Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Apiņš: "Liepāja var uzvarēt jebkuru un reizēm gribēšana ir pat pārāk liela"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Apiņš: "Liepāja var uzvarēt jebkuru un reizēm gribēšana ir pat pārāk liela"
Verners Apiņš
Foto: Mārtiņš Sīlis

Sestdien svarīgā "SynotTip" futbola Virslīgas spēlē Slokā Jūrmalas "Spartaks" cīnījās neizšķirti 2:2 ar "Liepāja"/"Mogo". Neskatoties uz diviem gūtajiem vārtiem, liepājnieki neizmantoja lērumu vārtu gūšanas iespēju un sarunā ar Sportacentrs.com daļēji vainu uzņēmās arī viens no komandas uzbrucējiem Verners Apiņš.

Vai nav sāpīgi neuzvarēt šādu spēli, kurā jums bija daudz vairāk iespēju nekā pretiniekam?
Protams, ka sāpīgi. Un vēl tādu otru golu ielaist, vispār... Nav saprotams, vai tur bija pendele vai nē. No mana skatu punkta izskatījās, ka nebija. Tamlīdzīgu tad viņš [tiesnesis] varēja parādīt arī uz otru pusi. Labi, nav ko vainot tiesnesi - pašiem vajadzēja savus momentus izmantot. Jāsavācas gan mums, gan viņiem [tiesnešiem].

Divi gūti vārti izbraukumā pret čempioniem nav maz, bet ir sajūta, ka varēja būt krietni vairāk?
Protams. Man pašam vien cik momentu bija... vajadzēja izmantot. Daļu vainas ņemu uz sevi - man vismaz vienus vārtus vajadzēja iesist un nomierināt to spēli.

Par otrajiem ielaistajiem vārtiem pateici. Arī pirmie bija ārkārtīgi neveiksmīgi. Var teikt, ka ielaidāt maksimālo vārtu skaitu, ko šādā mačā varējāt ielaist?
Principā jā. Un vienmēr ir psiholoģiski ļoti nepatīkami, kad tu pēc iesistiem vārtiem ātri dabū atpakaļ. Tas ir tāds mazs nokdauns atpakaļ.

Cik ļoti komandu iespaidoja Kameša savainojums un tas, ka izbeigušos maiņu dēļ beigās nācās spēlēt mazākumā?
Protams, visa komanda to uzreiz sajūt - tā ir papildus slodze visām pozīcijām. Varbūt tas arī izšķīra spēles likteni. Ja būtu palikuši laukumā visi 11, tad nospēlētu kvalitatīvāk un tāda epizode, iespējams, vispār nerastos.

Otrā puslaika vidū, kad bija 1:1, izskatījās, ka ejat uz visu banku - lieli spēki uzbrukumā, reizēm iekritāt aizsardzībā. Ja zaudētu tiešajam konkurentam, tas būtu liels trieciens. Nebija tā, ka stipri riskējāt, ņemot vērā, ka neizšķirts no turnīra viedokļa nemaz nebija tas sliktākais iznākums?
Nē, nē, mēs katrā spēlē gribam vinnēt. Zinām arī, ka šajā čempionātā varam uzvarēt jebkuru. Gribam trīs punktus kā ēst. Katrā spēlē ejam ar šo domu, nešķirojot pretiniekus. Liepāja šodien gribēja vinnēt, mazliet pietrūka veiksmes.

Atšķirībā no "Spartaka" jums nedēļas vidū bija jāaizvada sarežģīta pārceltā spēle [0:1 pret "Riga"], un tomēr jūs šodien izskatījāties daudz svaigāki un labāki. Ar ko tas skaidrojams - lielā vēlme beidzot izcīnīt uzvaru?
Pareizi jau tu domā - cik var neuzvarēt, visu laiku ir bedre, visu laiku gribas no tās izrāpties ārā. Gribas beidzot dabūt trīs punktus, īpaši pret augšgala komandām. Tāpēc laukumā redzama liela motivācija, liela enerģija.

Vai šajās dažās dienās pēc kārtējās neveiksmes bija kāda īpaša uzruna no jaunā īpašnieka vai, piemēram, Verpakovska?
Principā katru dienu runājam par to [ka jāuzlabo rezultāti]. Pēdējā laikā mums iet grūti, bet, neskatoties uz to, katru dienu cenšamies kļūt labāki. Varbūt mūsu šī brīža spēles zīmējumā to beidzot var redzēt. Cita lieta, ka gribēšana ir pārāk liela un tāpēc reizēm kaut kā pietrūkst. Šodien vienkārši pietrūka veiksmes.

Pieminēji bedri. Kā futbolistus ietekmē regulārās pārmaiņas klubā? Varbūt uz īpašnieka maiņu tas attiecas mazāk, bet bija arī trenera maiņa sezonas gaitā - tagad Pertijas vietā ir cits treneris, kuram turklāt nav nepieciešamās dokumentācijas un komandu vada Mareks [Zuntners].
Skaidrs, ka kaut kādā mērā tas spēlētājus izsit no komforta zonas. Taču futbolistiem tāda tā profesija ir un, jo ātrāk pie tā pierodi, jo pašam labāk. Protams, jebkuras pārmaiņas, arī, piemēram, dažas izmaiņas futbolistu sastāvā liek pie tā pierast, ir jāmeklē kopēja valoda. Man ar šāda veida adaptēšanos nav problēmu.

Cik liels pārsteigums komandai bija Tamaza aiziešana? Vai pirmās runas par to bija pēc 0:3 pret zviedriem?
Es to vispār negaidīju - vienu dienu tas notika un viss. Protams, bija liels šoks, nekas par to neliecināja - spēlējām labi, bijām tabulas augšgalā. Notika un viss - neko vairāk pateikt nevaru.

Kāda ir komandas komunikācija ar jauno argentīniešu treneri, ņemot vērā, ka spēlēs viņš nevar piedalīties?
Viņš ir treniņos, trenējamies kā pienākas. Izpildām jaunā trenera prasības, Mareks viņam daudz palīdz, tai skaitā tulko tiem, kuri kaut ko nesaprot. Ir komandā arī vairāki futbolisti, kuri spāņu valodu saprot.

Jocīgi, ka treniņi notiek viena trenera vadībā, bet sastāvu un taktiku, kā izskanēja preses konferencē, izvēlas Mareks.
Jā, treniņi notiek argentīniešu trenera vadībā. Protams, arī Mareks mūs trenē un viņš spēlētājus pārzina labāk nekā argentīniešu treneri. Tā ka noteikti, ka par 80% sastāvu izvēlas Mareks.

Vai esi informēts, kāpēc Ģirts Karlsons šodien nebija pat spēles pieteikumā?
Nebūs komentāru.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-03 08:54, pirms 6 gadiem
Visu šai intervijā pateikto var pateikt vienā teikumā - FKL valda liels bardaks, kas atspoguļojas arī rezultātā.
Un valda jau kopš 2016. gada sezonas. No brīža, kad Verpakovskis izdomāja, ka LV ar futbolu var taisīt ''lielo biznesu''. Daudz gudrāki vīri par viņu jau vairākas reizes pierādīja, ka tas nav iespējams. Laikam pašam sagribējās apdedzināties.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-03 12:42, pirms 6 gadiem
Nevar uzvarēt, piem. kaut vai Sūduvu, gada laikā 4x- 0 uzvaru, tik prast bļaustīties, ka esam stiprāki un varam visus uzvarēt. Ar mokām uzvarēt Z-Īrijas amatierus un kāst Mettai- Klauni !

  -2 [+] [-]

, 2018-09-03 13:16, pirms 6 gadiem
Ar žēl Tamaza bija labs treneris.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-03 13:17, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: Nevar uzvarēt, piem. kaut vai Sūduvu, gada laikā 4x- 0 uzvaru, tik prast bļaustīties, ka esam stiprāki un varam visus uzvarēt. Ar mokām uzvarēt Z-Īrijas amatierus un kāst Mettai- Klauni !
Mettai zaudējums, tā jau ir traģēdija. Bet nu gan jau Liepāja uzsprāgs.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-03 13:17, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Visu šai intervijā pateikto var pateikt vienā teikumā - FKL valda liels bardaks, kas atspoguļojas arī rezultātā.
Un valda jau kopš 2016. gada sezonas. No brīža, kad Verpakovskis izdomāja, ka LV ar futbolu var taisīt ''lielo biznesu''. Daudz gudrāki vīri par viņu jau vairākas reizes pierādīja, ka tas nav iespējams. Laikam pašam sagribējās apdedzināties.
Mazliet bizness Mārim neiet.

     [+] [-]

, 2018-09-05 11:22, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Visu šai intervijā pateikto var pateikt vienā teikumā - FKL valda liels bardaks, kas atspoguļojas arī rezultātā.
Un valda jau kopš 2016. gada sezonas. No brīža, kad Verpakovskis izdomāja, ka LV ar futbolu var taisīt ''lielo biznesu''. Daudz gudrāki vīri par viņu jau vairākas reizes pierādīja, ka tas nav iespējams. Laikam pašam sagribējās apdedzināties.
Tu stipri pārspīlē. Vēl pērn Liepāja rādīja skatāmu futbolu un pelnīti izcīnīja sudraba medaļas čempionātā. Tika uzvarēts arī kausā. Man nav informācijas par to, kāpēc Tamazs komandu pameta, tāpēc par to spriest neņemos, bet katrā ziņā Māra vēlme nopelnīt nav nekas nosodāms vai peļams. Sports ir bizness un Ikaunieka pāreja uz Metz pēc labās 2015. gada sezonas to pierādīja.

     [+] [-]

, 2018-09-05 11:36, pirms 6 gadiem
Ak Dies', Verner Apiņ, ja Tu patiešām domā, ka Pertijas aiziešana Tev bija "liels šoks, nekas par to neliecināja - spēlējām labi, bijām tabulas augšgalā", tad Tu joprojām esi tālu no realitātes! Nu atver taču acis!!! Mums joprojām nav komandas spēles! Ir kkāds bardaks uz laukuma! 11 labi futbolisti drudžaini skraida un / vai pastaigājas!