Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa nokrīt uz ceturto vietu, Jaunzēlande – pirmā, Latvijai vienas pozīcijas kāpums

Juris Miņins
Juris Miņins

Velsa nokrīt uz ceturto vietu, Jaunzēlande – pirmā, Latvijai vienas pozīcijas kāpums
Jaunzēlandes izlase
Foto: AFP/Scanpix

Velsas regbija izlase pēc iepriekšējā nedēļas nogalē piedzīvotās neveiksmes pret Īriju ir piedzīvojusi pamatīgu kritienu Pasaules rangā, noslīdot uz ceturto pozīciju, kas ļāva pirmajā vietā atgriezties Jaunzēlandei.

Velsas regbija izlase iepriekšējās nedēļas sestdienā piedzīvoja zaudējumu savā pēdējā mājas spēlē pirms došanās uz Pasaules kausa finālturnīru piekāpās Īrijas izlasei (17:22) un jau tajā brīdī bija zināms, ka viņu divas nedēļas ilgā valdīšana Pasaules rangā būs beigusies. Šodien publicētajā spēcīgāko izlašu sarakstā tas arī guva apstiprinājumu – Velsa nu ir noslīdējusi uz ceturto vietu.

Pirmajā pozīcijā ir atkal atgriezusies Jaunzēlande, bet tieši aiz viņiem seko Īrija un Anglija. Jāpiebilst, ka īriem bija labas iespējas pašiem kļūt par Pasaules ranga līderiem, ja vien viņi būtu pārspējuši Velsu ar 15 vai vairāk punktu pārsvaru. Vienā brīdī mača gaitā šis pārsvars arī tika sasniegts (22:3), taču velsieši vēlāk 14 punktus atspēlēja.

Tāpat ir notikušas izmaiņas arī pirmā desmitnieka beigās, proti, Fidži, kuri tika galā ar Tongu (29:19) nu ir apsteiguši Japānas izlasi un ieņem devīto vietu.

Latvijas valstsvienība, lai arī nav spēlējusi kopš šī gada pavasara, šajā pasaules rangā ir piedzīvojusi vienas pozīcijas kāpumu un nu ieņem 57. vietu. Tas skaidrojams ar Kaimanu salu komandas katastrofālo neveiksmi pret Meksiku Amerikas regbija izaicinājuma kausā, zaudējot ar 17:105.

"World Rugby" Pasaules rangs, 16.08.2019.

#Komanda
1.Jaunzēlande
2.Īrija
3.Anglija
4.Velsa
5.DĀR
6.Austrālija
7.Skotija
8.Francija
9.Fidži
10.Japāna
11.Argentīna
12.Gruzija
13.Itālija
14.ASV
15.Tonga
16.Samoa
17.Spānija
18.Rumānija
19.Urugvaja
20.Krievija
21.Kanāda
22.Portugāle
23.Namībija
24.Honkonga
25.Nīderlande

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/