Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

''Dinamo'' otro izbraukumu sāks pret karsto SKA

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

''Dinamo'' otro izbraukumu sāks pret karsto SKA
Guntis Galviņš cīņā pie apmales pret šobrīd SKA otro rezultatīvāko hokejistu zviedru uzbrucēju Toniju Mortensonu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar ar spēli pret principiālo pretinieku Sanktpēterburgas SKA otro izbraukuma tūri ceturtajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā sezonā uzsāks Rīgas ''Dinamo'', kam sezonas starts padevies pagalam slikts - tikai viena uzvara sešās spēlēs. Mača sākums paredzēts pulksten 18:00, tiešraide būs skatāma LTV7 un ''Viasat Sport Baltic'' ekrānos.

2011. gada septembris Rīgas ''Dinamo'' hokejistiem izvērtās pagalam neveiksmīgs - sešās spēlēs, no kurām četras tika aizvadītas savu skatītāju priekšā, izdevās gūt tikai vienu uzvaru un nopelnīt četrus punktus, tādēļ jau tagad virs ''Dinamo'' jaunā galvenā trenera somu speciālista Pekas Rautakallio galvas redzami melni negaisa mākoņi.

Īpaši neizteiksmīgs sniegums nodemonstrēts pēdējās mājas spēlēs. Ja 19. septembrī izdevās noturēt pārsvaru un ar 5:3 skatāmā spēlē uzvarēt bijušā trenera slovāka Juliusa Šuplera vadīto Maskavas CSKA, tad pēc divām dienām rīdziniekiem paveicās viena punkta nopelnīšanā pret Minskas ''Dinamo'' par zaudējumu pēcspēles metienos. Savukārt tieši pirms nedēļas Rīgas ''Dinamo'' ierakstīja savu vārdu KHL vēstures lapaspusēs - sausais zaudējums (0:2) pret līgas debitantu Popradas ''Lev'', un Slovākijas klubam tā bija pirmā uzvara vēsturē.

Visbeidzot trešdien rīdzinieki pēc Aināra Podziņa otrā rezultatīvā metiena sezonā izvirzījās vadībā pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas ''Dynamo'', ko pērn pārspēja play-off pirmajā kārtā, taču turpinājumā parādīja bezzobainu sniegumu un cieta pelnītu sākāvi ar 1:4. Turklāt otrajā trešdaļā mūsējie izdarīja tikai vienu vientuļu metienu, toties kādu! Gints Meija pie neizšķirta rezultāta neprata realizēt izgājienu vienatnē pret ''Dynamo'' vārtsargu...

Diemžēl 24 gadus vecais uzbrucējs iedzīvojies pleca savainojumā un kopā ar komandu nav devies izbraukumā. Tāpat mājās palicis aizsargs Arvīds Reķis, kurš spēlē pret ''Dynamo'' tika atzīts par labāko mājinieku rindās, - viņam smadzeņu satricinājums. Reķis, visticamāk, būs atpakaļ ierindā uz nākamajām mājas spēlēs, tāpat kā pieredzējušais uzbrucējs Ģirts Ankipāns, kuram konstatēts ribu plīsums. Viņš jau līdzšinējās spēlēs piedalījās ar līdz galam neizārstētu ribu savainojumu, tādēļ diezgan likumsakarīga bija viņa izkrišana no otrā virknējuma un nokļūšana ceturtajā. Viņu vietā izbraukumā devušies jaunie uzbrucēji Roberts Bukarts un Miks Indrašis, kurš Rīgas ''Dinamo'' vēl nav spēlējis.

Šovakar rīdziniekiem pirmo reizi sezonā pretī stāsies karstākā komanda - Sanktpēterburgas SKA. Armijnieki aizvadījuši tikai piecas spēles (salīdzināšanai: Maskavas ''Dynamo'', kas atrodas Rietumu konferences galvgalī, kontā ir astoņi mači), taču atrodas konferences trešajā vietā, jo gūtas četras uzvaras un piedzīvots zaudējums pēcspēles metienos pret Minskas ''Dinamo''.

SKA rezultatīvākie hokejisti ir leģionāri. Pirmajā vietā ar piecās spēlēs sakrātajiem sešiem (3+3) punktiem ir zviedru uzbrucējs Matiass Vainhandls, viņam seko tautietis Tonijs Mortensons, kuram par vieniem gūtajiem vārtiem mazāk. Neatpalikt cenšas arī čehs Petrs Pruha - 1+2. Savukārt skaļākais jaunieguvums norvēģu uzbrucējs Patriks Turesens, kurš pērn kopā ar Ufas ''Salavat Yulaev'' virs galvas cēla Gagarina kausu, pagaidām nopelnījis pieticīgos divus (1+1) punktus. Par viņu rezultatīvāks ir arī cits bijušais ufietis aizsargs Kirils Koļcovs, kuram vārti un divas piespēles.

Par komandas vārtu drošību visās piecās spēlēs atbildējis čehs Jakubs Štepaneks, kurš pagājušajā nedēļā atzīts par līgas labāko vārtsargu. Viņa statistika ir iespaidīga - atvairīti 95% sāncenšu raidījumu, vidēji spēlē ielaisti 1,38 vārti.

Tātad spēles sākums paredzēts pulksten 18:00 pēc Latvijas laika. Tiešraide būs vērojama gan LTV7, gan ''Viasat Sport Baltic'' ekrānos. Pret SKA esam guvuši vairākas ļoti nozīmīgas uzvaras. Laiks tradīciju turpināt. Vēl šajā izbraukumā rīdzinieki spēkosies ar Maskavas ''Spartak'' (trešdiena), Čerepovecas ''Severstal'' (piektdiena) un Čehovas ''Vityaz'' (svētdiena).

1 2 3 100 komentāri

 +14 [+] [-]

, 2011-10-03 08:37, pirms 13 gadiem
Teikšu kā ir,neko labu negaidu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +30 [+] [-]

, 2011-10-03 08:59, pirms 13 gadiem
Ko raudat? Jāsāk uzvaras sērija un tad visi uz rokām nēsās Pekku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-10-03 09:14, pirms 13 gadiem
Aizpagājušajā sezonā, kad arī sākums bija neveiksmīgs, lamāja Šupleru, tagad - Peku.Nu , jāsaņemas.Pēdējās mājas spēles tiešām nomāca, tas nebija mans RD, bet vai tur 100% Pekas vaina?Nudien nezinu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-10-03 09:36, pirms 13 gadiem
Teorētiski šī ir vienīgā komanda oktobrī kas uz papīra ir stipri spēcīgāka, pārējās oktobra spēles visas ir ņemamas. Zaudēs vai uzvarēs šodien, bet gribu redzēt labu hokeju rīdzinieku izpildījumā.

 +20 [+] [-]

, 2011-10-03 09:48, pirms 13 gadiem
Nemīž riepā! Galvenais šodien jāparāda spēle - rezultāts pie kājas...
Galvenās spēles būs pret Spartak un Vityaz, tie ir jāņem+ būtu labi vēl kādu punktu no Severstaļ paņemt un viss būs bumbās. Es ticu, ka var RD saņemties un parādīt zobus, par spīti visiem ņergām un heiteriem..

     [+] [-]

, 2011-10-03 10:07, pirms 13 gadiem
Nopietns pārbaudījums puišiem priekšā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-03 10:17, pirms 13 gadiem
Parasti taadiem cilveekiem kas daudz sola un runaa, ipasi neticu, par to esmu parliecinajies personigaja dzives pieredzee. Rautakalio pirms sezonas ljoti visu puskoja krasainas krasaas. Saprotu, ka vienas sezonas laika nevar ieviest to sistemu, ko treneris ir iecerejis, bet tas, kas notiek paslaik uz laukuma, maigi izsakoties nelien nekados ramjos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-10-03 10:43, pirms 13 gadiem
Jācer uz minimalu zaudejumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-10-03 11:10, pirms 13 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Vitjaz apdzinis Rīgu ! Amur pirmajā vietā
Nu, un? Ir nospēlētas 54 spēles?

  +2 [+] [-]

, 2011-10-03 11:25, pirms 13 gadiem
nekadi makonji virs Pekkas nevelkas - parasti, truli apzimejumi, kas nepiestav specializetiem sporta portaliem
sezonas laikaa komandas sasniedz formu dazhadi un sezonas sakums nav noteicoshais

  +3 [+] [-]

, 2011-10-03 11:35, pirms 13 gadiem
Vajadzīga vismaz triecienmaiņas izveide.kurai tuvāk ir M.Rēdlihs-Lundmarks-Vargs trio,ko apliecināja pirmās mājas spēles itsevišķi spēlējot vairākumā. Aizsargiem ,spēlējot pretinieku zonā vairāk mest pa vārtiem,neapstādinot ripu pēc partnera piespēles,kuras protams nebūs tik precīzas,taču rezultatīvei būs jābūt.Mēs esam zaudējuši no pagājušās sezonas pusi vadošo uzbrucēju,kas ir galvenais cēlonis tam,kur mēs esam.Katra nākamā spēle ir kā cerība un lai tā beidzot īstenojas.Ticēsim un būsim pacietīgi....

  -2 [+] [-]

, 2011-10-03 11:40, pirms 13 gadiem
Zinot, kā Ružičkam iet pret Dinamo, ir kkādas cerības!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-10-03 12:07, pirms 13 gadiem
drīzāk par karsto cīsiņu var iedomāties... par "sosiSKA"
Slēpts komentārs: kreesls
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-03 12:14, pirms 13 gadiem
Redzēsim, vai Veinhandls šovakar svinēs hattrick, vai apmierināsies ar 2+2?

  +3 [+] [-]

, 2011-10-03 12:14, pirms 13 gadiem
Karstais SKA pret auksto Dinamo. Uguns pret ūdeni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 100 komentāri