Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zviedrija pēc visu laiku labākā sasnieguma atlaiž galveno treneri

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zviedrija pēc visu laiku labākā sasnieguma atlaiž galveno treneri
Fransuā Gomess. Foto: FIBA

Zviedrijas basketbola federācija (SBBF) otrdien, 30. jūlijā, informēja par darba attiecību pārtraukšanu ar sieviešu valstsvienības galveno treneri Fransuā Gomesu (Francois Gomez).

Francijas speciālista vadībā zviedrietes pirmo reizi iekļuva Eiropas čempionāta sešu spēcīgāko komandu vidū un kvalificējās Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas notiks 2020. gada 2.-10. februārī.

Zviedrija, sapulcējusi visu laiku labāko sastāvu, finālturnīrā izcīnīja trīs uzvaras, faktiski atkārtojot Latvijas veikumu 2017. gada Eiropas čempionātā Čehijā. Skandināvietes grupā pieveica Melnkalni (67:51), astotdaļfinālā apspēlēja Latviju (77:62), bet pusfinālā par piekto vietu uzveica Krieviju – 57:52.

No otras puses, Zviedrijas sniegums bija daudz nestabilāks nekā latvietēm. Komanda iztērēja divciparu pārsvaru pret Čehiju (64:71) un ceturtdaļfinālā Belgradā bez ierunās piekāpās Serbijai – 49:87.

“Pēc uzvaras pār Latviju teicām, ka “mums ir laba komanda”. Šodien tā nebija tā pati komanda vai tās pašas spēlētājas, kas iepriekš,” pēc zaudējuma serbietēm intervijā Zviedrijas sabiedriskajai televīzijai teica Gomess. “Jums jājautā spēlētājām, kas notika. Pirms spēles ģērbtuvē viss šķita kā parasti.”

Zviedrijas izlašu ģenerālmenedžeris Fredriks Joulamo pēc trīs nedēļas ilgas izvērtēšanas sadarbībā ar valdi pieņēma otro skaļo lēmumu karjerā. Iepriekš viņš ierosināja atlaist pieredzējušo vīriešu valstsvienības treneri Vedranu Bosniču.

“Fransuā, liels paldies tev par mūsu aizvešanu līdz visu laiku augstākajai vietai un sasniegtajiem mērķiem,” paziņojumā teica SBBF vadītājs Matss Karlsons. “Ticam, ka, sagaidot lielos izaicinājumus un sperot nākamo soli ar šo brīnišķīgo komandu, mums jāveic pārmaiņas.

Sākušies nākamā trenera meklējumi. Laika nav daudz. Novembrī zviedrietes sāks piedalīšanos “EuroBasket Women 2021” kvalifikācijas spēlēs, sacenšoties vienā grupā ar Melnkalni un Izraēlu. Februārī gaida četru komandu turnīrs par nokļūšanu Tokijā – izloze notiks decembrī.

Izmantotie resursi:
https://basketlandslagen.se/nyheter...

     [+] [-]

, 2019-08-02 19:11, pirms 5 gadiem
Nujā, Tur arī kruķī rebas 😟
Atceros, ka Grigarčuku savulaik par superpanākumu Ventspils futbolā izmeta pa trešā stāva logu un lika aizvākties iz Latvia!
👉👉👉👉👉

     [+] [-]

, 2019-08-03 09:37, pirms 5 gadiem
Labāku titulbildi piemeklēt nevarēja. 😁👍🏽