Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Fereira: "Par nopelnīto naudu Jūrmalā nopirku māju Brazīlijā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Fereira: "Par nopelnīto naudu Jūrmalā nopirku māju Brazīlijā"
Antonio Fereira un Ģirts Karlsons "Liepājas metalurga" sastāvā 2007. gada UEFA kausa mačā pret zviedru AIK
Foto: lff.lv

Vairākus gadus Krievijas futbolā pavadījušais brazīliešu aizsargs Antonio Fereira intervijā krievu medijiem atminas arī laiku Latvijā. Laiku, kurā Virslīgā varēja arī pietiekami solīdi nopelnīt.

Šobrīd 32 gadus vecā Antonio Fereiras dzimtene ir Brazīlija, bet pirmais ārzemju klubs viņa karjerā bija "Jūrmala" 2005. gadā. Pēc vairākiem gadiem Latvijā "Jūrmalas" un "Liepājas metalurga" rindās Fereira aizvadīja pilnas četras sezonas respektējamajā Krievijas Premjerlīgā Groznijas "Terek" rindās, bet pēdējos gadus atkal pavada Brazīlijā, šobrīd spēlējot šīs valsts otrajā spēcīgākajā līgā.

Fereira sniedzis interviju krievu medijiem, kurā atcerējās arī Latvijas laiku.

Kā sanāca, ka no Brazīlijas nokļuvi Latvijā?
Brazīlijā ir pazīstams jauniešu turnīrs, Sanpaulu atklātā kausa izcīņa, kurā katru gadu ierodas simtiem skautu no visas pasaules. Es 2005. gadā šai turnīrā labi nospēlēju un aģents sacīja man, ka ir variants pārcelties uz Latviju - uzņēmēja Bašarina klubu. Es nenobijos, bet tieši otrādi - atbildēju: "Pamēģināšu, bet no turienes pēc tam uz Krieviju." Paldies Dievam, man tā arī sanāca.

Ar ko sākās jūsu dzīve Latvijā?
Vispirms man bija jāiziet pārbaude Vācijā. Patrenējos divas nedēļas, uzzināju, ka deru viņiem un atgriezos Brazīlijā, lai nokārtotu dokumentus. Pēc tam atkal ierados Vācijā un parakstīju līgumu. Ar mani bija vēl viens brazīlietis, Džovanni Svaress, ar kuriem pirmo gadu dzīvojām vienā dzīvoklī - neviens no mums nerunāja ne angliski, ne krieviski. Mūs izglāba argentīnieši Federiko Kampora un Kristians Torress, kuri pārcēlās uz "Jūrmalu" vienu gadu iepriekš. Viņi labi orientējās Latvijā - Torress līdz šim tur spēlē un nesen pat debitējis Latvijas izlasē [rītvakar raidījumā "Futbolbumbas" būs iespējams vērot nelielu interviju ar Torresu - aut.].

Ko kopā tur darījāt?
Kampora ar Torresu mani, piemēram, vadāja uz Rīgas piejūru, bet pēc tā, kā biju pieradis pie Rio, ūdens man šķita ļoti, ļoti, ļoti auksts. Divas trīs reizes nopeldējos un man pietieka. "Jūrmalā" pavadīju divas gadus, pēc tam Zeļkevičs pasauca mani uz Liepāju. "Jūrmalā" man visu šo laiku bija maziņa alga, taču es tik un tā centos sevišķi netērēties, krāju un galu galā par šo naudu iegādājos sev māju Riodežaneiro. Tiesa, ne pilsētas centrā.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

     [+] [-]

, 2017-10-02 23:35, pirms 7 gadiem
Tas ir viss ko varēja iztulkot? Kauna traipi nolāpītie

     [+] [-]

, 2017-10-02 23:39, pirms 7 gadiem
Maziņa aldziņa saka spēlētājs, tas saucas solīdi? Tad autors varēja arī ciparus pieminēt cik tanī laikā varēja vińš saņemt.. jo es vairāk ticu tam kurš to naudiņu ir apčubinājis nevis Novickim..

     [+] [-]

, 2017-10-02 23:40, pirms 7 gadiem
Nespēju vairs izturēt šos autoru murgus.. līmenis , kā saka vācietis katastrofa

  +3 [+] [-]

, 2017-10-03 00:27, pirms 7 gadiem
Izklausās pēc sakarīga spēlētāja, nav tāds lecīgs utt.

  +7 [+] [-]

, 2017-10-03 01:06, pirms 7 gadiem
Visu cieņu, ka negausās par mazo jūrmalnieku algu un spēja iekrāt mājai. Vismaz kautkas.

     [+] [-]

, 2017-10-03 09:16, pirms 7 gadiem
bebitis rakstīja: Nespēju vairs izturēt šos autoru murgus.. līmenis , kā saka vācietis katastrofa
Tad tinies prom, ja kaut kas nepatīk. Śī nav nekāda maksas lapa, par kuru tev būtu tiesības sūdzēties.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-03 20:27, pirms 7 gadiem
Belash rakstīja: Visu cieņu, ka negausās par mazo jūrmalnieku algu un spēja iekrāt mājai. Vismaz kautkas.
Interesanti vai saņemtā alga ir par futbolu vai par sarunāto spēļu realizāciju? Ja par futbolu tad tiešām malacis ja ar virslīgas kluba algu ir izdevies mājai iekrāt, laikam nav Brazilijā baigi augstās cenas NI.