Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Mogo" piesaka Renāru Demiteru, K.Tambijevs no Tukuma uz Rumāniju

Rolands Eliņš

"Mogo" piesaka Renāru Demiteru, K.Tambijevs no Tukuma uz Rumāniju
Renārs Demiters
Foto: Guntis Lazdāns

Latvijas Hokeja federācija vēsta, ka Renārs Demiters Virslīgai pieteikts "Mogo" sastāvā, bet Rumānijas klubs "HSC Csíkszereda" paziņojis, ka pastiprina savu sastāvu ar sezonas sākumā HASC/HK "Tukums" pārstāvējušo Kirilu Tambijevu.

Renārs Demiters vasarā piedalījās Rīgas "Dinamo" treniņnometnē, ar kuru bija noslēdzis pārbaudes līgumu, taču sezonas sākumā tās rindās nepalika. Pēc tam sekoja pāris pārbaudes spēles Baltkrievijas "Gomel" sastāvā, taču arī tur radās problēmas ar līguma noslēgšanu, un pagājušo sezonu spoži aizvadījušais Demiters vēl septembra beigās bija bez komandas.

Kā ziņo LHF, Demiters šodien oficiāli pieteikts Latvijas čempionvienības "Mogo" sastāvā dalībai Virslīgā. "Mogo" pagaidām nav cietusi vēl nevienu zaudējumu sezonas sākumā un ir Virslīgas līderes. Tās nākamais mačs paredzēts rīt 17:00 pret "Zemgale/LLU" Inbox.lv ledus hallē.

Demiters pavasarī Latvijas izlases sastāvā gandrīz debitēja pasaules čempionātā, taču jau pēc ierašanās Prāgā guva pirksta savainojumu un bija spiests Latvijas spēles noskatīties no malas. Iepriekšējās trīs sezonas 29 gadus vecais aizsargs spēlēja Kazahstānā, kur viņam individuāli spožākā izvērtās pagājušā sezona, kad 49 spēlēs "Astana" sastāvā Demiters guva 31 punktu (6+25).

Savukārt no Virslīgas prom devies Kirils Tambijevs, kurš pievienojies Rumānijas 15-kārtējai čempionei "Csikszerada". Par līguma termiņu kluba paziņojumā nav minēts, taču norādīts, ka Tambijeva debija MOL līgā varētu notikt jau šovakar. "Csikszerada" sezonu MOL līgā uzsākusi neveiksmīgi un zaudējusi visās septiņās spēlēs, ieņemot pēdējo vietu.

23 gadus vecais Tambijevs sezonu uzsāka HASC/"Tukums" sastāvā un divās spēlēs Virslīgā guva trīs punktus (1+2), bet otrdien notikušajā Latvijas kausa spēlē pret "Prizmu/Pārdaugavu" atzīmējās ar gūtiem vārtiem un 32 soda minūtēm.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/HSCCsiksze...
https://twitter.com/lhf_lv/status/6...

     [+] [-]

, 2015-10-02 17:01, pirms 8 gadiem
Tambijevam jnr. kaut kā nespoža karjera veidojas...

  +3 [+] [-]

, 2015-10-02 17:43, pirms 8 gadiem
latvānijs rakstīja: Tambijevam jnr. kaut kā nespoža karjera veidojas...
Kā uz to paskatās.
No vienas puses - viņam par hokeja spēlēšanu maksās naudu, ne visiem pēc U20 vecuma pārsniegšanas hokejs kļūst par apmaksātu profesiju.
No otras puses - skaidrs, ka spēlējot šādās līgās neko iekrāt nevar un agrāk vai vēlāk nāksies domāt kā nodrošināt dzīvi pēc hokeja spēlēšanas un bez izglītības.