Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Minusa/Ikauniece sīvā cīņā piedzīvo otro zaudējumu

Jānis Pārums

Minusa/Ikauniece sīvā cīņā piedzīvo otro zaudējumu
Inguna Minusa
Foto: fivb.org

Šodien Stare Jablonkos (Polija) notiekošajā pasaules čempionātā pludmales volejbolā otro neveiksmi piedzīvoja Latvijas duets Inguna Minusa un Inga Ikauniece, kas trijos setos atzina šveiciešu pārākumu.

Jāatgādina, ka vakar ar 48.numuru izsētās latvietes uzsāka turnīru ar zaudējumu galvenajām favorītēm mājiniecēm Kingai Koļosinskai un Monikai Bžostekai, kurām mūsējās piekāpās divos setos ar - 13:21, 14:21. Šodien Minusas un Ikaunieces pretinieces bija šveicietes Izabellu Foreri un Anuku Veržē - Deprē (24.), kas vakar trijos setos atzina vāciešu Viktorijas Bīnekas un Jūlijas Grosneres pārākumu.

Latvijas duets nepārliecinoši iesāka spēli un pirmajā setā kortā dominēja šveicietes, tādejādi tika piedzīvots zaudējums ar 12:21. Spēles turpinājums Latvijas duetam bija jau krietni labāks, ko otrā seta galotnē izdevās pārvērst uzvarā – 21:18. Saspringtā cīņā aizritēja arī trešais sets, kurā, tāpat kā otrajā, galvenie notikumi risinājās seta izskaņā. Tajā diemžēl mūsējām nedaudz pietrūka, lai tiktu pie panākuma – 14:16 setā un 1-2 visā spēlē. Otrais zaudējums čempionātā.

Rīt Inguna Minusa un Inga Ikauniece aizvadīs pēdējo A apakšgrupas spēli, mērojoties spēkiem ar Bīneku un Grosneri.

Čempionāta izspēles sistēma

Turnīra izspēles sistēma kā vīriem tā dāmām ir vienāda: 48 komandas sākotnēji tiek sadalītas 12 grupās, kurās tiek izspēlēts viena apļa turnīrs. Pēcāk sacensības tiek turpinātas pēc tā sauktās "vienmīnusa sistēmas", kur katrs zaudējums komandai nozīmē izstāšanos no cīņas par godalgām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs labākās 32 komandas.

Jāpiebilst, ka līdere aizvadīto pasaules čempionātu ziņā ir Inguna Minusa, kurai Polijā notiekošais čempionāts būs jau piektais, un, visticamāk, pēdējais. Tālajā 2001. Inguna spēlēja kopā ar Ingu Ikaunieci, bet nākamajos trijos čempionātos – Inesi Jursoni. Tikmēr Mārtiņš Pļaviņš var lepoties ar faktu, ka katrā no saviem trim čempionātiem spēlējis kopā ar citu pārinieku – 2007. gadā Aleksandru Samoilovu, 2009. gadā – Lauri Iecelnieku, bet 2011. gadā – Jāni Šmēdiņu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-02 12:54, pirms 11 gadiem
Nu tā bija iespēja šajā čempī. Vairāk nebūs.