Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Petkoviča iekļūst "US Open" dubultspēļu turnīra 2. kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Petkoviča iekļūst "US Open" dubultspēļu turnīra 2. kārtā
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko un Andrea Petkoviča ceturtdien lietainajā Ņujorkā sasniedza "US Open" dubultspēļu turnīra 2. kārtu, pirmajā cīņā ar 6:7(5), 6:4, 6:3 pieveicot Rumānijas komandu Irina-Kamēlija Begu un Raluka Olaru.

Latvijas un Vācijas komanda 1. setu ar Ostapenko pūlēm zaudēja divreiz. Aļonas kļūdu dēļ vispirms tika zaudēts breika pārsvars, bet vēlāk arī taibreiks. Kad Ostapenko pie rezultāta 5:4 servēja par uzvaru setā, pēc viņas neprecīzām darbībām izdevās atspēlēt trīs breikbumbas un iegūt setbumbu. To atspēlēja Olaru, esot precīza pie tīkla. Rumānietes ieguva ceturto breikbumbu, un Ostapenko pārcentās ar diagonālo "backhand".

Ostapenko un Petkoviča taibreikā divreiz nenosargāja minibreiku, bet pēc Begu dubultkļūdas astotā punkta izspēlē ieguva trešo iespēju un vēlāk bija vadībā ar 5:4 un nākamajiem diviem punktiem ar savu servi. Diemžēl bija jāservē Aļonai, kura zaudēja abus punktus ar servi.

Vispirms dubultkļūda, bet pēc tam "forehand" sitiens autā. Pretinieces jau bija sapratušas ka sistemātiska spēlēšana uz neprecīzo Ostapenko būs uzvaras formula cīņas 1. setā. Rumānijas komanda tā ieguva savu pirmo setbumbu, ko realizēja ar labu pirmo servi.

Ostapenko vāji servēja arī 2. seta pirmajā geimā, kurā izdevās atspēlēt trīs breikbumbas. Mačs pēc septītā geima (4:3) lietus dēļ tika pārtraukts uz 3:20 stundām. Cīņai atsākoties, ievērojami labāk spēlēja Ostapenko un Petkoviča, kuras jau pirmajā geimā pēc pauzes ieguva breiku, kad Begu iesita tīklā pēc Ostapenko asa diagonālā sitiena – 5:3. Par uzvaru setā atkal vajadzēja servēt Ostapenko, kura atkal netika galā ar uzdevumu, devīto geimu pabeidzot ar "backhand" sitienu tīklā. Aļona nākamajā geimā uzņemšanā labojās un pati gan ieguva, gan arī realizēja setbumbu – 6:4.

Rumānijas komandā vājais posms pēdējā setā bija Olaru, kura ceturtajā geimā ar divām dubultkļūdām palīdzēja Latvijas un Vācijas duetam iegūt breiku – 3:1. Nostiprināt to neizdevās, jo atkal vāja servēšana Aļonai. Tūlīt bija jau trešais breiks pēc kāras, kad Ostapenko un Petkoviča agresīvi un precīzi nospēlēja uzņemšanā – 4:2. Ar šo breiku uzvaras nodrošināšanai gan pietika, turklāt Ostapenko sensacionāli spēja izservēt maču, pēdējā geimā zaudējot tikai vienu izspēli.

Tikšana 2. kārtā dod 130 reitinga punktus un 12 250 dolāru prēmiju. Nākamajā mačā būs jātiekas ar sacensību trešo duetu Timeja Baboša/Jaroslava Švedova. Ungārijas un Kazahstānas komanda šovasar spēlēja Vimbldonas finālā, kur piekāpās māsām Viljamsām. Švedova ir 2010. gada "US Open" čempione, pirms sešiem gadiem Ņujorkā uzvarot kopā ar Vanju Kingu.

Petkoviča Aļonai ir sezonas trešā pāriniece "Grand Slam" turnīros. Ostapenko Austrālijā un Francijā jau 1. kārtā zaudēja kopā ar Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu, bet Vimbldonā kopā ar amerikānieti Kristīnu Makheilu tika līdz 3. kārtai.

Ostapenko tika pie iespējas uzspēlēt arī jauktajās dubultspēlēs, kur startēs kopā ar Austrijas tenisistu Oliveru Maraku. Viņiem pirmais turnīrs kopā bija Vimbldonā, tur nospēlējot ļoti veiksmīgi, jo izdevās tikt līdz pusfinālam. Pirmajā mačā Ņujorkā jātiekas ar Čehijas un Horvātijas komandu Barbora Krejčīkova/Marins Draganja. Ostapenko un Maraks sākotnēji nebija starp turnīra dalībniekiem, bet vieta atbrīvojās pēc Belindas Benčičas un Martina Kližana atteikšanās no spēlēšanas.

  +3 [+] [-]

, 2016-09-02 09:41, pirms 8 gadiem
Ko tā mūsu Aļona mokās ar to servēšanu? Vai nebūtu laiks iemācīties servēt? Jāpaņem treneris, kurš to var izdarīt. Nedomāju ka viņa ir tik tizla ka šo tenisa elementu nav spējīga apgūt.

     [+] [-]

, 2016-09-02 16:22, pirms 8 gadiem
Visas pārinieces no viņas pēc viena turnīra atsakās, vairs nespēj izturēt šo vājprātu.