Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ukrainas U-21 izlases treneris: "Jums laba komanda, mēs punktu ieguvām, nevis divus zaudējām"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ukrainas U-21 izlases treneris: "Jums laba komanda, mēs punktu ieguvām, nevis divus zaudējām"
Oleksandrs Holovko
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova (LFF.lv)

Latvijas U-21 futbola izlase piektdienas vakarā Jelgavā, aizvadot kvalitatīvu maču, izcīnīja punktu pret Ukrainas vienaudžiem (1:1) 2019. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Piedāvājam Ukrainas U-21 izlases Oleksandra Holovko sacīto pēc mača.

Oleksandrs Holovko, Ukrainas U-21 izlases galvenais treneris: "Gaidījām, ka spēle būs grūta. Tas, ka būs tik grūta... Dievam labpatikās, ka šodien abas komandas bija pelnījušas iegūt punktus, un neizšķirts laikam šodien ir vairāk vai mazāk likumsakarīgs rezultāts, tostarp likumsakarīgi, ka neizšķirts bija rezultatīvs. Mēs centāmies gatavoties, lai spēlētu citu futbolu, taču dažādu iemeslu dēļ, tai skaitā tādēļ, ka mums tas bija turnīra atklāšanas mačs un bija zināma nervozitāte, tas neizdevās un rezultāts šodien bija godīgs - mēs varējām gūt otros vārtus, taču to varēja izdarīt arī pretinieks."

Sportacentrs.com jautājumi

Noteikti redzējāt, kā Latvija savā laukumā nospēlēja pret Andoru. Šodien Latvijas spēle jums bija pārsteigums?
Holovko: "Nē. Es lieliski apzinos, kāda ir Latvijas izlase. Biju klātienē uz maču pret Andoru, taču mēs, gatavojoties spēlei, balstījāmies uz Latvijas spēli ar Baltkrieviju, kad Latvija viesos uzvarēja ar 4:3 [tas notika martā pārbaudes turnīrā Viļņā - aut.]. Par pamatu ņēmām šo spēli, kā arī ņēmām vērā mūsu problēmas, kas skāra praktiski visas līnijas. Par šīm problēmām šodien nerunāšu un teikšu, ka komanda vairāk par neizšķirtu nebija pelnījusi."

Ja jūsu rīcībā būtu visi labākie U-21 vecuma spēlētāji, cik izmaiņu pamatsastāvā šodien būtu?
Holovko: "Laikam spēlētu visi seši [tik daudz U-21 vecuma spēlētāju Andrijs Ševčenko izsaucis uz lielo izlasi spēlēm pret Turciju un Islandi - aut.]. Taču, kā būtu, ja būtu, ir cits jautājums. Viņi šobrīd atrodas lielajā izlasē un gatavojas palīdzēt Andrejam apspēlēt Turciju. Savukārt mēs sākam strādāt ar nākamās paaudzes futbolistiem - tie ir 1997., 1998. gadā dzimušie puiši. Jā, bija arī 1996. gadā dzimušie, taču teikšu atklāti - kad sākas lielais futbols, daudziem no viņiem nav spēļu prakses. Un sanāk tā, ka šodienas spēle, kurā jānospēlē 93 minūtes, viņiem ir reāli smaga. Mēs balstāmies uz to, kas ir. Puišus, kuriem prakse augstākajā līgā [Ukrainas Premjerlīgā] ir, piemēram, kā Staņislavs Biļenkijs, Marians Misiks [viens nāca uz maiņu, otrs palika rezervē - aut.], šajā fāzē pamazām pietuvinām tiem uzdevumiem, kas mums ir. Uzskatu, ka šodien vienu punktu ieguvām. Skaidrs, ka sākotnēji braucām uz šejieni pēc trim punktiem, bet spēle veidojās tā, ka neizšķirts bija pelnīts."

Jūsuprāt, futbolistiem šajā vecumā labāk atrasties spēcīgā Ukrainas klubā, trenēties ar galveno komandu, bet spēlēt tikai dublieros vai arī būt ne tik spēcīgā klubā Latvijā, toties regulāri spēlēt augstākās līgas mačos?
Holovko: "Labāk spēlēt, viņu vecumā ir jāspēlē. Un nevis iziet uz maiņu uz 15-20 minūtēm vai nospēlēt vienu spēli mēnesī. Nē. Izlases futbolistiem ir obligāti jāspēlē. Ja iziesim cauri mūsu komandas futbolistiem, kuri šodien izgāja pamatsastāvā, no viņiem tikai varbūt kādi trīs spēlētāji spēlē kaut kādā līmenī, kas mums ļauj risināt kaut kādus uzdevumus. Aizsardzības līnija, ja ņemam centra aizsargus, ir jauna, balsta zonā viens futbolists ir bez kluba, otrs spēlē Ukrainas otrajā līgā. Mēs saskārāmies ar to, ka šobrīd tikai Biļenkijs un Maksims Tretjakovs [arī nāca tikai uz maiņu - aut.], tātad tikai divi futbolisti, ir ar spēļu praksi, nemaz nerunājot par šīs prakses kvalitāti. Tā ka veidojam jaunu komandu un neteikšu, ka tas ir viegli. Turklāt pretinieks ir labs, vēlos jūs apsveikt ar ļoti kaujiniecisku komandu un tagad novēlu, lai jūs atņemtu punktus ne tikai mums [smaida]."

Varat izcelt kādu individuāli mūsu komandā?
Holovko: "Ja ļausiet, es to nedarīšu, jo vairāk sekoju līdzi saviem spēlētājiem. Jūsu spēlētājus iepazinu, kad gatavojos mačam. Cerēju, ka mēs tomēr noteiksim cīņas gaitu, taču šodien tas neizdevās. Iemeslus jau nosaucu - pirmkārt, tā mums bija pirmā spēle šādā sastāvā, kāds nekad kopā nav spēlējis - tas ir noteikti."