Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas vīriešu orientēšanās izlase izcīna 12.vietu Pasaules kausa posmā stafetē

Krišs Upenieks

Latvijas vīriešu orientēšanās izlase izcīna 12.vietu Pasaules kausa posmā stafetē
Edgars Bertuks
Foto: LOF

LETA. Latvijas vīriešu orientēšanās izlase svētdien izcīnīja 12.vietu Pasaules kausa trešā posma stafetes distancē. Uzvaru vīru konkurencē izcīnīja Norvēģijas pirmā komanda, kas finišēja pēc vienas stundas, 52 minūtēm un 55 sekundēm, kamēr otro un trešo vietu sadalīja Zviedrijas izlases. Tikmēr Latvijas izlase ar Rūdolfu Zērni, Edgaru Bertuku un Artūru Pauliņu sastāvā finišēja pēc divām stundām, trīs minūtēm un 31 sekundes, kas ļāva ieņemt 12.pozīciju.

No uzvarētājiem Latvijas vienība atpalika deviņas minūtes un 19 sekundes un kopumā sacensībās piedalījās 31 komanda. Savukārt dāmu izlase ar Ingu Dambi, Sandru Grosbergu un Līgu Valdmani sastāvā ierindojās 13.pozīcijā, finišējot pēc divām stundām, 11 minūtēm un 57 sekundēm. Uzvaru svinēja Zviedrija, kas distanci veica vienā stundā, 52 minūtēs un 55 sekundēs, Latviju apsteidzot par 19 minūtēm un divām sekundēm. Otro vietu izcīnīja Norvēģija, bet trešās palika somietes.

Dāmu sacensībās piedalījās 27 komandas. Zērnis sestdien ieņēma 50.vietu iedzīšanas distancē. Vēl 69.vietā palika Pauliņš, bet 74.vietu 116 dalībnieku konkurencē ieņēma Bertuks. Savukārt dāmām 5,8 kilometru iedzīšanas distancē uzvarēja zviedriete Tūve Aleksandešone, kura distanci veica 42 minūtēs un 18 sekundēs. Tikmēr Valdmane ieņēma 64.vietu, zviedrietei zaudējot 21 minūti un divas sekundes, bet Grosberga palika 89.pozīcijā starp 100 dalībniecēm.

Pirms iedzīšanas sestdien notika arī sacensības tā dēvētajā prologā, kur Zērnis bija 49.vietā, Pauliņš ieņēma 63., bet Bertuks 76.vietu, kamēr Valdmane bija 76., bet Grosberga 88.pozīcijā. Jau ziņots, ka piektdien Pasaules kausa posmā garajā distancē labākā no Latvijas pārstāvjiem bija Inga Dambe, kura ieņēma 21.vietu. Latviju šajā Pasaules kausa posmā nevar pārstāvēt Andris Jubelis, kuram meningīta dēļ sezona ir noslēgusies.

Kā vēstīts, augusta sākumā Siguldā un Rīgā norisinājās pasaules čempionāts orientēšanās sportā, kas vienlaicīgi bija Pasaules kausa otrais posms. Pasaules kausa sezonas pirmais posms maijā norisinājās Šveicē, bet finālposms notiks oktobra sākumā Čehijā.

Izmantotie resursi:
LETA