Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Eksperti prognozē saspringtu BFC ''Daugavpils'' un ''Metta''/LU cīņu

Krišs Upenieks

Eksperti prognozē saspringtu BFC ''Daugavpils'' un ''Metta''/LU cīņu
Armands Pētersons un Jurijs Sokolovs
Foto: Māris Greidāns

Pirmdien, 3.augustā Daugavpilī tiks aizvadīta SMScredit.lv Virslīgas 16.kārtas intriģējošākā un visnozīmīgākā cīņa no tabulas viedokļa, kurā tiksies 6.vietas komanda BFC ''Daugavpils'' un pozīciju zemāk esošā FS METTA/Latvijas Universitāte. Jūsu uzmanībai piedāvājam Latvijas futbola žurnālistu prognozes par gaidāmo cīņu.

Lai arī šosezon pēdējās pozīcijas īpašniece virslīgas čempionātu automātiski nepametīs (piedalīsies pārspēlēs ar 1.līgas otro labāko komandu), atrasties tabulas pašā lejas galā nav komfortabli nevienai komandai. Lielāko sezonas daļu 7.vietu ieņem tieši Rīgas FS Metta/LU, tiesa, komandas ievērojamā sastāva rotācija sezonas vidū, kā arī pirmo leģionāru piesaistīšana pamatoti liek noprast, ka komanda nevēlas samierināties ar līdzšinējo rezultātu. Par to liecina arī sniegums laukumā - ja ne divi zaudēti vārti minūtes laikā, tad kopumā spēle pret čempioni ''Ventspils'' vērtējama kā ļoti līdzvērtīga, tieši tādēļ lielas cerības uz Rīgas komandu tiek liktas gaidāmajā mačā pret tiešajiem konkurentiem turnīra tabulā. Likumsakarīgi, arī no daugavpiliešu pozīcijām neviena no spēlēm netiek augstāk vērtēta par derbiju ar studentiem, jo zaudējuma gadījumā Latgales komanda nonāks 7.pozīcijā. Ja turpinām salīdzināt komandu iespēto pret FK ''Ventspils'', tad pērn daugavpilieši pārsteidza, viesos izcīnot uzvaru ar 1:0. Šogad tas vēl nav izdevies, taču norāda uz komandas raksturu un spēju būt neparocīgam pretiniekam ikvienai no virslīgas komandām. Tāpat interesanti, ka savas vienīgās uzvaras līdzšinējā sezonā abas komandas guva savstarpējos mačos. Kā būs šoreiz? To palīdz prognozēt šonedēļ uzrunātie futbola žurnālisti Ilvars Koscinkevičs, Andris Auziņš un Rihards Ļesins.

Ilvars Koscinkevičs, ''Sporta Avīzes'' žurnālists, futbola TV komentētājs: ''Par spēles nozīmīgumu liecina kaut vai tas, ka mājinieki tikai otro reizi kluba vēsturē dienu pirms Virslīgas spēles apmetīsies bāzē. Matemātika šajā duelī ir vienkārša – jebkuras komandas uzvara krietni mainīs fonu abām vienībām turnīra tabulā. BFC Daugavpils šovasar piedzīvojusi būtiskas izmaiņas sastāvā, taču, kā teic klubā, tas nemazinot apetīti tiekties uz mērķiem, kas nosprausti sezonas sākumā. Tātad te nav runa par kaut kādu cīņu par nepalikšanu tabulā pēdējiem un vietas saglabāšanu elitē... Pašreizējā virknējumā, runājot par sastāvu, uz jautājuma ir tikai Dmitrija Klimaševiča dalība traumas dēļ. Tikmēr konkurentiem FS Metta/LU sastāvā būtisku robu iecirta iepriekšējais mačs pret čempioniem FK Ventspils, jo sapelnītās kartītes šajā tik svarīgajā spēlē liegs palīdzēt aizsargam Artim Ostrovskim un pussargam Ingaram Stuglim. Toties laba ziņa tā, ka ierindā atgriezies cits centra pussargs Edgars Vardanjans – būšot gatavs palīdzēt jau ar pirmajām minūtēm.''

Prognoze: 1:1

Andris Auziņš, LTV sporta žurnālists: '''Līdz šim abām komandām Virslīgā nav spožu panākumu. BFC Daugavpils, salīzinot ar pietiekami spožo sniegumu pērn, šosezon ir nedaudz nosēdušies. Lai gan spēle, ko daugavpilieši demonstrēja laukumā bija acīm tīkama, punktus Virslīgas tabulā dod vien par uzvarām un neizšķirtiem. BFC sniegumu noteikti ietekmē arī robi sastāvā, ja pirms tam varēja teikt, ka portugāļu centra pussargs Sids ir viens no labākajiem savas pozīcijas spēlētājiem Virslīgā, tad šobrīd viņš jau ir devies prom un viņu aizstāt ir ļoti grūti. To arī redzējām iepriekšējā spēlē pret ''Jelgavu'' - sezonas pirmajā daļā ''Daugavpils'' bieži kontrolēja bumbu vairāk par pretiniekiem, bet pret Jelgavu spēlēja uz pretuzbrukumiem. Jāsaka godīgi, šie pretuzbrukumi nebija ar augstu kvalitātes zīmi un tāpēc daugavpilieši atkal palika uz nulles.

Spēle pret ''Metta/LU'' būs ļoti svarīga, zaudējuma gadījumā abiem klubiem būs vienāds punktu skaits un BFC iekrātais pārsvars būs izčibējis gaisā un spēlētājiem jau atlikušajā laikā būs jaaizdomājas, kā izvairīties no pārspēlēm jau pēc sezonas.

FS METTA/Latvijas Universitāte pēdējo nedēļu laikā tikusi pie vairākāiem leģionāriem. Jau pagājušajā spēlē pirmo reizi Virsīgā Mettas sastāvā debitēja leģionārs – Kotdivuāras uzbrucējs. Viņš un visa METTAS komandas spēle pret čempioniem ''Ventspili'' atstāja labu iespaidu. Skaidri iezīmējies “studentu” rokraksts – pamatīgas ofensīvas puslaiku sākumos, kamēr pretinieks vēl nav iejuties spēlē. Mettieši pat Ventspili spēja iespiest ap savu soda laukumu. Rīdzinieku lielākais klupšanas akmens ir pieredze, disciplīna un koncentrēšanās trūkums. Ja iepriekšējā spēlē nebūtu pāris minūšu atslābums – Metta/LU reāli spēja atņemt punktus čempioniem. Latvijas valstsvienības un Metta/LU trenerim Andrim Rihertam šādas situācijas galvassāpes sagādā visu sezonu. Varbūt pret BFC Daugavpils rīdzinieki spēs saņemties un nospēlēt visas 90 minūtes un vēl mazliet (arī kompensācijas laiku)?

Būtībā gaidāmajā Virslīgas “pastarīšu duelī” lielākas priekšrocības redzu Metta/LU. Viņi pieteikuši pastiprinājumu no ārzemēm, turklāt visu sezonu rāda pietiekami solīdu sniegumu. Protams, jauna komanda un spēlē ir spoži uzplaiksnījumi, kā arī muļķīgas kļūdas. Savukārt ''Daugavpils'' komanda tieši šobrīd iet cauri grūtiem brīžiem, sastāvs izmainījies, ļoti daudz spēlētāju, kuriem nav pat 20 gadu. Tas arī atspoguļojas laukumā. Metta/LU sajutusi asins garšu mutē un iespēju noķert tabulā savus tuvākos sāncenšus, lai sezonas beigas varētu sagaidīt jau pavisam citā noskaņojumā nekā pēdējos gadus, kad bijis jāspēlē pārspēlēs par palikšanu Virslīgā.
Prognozēju, ka spēlē lielāks pārsvars būs Mettai/LU, savukārt BFC Daugavpils centīsies ātri pāriet uzbrukumā, taču tad daugavpiliešiem vajadzēs asākas un precīzākas tālās piespēles nekā iepriekšējā spēlē pret ''Jelgavu''.''

Prognoze: 0:2

Rihards Ļesins, Laikraksta ''Kurzemes Vārds'' sporta žurnālists

''Izrauties vai nenokļūt turnīra tabulas pēdējā vietā – tā, protams, ir liela motivācija, lai gan šogad pēc "Gulbenes" izslēgšanas no virslīgas 7. vietas īpašniecei sezonas noslēgums nebūs tik skumjš, bet būs jāgatavojas pārspēlēm ar 1. līgas otro spēcīgāko komandu. Tiesa, arī šajās cīņās sava piederība augtākajai sabiedrībai vēl būs jāpierāda, jo ambīciju netrūkst arī virsīgas tīkotājiem no 1.līgas.

"Daugavpils" sezonas sākumā bija sapulcējusi itin pieklājīgu sastāvu, izvirzīja pat mērķi iekļūt četriniekā, taču šis uzdevums jau diezgan ātri kļuva neaktuāls, un tagad daugavpiliešiem ar krietni atjauninātu sastāvu jācenšas jau nenokrist uz taulas noslēdzošo pozīciju.
"Metta" savu vienīgo panākumu čempionātā guvusi tieši pret "Daugavpili" (2:1), bet uz pretinieku problēmu rēķina šobrīd svaru kausi varētu būt līdzvērtīgāki nekā maijā, kad šī uzvara bija ar pārsteiguma devu. Tomēr arī ar visu minēto daugavpilieši pēdēja laikā ir pārvarējuši Latvijas kausa astotdaļfinālu, bet divās virslīgas spēlēs atņēma punktus "Liepājai" (1:1) un minimāli zaudēja "Jelgavai" (0:1). Jā, Liepājā daudz ko izšķīra mājinieku realizācijas problēmas, taču šie rezultāti drīzāk ir pozitīvs signāls komandai.''

Prognoze: 1:1

Izmantotie resursi:
16.kārtas centrālā spēle: ekspertu prognozes -...

     [+] [-]

, 2015-08-02 15:21, pirms 9 gadiem
Autor, par kādu derbiju Jūs rakstāt? Varbūt jānoskaidro, ko nozīmē derbijs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-08-02 15:56, pirms 9 gadiem
Metta uzvarēs ar 3:0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-08-02 16:22, pirms 9 gadiem
HuliManiBano rakstīja: Mettai vajag sezonu lai iesist 3 golus. Ar 90min nepietiks
Daugavpilij sastāvs ir palicis ievērojami švakāks, bet savukārt Mettai tas ir pat uzlabojusies. Līdz ar to, ja Daugavpilij neiekritīs kāds mēsliņš, tad viņi negūs nevienus vārtus. Es domāju, ka Mettai būs aptuveni 65% bumbas kontrole

     [+] [-]

, 2015-08-02 20:29, pirms 9 gadiem
Latvijas superlīgas supermačs "Bērnu futola centrs ..." pret "Futbola skolu..." !!! Visa Latvija pie TVekrāniem, tribīnes pilnas...2020.gads 10.novembris... Kurš būs čempions? ...Fui, pamodos.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-02 21:13, pirms 9 gadiem
ja Metta ir ieradusies šodien D-pili , tad viņu izredzes palielinas, citadi rit kratities pirms speles busa, speletaji bus noguruši.Mettai jau ari sastavs par 50% nomainijies ,aizgajuši pamatsastava spēletaji.
BFC prom izteikti lideri,klat viens jauns leģionars,tomer D-pili nevienai komandai nav viegli,tapec mana prognoze. 1vai 2-0 BFC uzvar