Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tortorella nekomentē vārtsargu izvēli, kapteinis priecājas par Korpisalo un mierina Merzļikinu

Agris Suveizda

Tortorella nekomentē vārtsargu izvēli, kapteinis priecājas par Korpisalo un mierina Merzļikinu
Džons Tortorella. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Kolumbusas "Blue Jackets" nolēmusi kvalifikācijas sēriju pret Toronto "Maple Leafs" uzsākt ar somu Jonasu Korpisalo vārtos, lai arī līdz pandēmijai labāku sniegumu demonstrēja Elvis Merzļikins.

Komandas galvenais treneris Džons Tortorella ilgu laiku sacīja, ka vārtsargu izvēle vēl nav izdarīta un ka par labu kādam izšķirsies tikai spēles dienā, un šovakar – astoņarpus stundas līdz mačam – viņš paziņoja, ka vārtos stāsies Korpisalo. Plašāk komentēt vārtsargu hierarhiju Tortorella gan nevēlējās: "Viņi abi ir ļoti spējīgi, izlēmām par labu Korpi. Nē, es nestāstīšu, kādēļ tā izlēmām. Kā jau vairākkārt esmu teicis iepriekšējo nedēļu laikā, bez viņiem abiem mūsu šajā burbulī nemaz nebūtu – viņi abi paveica daudz, lai mēs tik tālu nokļūtu. Viņi abi ir ļoti spējīgi, un mēs izlēmām pirmo spēli sākt ar Korpi."

"Blue Jackets" kapteinis Niks Folīno uzsvēra, ka Korpisalo šo iespēju ir nopelnījis ar ilgajām sezonām, kas tika pavadītas, pacietīgi gaidot aiz Sergeja Bobrovska muguras: "Domāju, ka Merzļikins saprot [kādēļ vārtos sāks Korpisalo]. Tas nenoniecina Elvi un viņa paveikto, taču Korpi savu iespēju ir nopelnījis. Visi esam gandarīti par viņam doto iespēju, bet pilnīgā apzināmies arī to, ka arī Elvis ir ļoti prasmīgs, lai varētu stāties vārtos un spēlēt. Divi labi vārtsargi ir mūsu bagātība, un tas ir smags lēmums, kas, par laimi, jāpieņem treneriem, nevis mums. Mums ir divi lieliski vārtsargi, un mēs ārkārtīgi uzticamies viņiem abiem." Folīno šosezon 67 spēlēs ir ticis pie 31 (10+21) punkta, 62 soda minūtēm un negatīvas lietderības -3.

Tikmēr Toronto "Maple Leafs" kapteinis Džons Tavaress teica, ka komanda ir gatava gan Korpisalo, gan Merzļikinam: "Gatavojāmies abiem vārtsargiem. Mums vienkārši jāmēģina būt tik labi gataviem, cik vien varam būt, un sagatavoties jebkuram, kurš stāsies vārtos." Kanādietis šosezon 63 spēlēs sakrāja 60 (26+34) punktus.

Merzļikins regulārajā sezonā aizvadīja 33 spēles, atvairīja 92,3% metienu un ielaida vidēji 2,35 ripas, savukārt Korpisalo 37 mačos tika galā ar 91,1% metienu un ielaida vidēji 2,60 ripas. Nedz viens, nedz otrs Nacionālās hokeja līgas izslēgšanas spēlēs nav devies laukumā. Ārpus līgas lielāka "play-off" pieredze gan ir Merzļikinam – 50 spēles Šveices čempionātā. Korpisalo ir aizvadījis deviņus mačus Kaldera kausā un vienu spēli Somijas "play-off".

Kvalifikācijas kārta par iespēju spēlēt Stenlija kausa izcīņā notiks līdz trim uzvarām.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...
https://twitter.com/kristen_shilton...

     [+] [-]

, 2020-08-02 22:15, pirms 4 gadiem
Būs labi, Elvis davu iespēju sagaidīs!