Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Paldies, Liepāja! Paldies, Ventspils!

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Paldies, Liepāja! Paldies, Ventspils!
Latvijas U18 izlase un Ventspils karsējmeitenes
Foto: FIBA

Liepāja un Ventspils septiņas dienas bija Eiropas labāko U18 spēlētāju mājvieta. Paies daži gadi un Kurzemē uzspīdējušās zvaigznes uzlēks pasaules basketbola debesīs.

Ceturtdienas, 2. augusta, rītā Rietumkrastu atstāja vismaz astoņas priecīgas komandas. Latvijas U18 izlase viesošanos Ventspilī pabeidza ar trīs uzvarām pēc kārtas un pirmo reizi četru gadu laikā iztiks bez piedalīšanās izdzīvošanas turnīrā.

Lielbritānijas un Melnkalnes komandas pirmo reizi vēsturē sasniedza Eiropas čempionāta “Top 8”. Vācija un Krievija astoņniekā atgriezās pēc viena gada pārtraukuma. Serbija ceturtdaļfinālā spēlēs otro, Francija ceturto, bet Lietuva – trīspadsmito reizi pēc kārtas.

Katru dienu ar un blakus komandām atradās vairāk nekā 100 cilvēku – brīvprātīgie, sekretariāta darbinieki, zāļu un viesnīcu personāls. Viņi bija pirmie, kuri sagaidīja un apkalpoja čempionāta dalībniekus. Viņi padarīja turnīru par ievērības cienīgu notikumu, kuram sekoja daudzās valstīs.

Liepājā komandām orientēties palīdzēja un daudzus ikdienas darbus veica astoņi komandu atašeji: Denijs Brūveris, Ģirts Splīte, Renārs Spinga, Endija Rebāne, Anete Pirktiņa, Krista Kaštānova, Rebeka Tīle un Monika Varakušina.

Liepājas Olimpiskajā centrā par sekmīgu turnīra norisi rūpējās vēl 15 brīvprātīgie:

akreditācijas centra darbinieki Jānis Tauriņš, Diāna Kraule, Ulrika Lanka un Alise Cvībele;

biļešu kontrolieri Kristiāns Rāts, Natālija Pūce, Anna Lūcija Tauriņa un Aiva Tālberga;

bumbu puiši un meitenes Emīls Vizulis, Kendijs Kuļjevs, Amanda Vīksna, Kitija Muzikante, Reinis Sils, Ernests Puks, kā arī mediju palīgs Mārtiņš Mamis.

Sešpadsmit spēles apkalpoja deviņpadsmit sekretariāta darbinieki: Rendija Misus, Kristīna Petermane, Liene Kupalinska, Kristīne Nazarova, Linda Vaļģe, Danija Misus, Olga Ozola, Egita Lāce, Renārs Spinga (viņš arī Lietuvas atašejs), Santa Lūse, Laura Tauriņa, Līva Kazāka, Vanesa Ziemele, Zane Lībeka, Dace Pole, Dace Vārna, Laura Šēna, Betija Lāce un Kristīne Sveile.

Tāpat paldies SIA „Liepājas Olimpiskais centrs” un tā atsaucīgajam kolektīvam, „LOC Ledus hallei”, kafejnīcai LOTTE, biedrībai „Liepājas Basketbols”, Liepājas pašvaldības policijai, viesnīcām „Amrita”, „Līva” un „Kolumbs” par visāda veida palīdzību čempionāta laikā Liepājā!

Ventspilī čempionāts nevarētu notikt bez 20 brīvprātīgajiem palīgiem. Viņu vārdi: Kristers Belte, Mariuss Niks Šteinbergs, Ketlīna Pleinica, Paula Krista Feldmane, Marta Hermansone, Anna Helma Tervite, Daiva Vanaga, Megija Ķēniņa, Marta Akele Vinniņa, Kristers Gūtmanis, Maksims Nazarovs, Sandis Ludiņš, Anna Fedotovska, Kaspars Demjančiks, Samanta Veidemane, Megija Paula Liepa, Kristers Bahmanis, Ivita Zaķe, Linda Raga, Dariuss Uščins, Sandis Mārtiņš Caune.

Par labu atmosfēru Latvijas spēlēs un raitu pārējo cīņu norisi Ventspilī rūpējās informatori Matīss Graudiņš (viņš arī viens no U18 meiteņu izlases treneriem), Kārlis Gubāts, Sandis Miltovičs un Aiga Liepājniece.

Sekretariāta darbā piedalījās vēl 17 cilvēki. Tehnisko protokolu rakstīja Laura Kalniņa, Jolanta Ziemele, Adelīna Ziemele un Una Jirgensone. Laika atskaiti nodrošināja Elīna Svence, Ēriks Liepa un Leo Liepājnieks.

Par 24 sekunžu kontrollaika ievērošanu rūpējās Gatis Valters, Dāvis Graudiņš, Kristers Blūmentāls, Artis Apermanis, Jānis Zemels un Raimonds Martinovskis. Statistiku apkopoja Reinis Ziemelis, Elīna Gūtmane, Elīna Svence un Sabīne Briede.

Eiropas čempionāta dalībniekus izmitināja Ventspils Tehnikums, viesnīca “Dzintarjūra” un Ventspils Olimpiskā centra viesnīca. Turnīrs notika ar Ventspils Domes un Ventspils Olimpiskā centra atbalstu. “YouTube” tiešraides nodrošināja Sportacentrs.com komanda.

Visam līdzi sekoja Liepājas menedžeris Mārtiņš Kozlovskis un Ventspils menedžere Solvita Pleinica. Daudzi liepājnieki un ventspilnieki palīdzēs arī Rīgā. Paldies visiem!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-08-02 22:54, pirms 6 gadiem
Gribējās protams vairāk atbalstu mūsējo spēlēs, bet rīgā gan jau būs labāk!