Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Reportāža: "Skonto" labi sargā pārsvaru, statistika nemelo

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Reportāža: "Skonto" labi sargā pārsvaru, statistika nemelo
Alana Siņeļņikova un Gata Kalniņa divcīņa
Foto: R.Kokšarovs (f64)

Sestdien apmeklēju Virslīgas spēli starp "Mettu/LU" un "Skonto". Ar 2:1 uzvarēja Mariana Pahara komanda, kārtējo reizi uzvarot ar vienu vārtu pārsvaru.

Lai gan spēles nominālā saimniece bija "Metta/LU", mačs notika tās pretinieces laukumā, proti, "Skonto" stadionā - mettieši atkal vairs netiek Arkādijas stadionā, jo, kā pastāstīja treneris Andris Riherts, "Rīgas Futbola skola" (RFS) ar Jāni Skredeli priekšgalā liek tam visus iespējamos šķēršļus.

Spēles 1. puslaiks bija jautrs - netrūka momentu, gūto vārtu, emociju. Pēc pārtraukuma emocijas saglabājās vai pat pieauga, bet momentu skaits ievērojami samazinājās. Nav nekāds brīnums, jo "Skonto" teicami prot sargāt rezultātu, slāpēt spēles tempu, likt uzsvaru uz kvalitatīvu aizsardzību.

Jā, 1. kārtā "Skonto" šokējoši vairākumā izlaida uzvaru pret "Jūrmalu" (no 2:0 un 3:2 uz 3:3), bet kopš tā laika Pahara komanda ir labojusies un uzrāda apskaužamus rezultātus, ja runājam par minimālajām uzvarām - 25 spēlēs "Skonto" ir guvusi 14 uzvaras, no kurām... 10 ir izcīnītas ar vienu vārtu pārsvaru! Pie tam septiņas reizes tas ir bijis 1:0 (pārējās trīs reizēs 2:1). Paturpinot šo statistikas uzskaitījumu, no septiņiem 1:0 vienīgie vārti "Skonto" izpildījumā tikai divreiz ir bijuši 65. minūtē vai vēlāk, nereti iesitot tos 1. puslaikā. Tātad pie 0:1 pret "Skonto" Virslīgā atspēlēties ļoti grūti. Zemāk varat aplūkot tabulu par minimālajām uzvarām - interesanta ir arī "Jelgavas" un "Jūrmalas" statistika (pilnīgi pretēja aina).

Atgriežoties pie spēles un "Skonto" minimālās uzvaras, jāatzīst, ka viens vairāk nekā izcils moments "Mettai/LU" bija - tīru izgājienu viens pret vienu neizmantoja Artūrs Pallo, glābjot Germanam Māliņam. Ar šo vienu epizodi varēja pietikt, lai studenti neļautu skontiešiem uzlabot palielināt minimālo uzvaru statistiku, taču šoreiz nekā.

Šai spēlē pašrocīgi uzskaitīju mača statistiku (eh, cik forši būtu, ja tāda būtu par visām spēlēm!), un, kā redzams otrajā tabulā, kopējais sitienu skaits bija 15:6 "Skonto" labā. Liela daļa no uzvarētāju sitieniem nebija bīstami, taču nevar arī teikt, ka tika izmantoti visi (abi) momenti. Vēl bija arī Siņeļņikova trāpījums pa vārtu stabu, viņa paša raidījums tikai drusku pāri vārtiem (Biezais nebūtu glābējs), Kristapa Blanka sitiens. Siņeļņikovs uzbrukumā atstāja ļoti labu iespaidu.

Tāpat var izcelt Panamas futbolista Hulio Riosa sniegumu - ja sezonas sākumā viņš bija rezervists un savās minūtēs spēlēja bāli, nedroši, bieži pārturot bumbu, tad tagad Rioss bumbu kontrolē pārliecinoši, ar piespēlēm neskopojas un dažās epizodēs tālsitiena vietā (bija tādas iespējas) izvēlējas turpināt kombināciju ar partneriem. Cita leģionāra Minori Sato sniegums gan nepatika, bet vēl vairāk "ārpusfutbola" aktivitātes, proti, skaļā bļaušana pie pārkāpuma, teatrāls kritiens (tādus šis japānis izpilda ne pirmo reizi). Pa rupjai kļūdai aizsardzībā pieļāva Igors Savčenkovs un Vitālijs Maksimenko, toties droši, stabili spēlēja Ritvars Rugins. Taču tas viss - tikai par šo atsevišķo spēli.

"Mettas" rindās, manuprāt, šodien labākie bija Mārtiņš Milašēvičs, Mareks Zuntners, brīžiem spilgti uzplaiksnīja Pallo, kuram gan trūkst stabilitātes. Nedrošs izgājienos bija Biezais, kļūdas aizsardzībā gadījās Rūdolfam Puķītim, Jurim Skābardim (otrie vārti lielā mērā uz viņa sirdsapziņas...), toties stabils šķita Romāns Rožkovskis. Atkal jau - tas tikai par šo spēli pret "Skonto".

Par pendeli - izskatījās, ka Puķītis patiešām turēja Renāru Rodi, un, ja vien kritušais nedarīja to pašu, tad 11 metru soda sitiens pēc manām domām bija pamatots. Bet labāku atbildi, protams, dotu video.

Pie kurioziem un puskurioziem. Neierasti bija dzirdēt bļaustīšanos latviešu valodā - kādā epizodē kaut ko nesadalīja Blanks ("Skonto") un Skābardis ("Metta/LU"). Tālāk. "Skonto" stadionā pārtraukumā ieslēdza apgaismojumu, bet, 2. puslaikam nepaspējot sākties, tas tika nodzēsts. Īsi pirms lietus, kad savilkās mākoņi, šķita patiešām tumši, bet lēmums neslēgt gaismas - dīvains. Visbeidzot karsta un daļēji kurioza izvērtās spēles izskaņa. "Metta/LU" nopelnīja tālu standartu, visi devās uz soda laukumu, bet Rioss gulēja laukumā - tiesnesis lika aiznest panamieti uz nestuvēm, taču tieši aiz sānu līnijas futbolists burtiski tika no tām izmests, sak, zinām, ka tu velc laiku. Skontieši Riosa trūkumu veiksmīgi kompensēja, norādot, ka Gatim Kalniņam laukums jāpamet (asinis), bet "Mettai" uzbrukumā devās cits palīgs - vārtsargs Biezais. Tieši viņa virzienā lidoja bumba, tomēr Artūrs pārcentās, pārkāpjot noteikumus.

Minimālās uzvaras

VKlubsSkaitsUzvaras kopā%
1."Skonto"101471.4%
2."Liepājas metalurgs"71353.8%
3."Ventspils"61540.0%
4."Jelgava"5683.3%
5."Daugava" (D)51729.4%
6."Daugava" (R)3475.0%
7."Spartaks"31030.0%
8."Gulbene"2450.0%
"Metta/LU"2450.0%
10."Jūrmala"1714.3%

Piezīme: komandas sarindotas pēc minimālo uzvaru (+1 vārti) skaita. Ja šis skaits ir vienāds, augstāk ir komanda, kurai augstāks procents "Minimālās uzvaras pret uzvarām kopā".

"Metta/LU" - "Skonto" spēles statistika

Rādītājs1. puslaiks2. puslaiksKopā
Sitieni rāmī2:4 (Zuntners; Loginovs - Siņeļņikovs (2); Rugins; Labuks)2:2 (Pallo; Puķītis - Rioss (2))4:6
Sitieni garām0:5 (Rode; Blanks (2); Siņeļņikovs (stabs); Labuks)2:4 (Loginovs; Milašēvičs - Siņeļņikovs (2); Labuks; Rioss)2:9
Sitieni kopā2:94:66:15
Stūra sitieni2:31:13:4
Aizmugures1:11:12:2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-09-02 01:13, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Netrāpīji, Autor!
Blogs bija Daugavā...
Speciāli cenšos iet uz spēlēm, kas nav redzamas video formātā (un par kurām automātiski ir mazāk info).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-09-02 03:59, pirms 12 gadiem
Edmund!
Varētu arī par to cik pendeles nozīmētas nepamatoti pret kurām komandām, stastistiku sagatavot!Arī kurai komandai par (nepamatoti) nozīmētās!Kuras (pendeles)taisa rezultatu!Un tiesnešus pie reizes minēt!
Vajag šo klaunādu izbeigt!Piekrīti?

     [+] [-]

, 2012-09-02 04:01, pirms 12 gadiem
KLAUNIEM VIETA CIRKĀ BET NE FUTBOLA TIESNEŠA AMATĀ!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-09-02 18:41, pirms 12 gadiem
Paldies autoram .Labs apraksts. Jā un Andra piedāvājums arī ļoti interesants.
Tikai interesanti,kurš tad to varētu novērtēt,kura pendele taisnīga ,kura nē.Ja nu vienīgi pats Andris5 Bet ja nopietni,nav jau tas tik utopiski futbola valstīs,kur spēles tiek filmētas ar daudzām kamerām.Krievijas NTV Naš futbol kanālā ir speciāls raidījums " svistok".kur tiek iztirzātas daudzas strīdīgas epizodes un speciālisti novērtē tiesneša darbu.Diemžēl mums līdz tam vēl kā kosmosam un tādejādi arī turpmāk visi kam negribās varēs vainot tiesnešus visos "pasaules grēkos" pie tam noskatoties spēli pa sporta centra uzņemto
video,vai vēl sliktāk palasot citu komentus.Es vēl saprastu,ja pats 'vērtētājs" atrastos stadionā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja