Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dobrecovs: "Gājām pretī izīrētajiem futbolistiem, bet viņi mūs par to sodīja"

Agris Suveizda

Dobrecovs: "Gājām pretī izīrētajiem futbolistiem, bet viņi mūs par to sodīja"
"Liepājas" treneri Mareks Zuntners, Viktors Dobrecovs un Viktors Spole
Foto: Mārtiņš Sīlis

Latvijas čempionvienība "Liepāja" izbraukumā cīnījās neizšķirti ar debitanti "Riga" (0:0). Piedāvājam abu komandu galveno treneru komentārus.

"Liepājas" galvenais treneris Viktors Dobrecovs: "Daļēji redzējām to, ko šajā spēlē gribējām redzēt, bet diemžēl nesasniedzām rezultātu – uzvaru. Lielu daļu no sava plāna īstenojām, vienīgais mīnuss, ka, pēc maniem aprēķiniem, 12-15 minūtes pazudām un vajadzēja izdarīt maiņas, lai ko darītu lietas labā. Godīgs iznākums varbūt būtu bijis rezultatīvs neizšķirts."

"Riga" galvenais treneris Dmitrijs Homuha: "Mūsu komandai pietrūka individuālās meistarības un aukstasinības uzbrukumu noslēguma fāzē. Izveidojuši vairākas ļoti nopietnas izdevības, diemžēl nespējām gūt vārtus. Arī pretiniekiem bija momenti, tāpēc domāju, ka rezultāts 0:0 atspoguļo pašreizējos spēku samērus."

Kā spēcīgais lietus ietekmēja spēli?
Homuha: "Pretinieki spēlēja tādos pašos apstākļos kā mēs, tādēļ visi bija vienādās pozīcijās. Protams, lietus ienesa korekcijas spēlē – viss jādara nedaudz citādi, jādara daudz ātrāk un jārīkojas drošāk. Tomēr vēlreiz atkārtošu, ka apstākļi visiem ir vienādi."
Dobrecovs: "Kad lielajā futbolā visi iet nost, laukums tiek aplaistīts. Šoreiz lietus to izdarīja, kamēr mēs visi iesildījāmies. Lietus neko īpaši neietekmēja – vienā malā bija [slapjš laukums], taču, kā jau treneris teica, peļķes bija abām komandām un tās neko īpaši netraucēja."

Bērenfeldam būs prēmija par bumbas izsišanu no līnijas?
Dobrecovs: "Man liekas, ka izsita Ivanovs, ne? Prēmijas nebūs nevienam – prēmija jāsaņem par uzvaru. Tas ir visas komandas darbs – neielaist. Vienalga, vai tur bija Bērenfelds vai Ivanovs. Paldies viņiem, ka tur bija, bet viņiem kā aizsargiem tur arī ir jābūt."

Kāds iespaids par jaunpienācējiem? Malējais aizsargs [Kluks] šķita diezgan spēcīgs.
Dobrecovs: "Man patika abu horvātu sniegums. Mums nebija laika viņiem ļaut uzspēlēt draudzības spēli vai pie dublieriem, un zinājām tikai to, ko redzējām video un treniņos, kad viņi ieradās pie mums. Tas arī viss. Jautājums bija, cik ilgi viņiem pietiks spēka šajā spēlē, bet ar abiem esmu apmierināts."

Kādēļ nebija Savaļnieka, Flakša, Saito, Fedosova?
Homuha: "Pirmie trīs ir savainoti, bet Fedosovs ir pametis komandu. Cik nopietni ir savainojumi? Pietiekami nopietni, viņi ir izkrituši uz vairākām nedēļām."

Kāpēc atkal mainījāt vārtsargu?
Homuha: "Atkārtošos – mums ir divi līdzvērtīgi vārtsargi, un katram dodam iespēju parādīt savas labākās īpašības."

Ja saskaitītu spērienus sezonas laikā, Torress būtu visvairāk dauzītais spēlētājs Virslīgā?
Dobrecovs: "Domāju, ka jā. Labs jautājums. Negribētu ar šo jautājumu pārmest tiesnešiem, bet viņiem tāpat kā mums ir jāanalizē spēle. Un tas ir acīmredzami, ka viņu brīžiem dauza tik atklāti, ka…Taču tiesneši uz to reaģē vienādi – neatkarīgi no tā, vai vienam, latviski sakot, iemauc vienreiz vai Torresu pļauj kā ar izkapti septiņas reizes pēc kārtas. Un brīdina tikai mūs. Bet tas viss ir normāli – tas ir futbols. Arī ar pašu Torresu par to runājam un sakām, ka pretinieki zina tavu meistarību un ka nepietiek ar spēlēšanu uz vietas – tas viss ir jādara ātrumā. Taču viņam dažreiz pat neļauj mēģināt to izdarīt ātri, jo viņu uzreiz nopļauj. Tāpēc tagad mums ir jāspēlē tā, ka viņš ātri saņem un ātri atdod bumbu. Panāksim mēs to vai nē, laiks rādīs."

Sakrājies daudz jautājumu par sastāvu. Kur bija Grebis un Ubongs?
Dobrecovs: "Tāpat kā horvātu gadījumā, arī Ubongam nebija spēles laika – ne mēs viņu pārbaudījām, ne zinājām, cik viņš izturēs. Pret RFS viņš nospēlēja visu spēli un guva savainojumu. Kristaps ārstē ikra muskuli – šogad viņam iesāpas biežāk. Visu šo nedēļu viņš pavadīja Rīgā, ārstējot muskuli, tāpēc domāju, ka viņš drīz būs atpakaļ uz kājām un mums palīdzēs."

Rezerves vārtsargs bija Zviedris. Sopotam, kā noprotu, ir savainojums, bet kur ir Vaičulis?
Dobrecovs: "Gļebam ir lauzts žoklis. Rīgā dublieri spēlēja pret, man liekas, RFS, un viņš, izejot no vārtiem, saskrējās ar uzbrucēju. Tāpēc divus mēnešus būsim bez viņa. Ja futbolisti parasti traumas laikā uzņem svaru, viņš, tieši otrādi, neēdot nomet svaru. Tā ka ir savs pluss. Savukārt Vaičulis nodarbosies ar biznesu, domāju, ka viņš vairs nebūs profesionāls vārtsargs. Varbūt pievienosies mums patrenēties."

Ja tagad parakstījāt Ubongu, tas nozīmē, ka tā bija kļūda nepaņemt viņu jau ziemā?
Dobrecovs: "Domāju, ka tā noteikti bija kļūda. Kā jau teicu vienā preses konferencē, mūs apmierināja tas, ko redzējām. Sanāca tā, ka Ņikita palika viens bez īpašas konkurences, un domāju, ka konkurence gan viņam, gan Ubongam uzreiz būtu devusi vairāk. Tā ka sanāk, ka kādu laiku pazaudējām."

Kura puse iniciēja Šlampes un Mihadjuka īres? Viņi paši lūdza laist prom?
Dobrecovs: "Sāksim ar to, ka jebkurš spēlētājs, kurš spēlē maz, grib spēlēt vairāk. Skaidrs, ka mēs kā klubs zinājām, ka, ja mēs piedāvāsim - un bija variants izīrēt -, tad viņi piekritīs. Pāvelam ir 35 gadi. Dod Dievs, lai viņš vēl spēlētu piecus gadus, bet nedomāju, ka tā būs. Viņš pārcēlās uz Jūrmalu, un viņš principā arī dzīvo Jūrmalā. Tāpēc viņam tas bija vēl labāks solis."

Kamēr Endijs pārgāja uz RFS, mazāk saprotams – vismaz man - tas, kādēļ Pāvelu atdevāt tiešajiem konkurentiem, kuri tabulā turklāt ir augstāk par jums.
Dobrecovs: "Mēs atdevām tāpēc, ka izīrējam, bet viņi pret mums nespēlēs."

"Spartakam" bija problēma aizsardzības centrā, un jūs to viņiem atrisinājāt.
Dobrecovs: "To mēs redzēsim gada beigās, vai mēs viņiem to atrisinājām. Grūti atbildēt."

Tātad nebija īpašu diskusiju, vai vērts viņu izīrēt konkurentei?
Dobrecovs: "Nē, nē. Par futbolistiem, kurus izīrējām gada sākumā, daudzi prasa – kāpēc jūs izīrējāt Jurkovski? Par Jurkovski neviens tagad nerunātu, ja viņš nespēlētu [RFS] un šodien [pie mums] izietu uz maiņu uz desmit minūtēm."

Pagājušajā gadā par viņu jau runāja.
Dobrecovs: "Sāka runāt, bet šogad par viņu jau runā ļoti daudz, vai ne. Viņš pieder mums un nākamgad atgriezīsies pie mums. Bet tagad viņš pierādīja kā spēlētājs, ka var izturēt konkurenci, var spēlēt 11 kārtu nogriezni un tas viņam nerada problēmas gandrīz visus mačus spēlēt no pirmās līdz 90 minūtei un gūt vārtus. Ja bija kādi jautājumi, vai viņš varēs spēlēt visu sezonu, tad tagad zinām, ka viņš to var."

Ja Jurkovskis, Krušatins un visi pārējie īrētie, kuri aizgāja sezonas sākumā, drīkst pret jums spēlēt, kādēļ Endijs un Pāvels vairs nedrīkstēs?
Dobrecovs: "Tās bija kļūdas. Atkal ejam pretī futbolistiem. Mums ir čempionāts ar 28 spēlēm. Ja viņi pret mums nespēlēs, tad teiks, ka būs tikai 24 spēles – maz. Sanāk, ka mēs saviem futbolistiem ejam pretī, bet viņi pēc tam mūs soda. Tāpēc, lai nesāpētu galva un viņi mūs nesodītu, nolēmām, ka nākamie izīrētie futbolisti pret mums vairs nespēlēs."

To sapratāt pēc Jurkovska vārtiem pēdējā spēlē?
Dobrecovs: "Drusku agrāk. Pirmajā aplī pēc zaudējuma RFS ar 0:1. Diez ko labi nejūties, ja tavi spēlētāji ir otrā pusē un viņi uzvar. Viņi it kā iet ar mums, bet viņi uzvar un priecājas – nevar viņiem to aizliegt. Tāpēc, lai gan viņiem nebūtu jāpārdzīvo, gan mums nebūtu jāpārdzīvo, sarunājām, ka neviens vairs nespēlēs pret mums, ja tiks izīrēts."

Jau drīz būs spēle Zalcburgā. Vai vēl būs kādas sastāva izmaiņas? Cik vispār esat gatavi Čempionu līgai?
Dobrecovs: "To, cik esam gatavi, rādīs spēle. Mums ir jādomā par Latvijas čempionātu un, izejot no Latvijas čempionāta, jāgatavojas arī Čempionu līgai. Pagaidām primārais ir Latvijas čempionāts, jādomā par punktiem un uzvarām. Sastāva izmaiņas? Domāju, ka nē - nebūs. Var atgriezties Kristaps, un varbūt būs vēl kāds. Varbūt. Bet to mēs pagaidīsim. Domāju, laiks rādīs – daudz laika jau vairs nav palicis."

Tas, kādi spēlētāji nāk klāt jums un kādi viņiem – Šveices Superlīgas labākais vārtu guvējs, no "La Liga", no Norvēģijas izlases -, laikam vēlreiz apliecina, ka abi klubi šobrīd ir citās galaktikās.
Dobrecovs: "Cik viņiem ir budžets? 40 miljoni? 60 miljoni? Ja mums būtu 60 miljoni, arī mums būtu brazīlieši, šveicieši un varbūt visa Latvijas izlase spēlētu mūsu klubā. Mēs runājam par skaitļiem, kurus visi Latvijas, visi Virslīgas klubi nesakrās tuvākos nezin cik gadus."

No tā izriet nākamais jautājums – cik reālas ir cerības šajā kārtā?
Dobrecovs: "Uz ko Eiropas čempionātā cerēja islandieši ar ungāriem?"

Viņiem ir labas komandas.
Dobrecovs: "Arī mums ir laba komanda."

  +4 [+] [-]

, 2016-07-02 13:44, pirms 8 gadiem
Šķiet Pēdējais jautājums no cilvēka, kurš skatās tikai Barsu, Madrides un citus top klubus. Cilvēks, kurš uzskata futbolu skatāmu tikai tur...
Stulbākais jautājums laikam jebkad.

  +6 [+] [-]

, 2016-07-02 14:14, pirms 8 gadiem
Man ar horvāti patika.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-02 15:12, pirms 8 gadiem
Tas pēdējais teikums "Viņiem ir labas komandas" kas tas par stulbu intervētăju, es atvainojos?

  -2 [+] [-]

, 2016-07-02 16:33, pirms 8 gadiem
Video būs? Tauta grib dzirdēt savu varoni

  +2 [+] [-]

, 2016-07-02 16:40, pirms 8 gadiem
Ferdi,tu jau esi tas varonis ,kurš ieslēdzies dzīvoklī un no ekrana otrās puses tēlo gudŗiti,IZNĀC UN PARĀDI SAVU PURNU,KURU TATUA GRIB REDZĒT,SIERELIS!!!!ATRADIES TE VARONIS!!!!

  -2 [+] [-]

, 2016-07-02 16:47, pirms 8 gadiem
TORES rakstīja: Ferdi,tu jau esi tas varonis ,kurš ieslēdzies dzīvoklī un no ekrana otrās puses tēlo gudŗiti,IZNĀC UN PARĀDI SAVU PURNU,KURU TATUA GRIB REDZĒT,SIERELIS!!!!ATRADIES TE VARONIS!!!!
Nenervozē, bet gaidi video. Gribu intervētāju dzirdēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-07-02 18:17, pirms 8 gadiem
Spēle bija interesanta, lai arī beidzās 0:0, bet Riga FC izskatījās laukumā vairāk kā komanda un saturīgāk - FK Liepāja vairāk atgādināja komandu, kas meklē savu spēli, bet nevar to vēl atrast!
Ceru, ka liepājnieki Zalcburgā uzvarēs ar vismaz 1:0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ļurba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-07-03 02:36, pirms 8 gadiem
rozens rakstīja: Trekns +1
Diez par ko? Es varonis? Haa...dzīvoklī, gudrītis... pilnīgi garām! Kam man kas ir jāparāda, kam interesē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-07-03 11:47, pirms 8 gadiem
tads jautajums, izsita no tuksiem vartiem,par to premija bus? arprac vienakrsi,tad jau driz par patkatiem premiju bus jamkasa? zurnalists pilnigs ambalis