Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hornačeks: "Porziņģis droši vien ir gatavs kļūt par pirmo vijoli uzbrukumā"

Agris Suveizda

Hornačeks: "Porziņģis droši vien ir gatavs kļūt par pirmo vijoli uzbrukumā"
Kristaps Porziņģis un Džefs Hornačeks
Foto: USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix

Kamēr nu jau atlaistais Ņujorkas "Knicks" prezidents Fils Džeksons iepriekšējās sezonas laikā vairījās izteikties par Kristapa Porziņģa spējām jau tuvākajā laikā kļūt par komandas pirmo izvēli uzbrukumā, uzskatot, ka latvietis tam vēl nav pilnībā gatavs, galvenais treneris Džefs Hornačeks gan domā citādi.

"Tas ir viņa nākamais solis izaugsmē kā spēlētājam – būt spējīgam tikt galā ar ko tādu," pēc Ņujorkas "Knicks" pirmās spēles Orlando Vasaras līgā (75:80 pret Dalasas "Mavericks", 14 punkti Česonam Rendlam) sacīja galvenais treneris Džefs Hornačeks. "Viņam būs jāsper šis nākamais solis. Un viņš tam droši vien ir gatavs."

Pirms spēles Vasaras līgā Hornačeks arī komentēja komandas lēmumu neturpināt sadarbību ar Porziņģa iecienīto treneri Džošu Longstafu, uzsverot, ka "Knicks" organizācijā jau pietiek cilvēku, kuri var pildīt viņa funkcijas: "Viņa līgums bija galā, un mēs jutām, ka arī mūsu treneri var darīt to pašu. Tas arī viss."

"Kad es biju Jūtā, Džerijs Slouns un Fils Džonsons aizgāja un lūdza mani palikt [kā asistentam]. Skots Leidens, es un Tairons Korvins – mēs darījām pilnīgi visu. Trīs cilvēki. Tagad mums ir 25 cilvēki, tā ka mums treneru netrūkst," galvenais treneris turpināja. Hornačeks, kurš pēc Džeksona atlaišanas esot sarakstījies ar Porziņģi, svārstoties par došanos vērot Porziņģa spēles Eiropas čempionātā un piebilda, ka joprojām pastāv iespēja par kāda "Knicks" asistenta ierašanos.

Hornačeka komentāri par Porziņģa iespējamo kļūšanu par uzbrukuma līderi var tikt uzskatīti arī kā vēl viens mājiens par vēlmi aizmainīt "Knicks" superzvaigzni Karmelo Entoniju, bet joprojām liela neziņa ir arī par saspēles vadītāja pozīciju. Kamēr Džefs Tīgs (karjeru turpinās Minesotas "Timberwolves"), Rikijs Rubio (Jūtas "Jazz") un Drū Holidejs (paliks Ņūorleānas "Pelicans") vairs nav pieejami, tiek ziņots, ka "Knicks" prioritāte nu ir Džordžs Hils. 31 gadu vecais spēlētājs "Jazz" rindās 49 spēlēs regulārajā sezonā guva 16,9 punktus un izdarīja 4,2 rezultatīvas piespēles.

"Knicks" esot interesējusies arī par Ražānu Rondo, kurš tika atlaists no Čikāgas "Bulls", taču Ņujorkas iespējas ierobežo nelielie finansiālie līdzekļi. "Nezinu, cik daudz naudas mums ir – kādi 16 miljoni dolāru -, bet šie puiši saņem 30 miljonus, tā ka tas neizskatās pārāk ticami," Hornačeks komentēja iespēju iegūt augsta līmeņa saspēles vadītāju. "Taču tirgū netrūkst labu spēlētāju, kuri, nešaubos, gribētu mums palīdzēt." Iespējamos maiņu darījumos, lai iegūtu vairāk brīvo līdzekļu, tiek piesaukta iespēja aizmainīt, piemēram, Kortniju Lī. Tāpat "Knicks" apsverot iespēju turpināt sadarbību ar Deriku Rouzu.

Izmantotie resursi:
Jeff Hornacek: Why we didn’t need...
Hornacek talks up Porzingis in way Phil Jackson...
Jeff Horancek said Kristaps Porzingis is ready...

  -2 [+] [-]

, 2017-07-02 12:24, pirms 7 gadiem
Tā vijole tāda štruntīga būs, ja paliks liela daļa veco krabju komandā. Vienīgā sezonas intriga uz ko Ntilikina būs spējīgs.

  -3 [+] [-]

, 2017-07-02 12:36, pirms 7 gadiem
MartinsTT rakstīja: Tā vijole tāda štruntīga būs, ja paliks liela daļa veco krabju komandā. Vienīgā sezonas intriga uz ko Ntilikina būs spējīgs.
N. jau paguvis sastiept ceļa saites

  +1 [+] [-]

, 2017-07-02 12:49, pirms 7 gadiem
Nu ja Rouzu atstās, tad arī bez Fila Knicks būs pilnīgākie gludekļi

     [+] [-]

, 2017-07-02 13:01, pirms 7 gadiem
pauls rakstīja: N. jau paguvis sastiept ceļa saites
Neko viņš nav sastiepis. Tikai sasitums.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-02 13:09, pirms 7 gadiem
Baigāko atbildību uzkrauj Kristapam, lai veicas tikt ar to galā. Prieks par Kristapa pašpārliecinātību un pašpaļāvību, kaut kas netipisks latvietim, ir kur pārējiem ņemt priekšzīmi.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-02 13:58, pirms 7 gadiem
pamuļķis rakstīja: Baigāko atbildību uzkrauj Kristapam, lai veicas tikt ar to galā. Prieks par Kristapa pašpārliecinātību un pašpaļāvību, kaut kas netipisks latvietim, ir kur pārējiem ņemt priekšzīmi.
ja pats sevi nostāda PR kā zvaigzni un līderi, tad nekas cits neatliek, kā darīt savu darbu un vilkt. Ja esi līderis un zvaigzne, tad to parādi spēlē....

     [+] [-]

, 2017-07-02 14:01, pirms 7 gadiem
Rouzu prom un miljoni kabatā. Rondo, ai kā derētu. Neapšaubāmi daudz labāks par Hilu. Tikai neprognozējams.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-02 14:02, pirms 7 gadiem
Un Kristaps nav gatavs mest 30 punktus spēlē. Vismaz pagaidām. Divdesmitnieku - jā.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-02 14:07, pirms 7 gadiem
Izskatas, ka knicks mainis Entoniju pie Lebrona. Cavs cenšas aizsutit Šampertu uz Hjustonu preti njemot negarantetus ligumus, lai nebutu luksusa nodokli tik daudz jamaksa. Plus vel šis teksts, ka KP jalkjust par pirmo vijoli.

Es katra zinjã par to lai izdodas!

     [+] [-]

, 2017-07-02 15:04, pirms 7 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Un Kristaps nav gatavs mest 30 punktus spēlē. Vismaz pagaidām. Divdesmitnieku - jā.

     [+] [-]

, 2017-07-02 15:08, pirms 7 gadiem
pamuļķis rakstīja: Baigāko atbildību uzkrauj Kristapam, lai veicas tikt ar to galā. Prieks par Kristapa pašpārliecinātību un pašpaļāvību, kaut kas netipisks latvietim, ir kur pārējiem ņemt priekšzīmi.
Ar sevi salīdzināji?

  +1 [+] [-]

, 2017-07-02 17:00, pirms 7 gadiem
Tikko iedomajos, uz jauno līgumu fona melo līgums vairs neizskatās tik liels.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-02 17:23, pirms 7 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Un Kristaps nav gatavs mest 30 punktus spēlē. Vismaz pagaidām. Divdesmitnieku - jā.
Kā nav gatavs? Pagājušajā sezonā jau meta. Skaidrs, ka šajā sezonā tādu spēļu būs jau vairāk.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-02 22:19, pirms 7 gadiem
MartinsTT rakstīja: Tā vijole tāda štruntīga būs, ja paliks liela daļa veco krabju komandā. Vienīgā sezonas intriga uz ko Ntilikina būs spējīgs.
Pag, džeks kurš Francijas otrajā līgā guva 5.4 ppg?

     [+] [-]

, 2017-07-16 01:24, pirms 7 gadiem
ja komanda paspēlēs uz pirmo vijoli un nobaros ar bumbām viņš var arī 60 ielikt