Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārdei" pārliecinoša uzvara Stalbē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārdei" pārliecinoša uzvara Stalbē
"Lielvārde"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Par ELVI florbola līgas vīriešiem līderiem kļuvuši "Lielvārdes" florbolisti, kuri šovakar Stalbē ar 9:3 sakāva vietējo "Pārgauju". Ar 4 (2+2) punktiem šajā mačā izcēlās Kārlis Vitkovskis, kurš šobrīd atrodas līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī.

Pirms šīvakara spēles ELVI florbola līgā vīriešiem tikai divas komandas bija nospēlējušas pa trim mačiem, lielākā daļa – pa diviem, bet ne punkta nebija zaudējusi tikai Stalbes "Pārgauja", jo savu pirmo spēli aizvadīja šovakar, savā laukumā uzņemot "Lielvārdi". Tā kā nūju rokās atkal ņēmis stalbietis Mārtiņš Jarohovičs, tad Lielvārdes un Stalbes komandām tagad ir viena līdzīga pazīme – spēlējošs galvenais treneris.

Teju 200 skatītājiem līdz pirmajam vārtu guvumam nācās gaidīt gandrīz 15 minūtes, bet mājinieku līdzjutējiem prieka no tā bija maz, jo rezultātu atklāja lielvārdietis Toms Akmeņlauks – 1:0. Pēc pirmā perioda viesiem divu vārtu pārsvars – 2:0. 29.minūtē beidzot uzgavilēt varēja stalbieši, jo savu atgriešanos laukumā ar vārtu guvumu atzīmēja Mārtiņš Jarohovičs – 1:2. Tiesa, intriga drīz izplēnēja, jo pēc otrās trešdaļas "Lielvārde" atradās vadībā ar 4:1. 43.minūtē, kad rezultāts kļuva jau 5:1, bija interesanti, ka visus piecus vārtus viesu komandas labā guvuši tikai divi spēlētāji – Toms Akmeņlauks (3) un Kārlis Vitkovskis (2). Atlikušajā laikā ar precīziem metieniem izcēlās arī vairāki citu florbolisti – Lielvārdes komandas svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 9:3.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina vārtsargu Armandu Puķīti, kurš atvairīja 19 metienus. Rezultatīvākie viņa komandā bija Kārlis Vitkovskis ar 4 (2+2) punktiem, Toms Akmeņlauks ar "hat-trick" un Aivis Kusiņš ar 3 (2+1) punktiem. Interesanti, ka visi trīs šie florbolisti tieši tādā pašā secībā šobrīd atrodas līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī, visiem pa astoņiem punktiem. Arī Stalbes komandā labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs – Renārs Arājs, kurš tika galā ar 24 metieniem. Ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Olafs Zvīnis. "Lielvārde" pēc šīs uzvaras ar trijās spēlēs izcīnītiem septiņiem punktiem kļuvusi par ELVI florbola līgas līderi.

SK "Pārgauja" – "Lielvārde" 3:9 (0:2, 1:2, 2:5)

Metienu attiecība:
22:35 (8:10, 5:15, 9:10)
Rezultatīvākie:
SK "Pārgauja" – Olafs Zvīnis 2 (0+2), Mārtiņš Jarohovičs 1 (1+0), Lauris Ābols 1 (1+0), Jānis Levanovičs 1 (1+0), Miķelis Roops 1 (0+1).
"Lielvārde" – Kārlis Vitkovskis 4 (2+2), Toms Akmeņlauks 3 (3+0), Aivis Kusiņš 3 (2+1), Ralfs Jonikāns 1 (1+0), Toms Mežotnis 1 (1+0), Atis Blinds 1 (0+1), Sandris Virsnītis 1 (0+1), Kristers Puķītis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...