Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Pavlovam un Lileikitei panākumi 1.kārtas mačos

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pavlovam un Lileikitei panākumi 1.kārtas mačos
Lina Lileikite
Foto: Jānis Cīrulis, Sportacentrs.com

Plaši pārstāvēta Latvija ir vairākos starptautiskos tenisa turnīros. Vienspēļu turnīros reitinga punktus izdevies nopelnīt Denisam Pavlovam un Linai Lileikitei, kuri pārvarējuši 1.kārtu turnīros Lietuvā un Polijā. Citiem mūsu sportistiem tik labu sekmju nav.

Viļņas (Lietuva) „Future” 10 000

Iepriekšējās divas nedēļas „Future” sērijas turnīri notika Igaunijā, bet šonedēļ turnīrs ir otrā Latvijas kaimiņvalstī – Lietuvā. Uz to atkal devušies itin daudz mūsu valsts sportisti. Vienspēļu kvalifikācijā spēlēja Rihards Emuliņš, Pāvels Grigorjevs, Jānis Stepiņš un Davids Virabjans. Diemžēl pamatturnīru nesasniedza neviens – Emuliņš pārvarēja vienu no trijām kārtām, bet pārējiem zaudējumi jau pirmajās cīņās.

Pamatturnīrā vietu bija nodrošinājuši Deniss Pavlovs un Miķelis Lībietis, kuriem ATP rangā šonedēļ attiecīgi 511. un 1441.vieta. Pavlovam vienspēļu turnīrā arī 4.numura statuss, bet 1.kārtā viņš tikās ar krievu Konstantīnu Gerlahu (ATP 1490.). Viņš mūsu sportistam problēmas nesagādāja – 6:1, 6:1 un vieta 2.kārtā, kur pretiniekos būs francūzis Davijs Sums (ATP rangā neatrodas). Tikmēr Miķelim Lībietim vienspēļu 1.kārta palika nepārvarēta – ar 3:6, 4:6 zaudēts zviedram Lukasam Renardam (ATP ATP 968.).

Abi sportisti startēja arī dubultspēļu sacensībās, bet ne kopīgā duetā. Pavlovs kopā ar igauni Vladimiru Ivanovu ir turnīra 4.numura godā un 1.kārtā ar 6:3, 7:5 uzveica Luku Dukuro (Francija) un Staņislavu Poplavskiju (Ukraina). Ceturtdaļfinālā viņu sāncensī būs baltkrievi Pavels Fiļins un Dzmitrijs Žirmonts. Tikmēr Miķelim Lībietim kopā ar lietuvieti Dovidu Sakini sīvā cīņā nācās zaudēt ar 1.numuru izliktajiem Hansa Podliplikam Kastiljo (Čīle) un Andrejam Vasiļevskim (Baltkrievija) – 6:3, 2:6, [7:10].

Ilavas (Polija) ITF 10 000

Plaša pārstāvniecība Latvijai Polijas pilsētas Ilavas ITF sacensībās. Vienspēļu kvalifikācijā spēlēja Adrija Runča un Katrīna Andržejevska – abām pa vienai uzvarai, bet zaudējumi izšķirošajos mačos. Tikmēr Lina Lileikite (WTA 1090.) no kvalifikācijas bija brīva un šodien aizvadīja pamatturnīra 1.kārtas cīņu, kurā pārliecinoši tika galā ar baltkrievieti Dariju Sapogovu – 6:1, 6:2. Visas trīs mūsu sportistes aizvadījušas arī dubultspēļu pamatturnīra 1.kārtas mačus. Vienīgā, kas tikusi tālāk ir Andržejevska, kura kopā ar lietuvieti Agni Cepelīti pārspēja Deimanti Bulatovaiti (Lietuva) un Angelu Diškovu (Vācija) – 7:5, 6:4. Lileikite kopā ar lietuvieti Joanu Eidukonīti cieta fiasko pret vācieti Hristinu Diškovu un čehieti Terezu Smitkovu – 2:6, 0:6, bet Runča duetā ar ukrainieti Martu Hnatišinu ar 1:6, 2:6 piekāpās ar 1.numuru izliktajām čehietēm Martinai Borečkai un Petrai Krejsovai.

Hehingenas (Vācija) ITF 25 000

Diāna Marcinkeviča (WTA 413.) turpina spēlēt ITF 25 000 sērijas turnīros. Vācijas pilsētā Hehingenā Diānai turnīrs sākās no kvalifikācijas, kurā viņa bija izlikta ar 2.numuru. Tas pirmo kārtu deva brīvu, bet otrajā neradās nekādas problēmas ar ungārietes Sofijas Miko pārspēšanu - 6:1, 6:2. Šodien izšķirošajā kārtā Diānai pretī stājās itāliete Linda Maira. Pēc tam, kad mūsu sportiste uzvarēja pirmos piecus geimus, viņas sāncense izstājās. Pamatturnīra 1.kārtā Marcinkevičas pretiniece vēl nav noteikta.

Savitaipales (Somija) ITF 10 000

Somijā otro nedēļu pēc kārtas spēlējusi Madara Straume, taču pie reitinga punktiem viņa nav spējusi tikt. Kvalifikācijā izdevās apspēlēt divas Austrijas sportistes, taču pamatturnīra 1.kārtā pārliecinoša neveiksme pret krievieti Anastasiju Rudakovu – 3:6, 1:6.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page