave”, neiztika bez pamatīgas drāmas, jo izglābties izdevās tikai ar papildlaika pēdējo sitienu, un pendeļu sērija arīdzan parūpējās par pagrieziena punktiem.

Pamatlaiks beidzās neizšķirti 1:1, bet pagarinājuma pirmajā uzbrukumā “Rio Ave” pārņēma vadības grožus. “Milan” centieni atspēlēties, neskatoties uz spiedienu un stūra sitieniem, bija nesekmīgi, līdz jau komepensācijas laikā ar roku savā soda laukumā nospēlēja horvāts Toni Borekovičs. Viņš saņēma otro dzelteno kartīti un tika noraidīts, kamēr Hakans Čalhanolu bija apbrīnojami aukstasinīgs un ietrieca bumbu vārtu stūrī - 2:2. Uzreiz pēc realizētās pendeles atskanēja tiesneša svilpe.

11 metru sitienu sērija parūpējās par apbrīnojamiem pavērsieniem. Katra komanda realizēja pirmās septiņas pendeles, tad “Milan” netrāpīja, taču “Rio Ave” iespēja sasniegt grupu turnīru beidzās ar bumbas atsišanos pret abiem stabiem un neielidošanu vārtos. Devītajā sērijā sitieni bija precīzi, un tad pie bumbas devās Milānas vārtsargs un kapteinis Džanluidži Donaruma. Viņš pārsita pāri, taču kļūdījās arī “Rio Ave” vārtsargs, izpildot gandrīz identisku pendeli.

Uzvarētājs tika noskaidrots 12. kārtā, “Milan” gūstot vārtus un pēc tam Donarumam atvairot sitienu. Sērijā tika realizētas pirmās 14 pendeles pēc kārtas, bet no nākamajām desmit tika trāpītas tikai trīs - divas “Milan” un viena “Rio Ave” izpildījumā. Portugāles komandai bija trīs iespējas pielikt punktu un iekļūt grupu turnīrā, bet neviena no tām netika izmantota - sitiens pa abiem stabiem, vārtsargs pāri un sitiens pa vienu stabu. Pagājušajā sezonā “Rio Ave” Portugālē ierindojās piektajā vietā.

“Šis mums bija maģisks vakars, un netikšana grupu turnīrā mums būtu liela neveiksme. Šī uzvara mums dod spēku turpināt strādāt un uzvarēt,” teica milāniešu galvenais treneris Stefāno Pioli.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/report?...

     [+] [-]

, 2020-10-02 09:43, pirms 4 gadiem
Vakar kopumā notika 21 spēle. Šis ir jau otrais raksts par EL, bet ne Megnis, ne Brože nav papūlējušies ielikt visu spēļu rezultātus. Laikam par daudz prasīts...

     [+] [-]

, 2020-10-02 10:18, pirms 4 gadiem
Kā mūsu "experti " būtu lamājuši tiesnešus pēc" Milan" spēles......Pēdējā sekundē pendele......Velk " Milan "......Norok pretiniekus.......Zems tiesāšanas līmenis......Aūūūuuuu "dargald" , žiga,jerjomka ,moroziņ........

  +1 [+] [-]

, 2020-10-02 10:43, pirms 4 gadiem
Tiesnesis nipričom, čalis debils bija, izdomāja, kā vajag pieskarties bumbai ar roku 🙄

  +1 [+] [-]

, 2020-10-02 10:58, pirms 4 gadiem
Šitā papist ir jāmāk. Izlaist uzvaru papildlaika pašās beigās un 3x nepabeigt pendeļu sēriju. Konkrēti neveicās ar tiem stabiem. Ja tas būtu LV klubs, es mēnesi staigātu kā kontuzēts no škrobes.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-02 11:49, pirms 4 gadiem
M8archa , 10:43, pirms stundas , ignorēt , atbildēt
Tiesnesis nipričom, čalis debils bija, izdomāja, kā vajag pieskarties bumbai ar roku 🙄

MBarcha , mūsu čempionātā "experti " būtu saskatījuši toto , pirktus , nemākulīgus tiesnešus.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-02 14:29, pirms 4 gadiem
Nu bāc, tādu muļķību savā soda laukumā pēdējā minūtē ir jāmāk uztaisīt.

     [+] [-]

, 2020-10-02 21:27, pirms 4 gadiem
..abi vārtsargi labi pāršaut pāri.