Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonā ceturtdaļfināli - vai Kanepi apturēs Liziki?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vimbldonā ceturtdaļfināli - vai Kanepi apturēs Liziki?
Slouna Stīvensa
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Vimbldonā sieviešu vienspēļu ceturtdaļfināli. Vai Sabīne Liziki pēc lieliskās uzvaras pār Serēnu Viljamsu būs mentāli gatava mačam pret Kaju Kanepi, vai sacensības turpinās pagājušā gada fināliste Agņeška Radvaņska ir tikai daži jautājumi, uz kuriem atbildes uzzināsim šīs dienas laikā.

Plkst. 15:00 Agņeška Radvaņska – Na Lī

Pirmais mačs centrālajā kortā būs starp Polijas un Ķīnas labākajām tenisistēm – Agņešku Radvaņsku un Na Lī. Abas tenisistes savā starpā tikušās apaļas 10 reizes, sešos gadījumos uzvarot ķīnietei. Tikai divos mačos nācies spēlēt trīs setus, kas, zinot nestabilo Lī, ir pārsteigums. Abas tenisistes divus no četriem mačiem turnīrā uzvarējušas trīs setos – Agai tādi bija pēdējie divi, kamēr Lī 2. un 3. kārtā. Mačā pret Klāru Zakopalovu Lī izglābās no zaudējuma, kad čehiete nespēja izservēt maču.

Vakar Lī zaudēja tikai divus geimus Robertai Vinči. Kopš pagājušās vasaras Radvaņska ar Lī tikušās piecas reizes, no kurām četros mačos uzvarēja Lī. Abu attiecībās šajā laika posmā novērota stabila parādība – jā kāda uzvar, tad to izdara pārliecinoši. Lī ir spēks, ar kuru uzveikt Radvaņsku, taču polietei ir prāts, kas var palīdzēt piespiest pretinieci kļūdīties. Šī mača uzvarētāja pirmdien rangā ieņems 4. vietu.

Plkst. 15:00 Sabīne Liziki – Kaja Kanepi

Paralēli Radvaņskas un Lī mačam 1. kortā sāksies cīņa starp Sabīni Liziki un Kaju Kanepi. Vāciete vakar daudziem par pārsteigumu izslēdza Serēnu Viljamsu, trešajā setā atspēlējoties no 0:3. Šodien Liziki, kura Vimbldonā ceturtdaļfinālu sasniegusi ceturto reizi pēc kārtas, būs jātiek galā ar Igaunijas labāko tenisisti Kaju Kanepi. Nereti pēc tik lielām uzvarām nākamajā mačā seko bāls sniegums un zaudējums.

Liziki šodien nebūs iespējas spēlēt savā mīļajā centrālajā kortā, kas varētu mazināt vācietes entuziasmu. Abas tenisistes ir ar lielisku servi un spēcīgiem sitieniem, tāpēc teorētiski spēlei vajadzētu būt līdzīgai. Liziki ar Kanepi līdz šim vēl ne reizi nav spēlējusi, lai gan abām vienreiz bija paredzēts spēlēt. 2011. gadā Pekinā Sabīne uz maču neizgāja savainojuma dēļ. Liziki pēc uzvaras pār Viljamsu kļuvusi par galveno favorītu uz uzvaru Vimbldonu (koeficienti pieejami zemāk).

~ plkst. 17:00 Petra Kvitova – Kirstena Flipkensa

Pēc Radvaņskas un Lī centrālajā kortā dosies 2011. gada čempione Petra Kvitova, kuras pretiniece būs pirmo reizi "Grand Slam" astoņniekā iekļuvusī Beļģijas tenisiste Kirstena Flipkensa. Kā tas ir vairumā čehietes maču, arī šodien viss būs atkarīgs no tā, ko kortā paveiks pati Petra, nevis viņas pretiniece.

Flipkensai ir diezgan daudzpusīgs un pretiniecēm kaitinošs teniss ar biežu došanos pie tīkla. Flipkensai ir divas uzvaras pret Kvitovu, kas dos pārliecību gaidāmajam mačam. Šogad Maiami beļģiete uzvarēja ar 6:0, 4:6, 6:1, tāpat bija pārāka 2010. gadā Hobārtas kvalifikācijā (6:3, 7:6(4)), bet Kvitova vienīgo uzvaru guvusi 2011. gadā Federācijas kausā – 6:2, 7:6(4). Flipkensa četros mačos šogad Vimbldonā vēl nav zaudējusi nevienu setu.

~ plkst. 17:00 Mariona Bartoli – Slouna Stīvensa

Serēna Viljamsa pēc izstāšanās uzvaru Vimbldonā novēlēja tenisistei, kura viņu šogad pārsteidza Melburnā – Slounai Stīvensa. 20 gadus vecā amerikāniete šodien sacentīsies ar turnīrā pagaidām nevienu setu nezaudējušo Marionu Bartoli, kura Vimbldonas kortos 2007. gadā aizspēlējās līdz pat finālam.

Atšķirībā no francūzietes, Stīvensa setus ir zaudējusi, pie tam to izdarījusi trīs no četriem mačiem. Arī vēsture pret Bartoli viņai nav iedvesmojoša – vienīgajā savstarpējā mačā pērn Ņūheivenā zaudēts trīs setos – 1:6, 6:0, 3:6. Bartoli un Stīvensas mačs varētu izvērsties ļoti saistošs – Slouna labāk kustās kortā, taču Bartoli ir milzīgs cīņasspars.

Vimbldona 2013, sieviešu vienspēles, ceturtdaļfināli

SpēleUnibet.com
(4) Agnieszka Radwanska – (6) Na Li2.10 – 1.70
(8) Petra Kvitova – (20) Kirsten Flipkens1.45 – 2.70
(15) Marion Bartoli – (17) Sloane Stephens1.77 – 2.02
(23) Sabine Lisicki – Kaia Kanepi1.38 – 3.00

Astoņu tenisistu izredzes Unibet.com vērtējumā

VTenisisteKoef.
1.Sabīne Liziki3.45
2.Petra Kvitova4.20
3.Na Lī5.75
4.Agņeška Radvaņska6.50
5.Mariona Bartoli8.00
6.Slouna Stīvensa10.00
7.Kaja Kanepi25.00
8.Kirstena Flipkensa30.00

Kur skatīties?

No labāk zināmajiem kanāliem Vimbldonu rāda BBC, ESPN, Tennis Channel, vācu un itāliešu Sky. Latvijas auditorijai tuvākais varētu būt NTV+ sniegtais pakalpojumu klāsts (krievu valodā). Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Kā ierasts, būs iespējas skatīties internetā. Piemēram, šeit. Stabilas interneta tiešraides piedāvā Unibet.com. Šajā sakarā gan jāņem vērā, ka tas ir maksas pakalpojums. Proti, jābūt reģistrētam lietotājam un naudai kontā vai (ja ir tukšs konts) veiktai likmei pēdējo 24 stundu laikā.

Pilna šodienas spēļu programma pieejama šeit.

     [+] [-]

, 2013-07-02 08:56, pirms 11 gadiem
Pilnīgi neprognozējami
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-07-02 09:32, pirms 11 gadiem
Nedaudz smieklīgi, protams, ka bukiji tagad Sabīni vērtē kā galveno favorīti..

Pafanosim šodien par Kaju, Marionu, Kirstenu un Agņešku..

     [+] [-]

, 2013-07-02 10:24, pirms 11 gadiem
Lī ņem un visticamāk Lisicki arī ņem, pārējie mači slideni.

     [+] [-]

, 2013-07-02 10:40, pirms 11 gadiem
Nemiroff rakstīja: Lī ņem un visticamāk Lisicki arī ņem, pārējie mači slideni.
noteikti ka slidenaki neka Li un Lisicki machs

     [+] [-]

, 2013-07-02 11:06, pirms 11 gadiem
noladets rakstīja: noteikti ka slidenaki neka Li un Lisicki machs
nu redzēsim, redzēsim

     [+] [-]

, 2013-07-02 11:06, pirms 11 gadiem
Ja uzvarēs Kaņepe viņa aizēnos mūsu Gulbi - vai mums to vajag?
Vispār man šodien brīvdiena no tenisa sekošanas

     [+] [-]

, 2013-07-02 11:11, pirms 11 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Nedaudz smieklīgi, protams, ka bukiji tagad Sabīni vērtē kā galveno favorīti..

Pafanosim šodien par Kaju, Marionu, Kirstenu un Agņešku..
Kāpēc gan? Viņa konsistenti Vimbldonā ir uzrādījusi augstvērtīgus rezultātus un tagad uzvarējusi pasaules ranga pirmo numuru, kas, līdz tam, bija galvenā favorīte uz uzvaru visā turnīrā. Tikai likumsakarīgi, ka viņa tagad tiek vērtētā kā galvenā favorīte - ja spēs aptuveni tāpat spēlēt arī turpmāk, tad jebkurai no pretiniecēm būs pret viņu ļoti grūti. Viss ir viņas pašas rokās. Turklāt, un tas man patīk vislabāk, viņu ir grūti emocionāli sagraut - tas nozīmē, ka viņa var tikt pāri jebkurām "bedrēm" mača gaitā pietiekami ātri, lai spētu uzvarēt, kas tik labām sitējām ir retums.

     [+] [-]

, 2013-07-02 11:34, pirms 11 gadiem
Rolandx rakstīja: Kāpēc gan? Viņa konsistenti Vimbldonā ir uzrādījusi augstvērtīgus rezultātus un tagad uzvarējusi pasaules ranga pirmo numuru, kas, līdz tam, bija galvenā favorīte uz uzvaru visā turnīrā. Tikai likumsakarīgi, ka viņa tagad tiek vērtētā kā galvenā favorīte - ja spēs aptuveni tāpat spēlēt arī turpmāk, tad jebkurai no pretiniecēm būs pret viņu ļoti grūti. Viss ir viņas pašas rokās. Turklāt, un tas man patīk vislabāk, viņu ir grūti emocionāli sagraut - tas nozīmē, ka viņa var tikt pāri jebkurām "bedrēm" mača gaitā pietiekami ātri, lai spētu uzvarēt, kas tik labām sitējām ir retums.
tiiri pieredzes truukuma deelj

     [+] [-]

, 2013-07-02 11:50, pirms 11 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Nedaudz smieklīgi, protams, ka bukiji tagad Sabīni vērtē kā galveno favorīti..

Pafanosim šodien par Kaju, Marionu, Kirstenu un Agņešku..
+1
3.pārī nav iebildumu pret Petru, viņa spēj nosist Kirstenas slaisus.
Lai veicas Sabīnei, bet viņa paliks, ja ne šodien, tad nākamreiz.

     [+] [-]

, 2013-07-02 13:55, pirms 11 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: tiiri pieredzes truukuma deelj
Viņa pēdējā spēlē uzvarēja pieredzējušāko spēlētāju visā turnīrā. Pārējām viņas potenciālajām pretiniecēm pieredzes bagāža nav tik liela. Turklāt, pieredze sāk izpausties vien brīžos, kad mača laikā kaut kas jāmaina savā spēlē (psiholoģiskā noturība svarīgos punktos ir cita lieta). Ja viņa spēlēs tāpat kā līdz šim, viņa nebūs tā, kurai jāpielāgojas pretiniecei. Un viņas pretiniecēm būs jārāda kaut kas ekstraordinārs, lai spētu noturētos pret gandrīz vai fizisku iespaidošanu.

     [+] [-]

, 2013-07-02 16:26, pirms 11 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Nedaudz smieklīgi, protams, ka bukiji tagad Sabīni vērtē kā galveno favorīti..

Pafanosim šodien par Kaju, Marionu, Kirstenu un Agņešku..
skatoties vinas speeli nekaa smiekliiga tur neredzu Kaija jau aaraa..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja