Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Liziki sakauj arī Kanepi, Flipkensa izslēdz Kvitovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Liziki sakauj arī Kanepi, Flipkensa izslēdz Kvitovu
Sabīne Liziki
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas tenisiste Sabīne Liziki turpina uzvaru gājienu Vimbldonā, dienu pēc Serēnas Viljamsas uzveikšanas, tiekot galā arī Kaju Kanepi – 6:3, 6:3. Liziki pretiniece pusfinālā būs pagājušā gada fināliste Agņeška Radvaņska, kura ar 7:6(5), 4:6, 6:2 uzveica Na Lī. Otrajā pusfinālā sacentīsies Mariona Bartoli un Kirstena Flipkensa, kuras pārspēja attiecīgi Slounu Stīvensu (6:4, 7:5) un Petru Kvitovu (4:6, 6:3, 6:4). Flipkensai karjeras pirmais "Grand Slam" pusfināls. Sestdien būs jauna "Grand Slam" čempione, jo nevienai no pusfinālistēm pagaidām vēl nav "major" titulu.

Liziki otro reizi sasniedz Vimbldonas pusfinālu

Sabīne Liziki dienu pēc grandiozās uzvaras pār Serēnu Viljamsu neizrādīja nekādas "mentālo paģiru" sekas un jau pirmajā geimā ieguva breiku. Kaja Kanepi regulāri atdūrās pret vācietes aizsardzību, bet breikbumbas izspēlē ar "forehand" iesita tīklā. Kanepi uzņemšanā bieži izniekoja iespējas pie vācietes otrās serves, kā arī daudz kļūdījās. Astotajā geimā igaunietei bija 15:30 un jātrāpa "forehand" sitiens tukšā stūrī – tas ļautu iegūt divas breikbumbas. Kanepi izsita autā, bet nākamajā geimā vēlreiz zaudēja savu servi un līdz ar to arī pirmo setu – 6:3 Liziki labā.

Liziki otrā seta trešajā geimā ar trim dubultkļūdām uzdāvināja Kanepi breiku, taču Igaunijas tenisiste tūlīt atbildēja ar laipnību, savas serves geimu pabeidzot ar dubultkļūdu. Liziki mirkli vēlāk ar labu uzņemšanu vēlreiz uzvarēja pie pretinieces serves un nebija apturama – 6:3, 6:3. Vācietei otrais Vimbldonas pusfināls (2011. gadā zaudēts Marijai Šarapovai), bet Kanepi zaudējusi visus piecus "Grand Slam" ceturtdaļfinālus. Liziki bilanci Vimbldonā uzlabojusi līdz 18-4, pārējos "Grand Slam" turnīros kopā viņai 16-15.

Radvaņskai otrais pusfināls pēc kārtas

Na Lī jau pirmajā geimā ar lielisku uzbrukuma tenisu ieguva "sauso" breiku, kas pēc tam ar kļūdām tika atdāvināts atpakaļ – arī Agņeškai Radvaņskai "sausais" breiks. Pēc tik nestabila sākuma abas tenisistes pie savas serves kādu brīdi darbojās komfortablāk. Astotajā geimā Radvaņska pēc Lī kļūdām ieguva divas breikbumbas, tomēr otro breiku mačā noorganizēt nespēja. Pirmajā izspēlē Agai bija iespējas, taču sitiens autā. Otro breikbumbu ķīniete novērsa ar teicamu uzbrukumu – 4:4.

Novērsusi lielas nepatikšanas, Lī nākamajā geimā nospēlēja precīzi uzbrukumā. Kad tas notiek, vairumam pretinieču variantu nav. Tā tas bija arī Radvaņskas gadījumā – 5:4 un varēja servēt par uzvaru pirmajā setā. Lī bija četras setbumbas, taču visas tika izniekotas ar sliktu sitienu izvēli. Jāatzīmē arī Radvaņskas teicamā aizsardzība. Poliete izglābās un vēlāk to pašu paveica arī taibreikā. Tajā Lī trīs reizes bija priekšā ar minibreiku, tomēr jau atkal izlaida pārsvaru – Radvaņskai 67 minūtēs dramatiska uzvara ar 7:6(5).

Uzreiz pēc pirmā seta sākās lietus, taču piespiedu pauze nebija ilga. Tenisistes maču atsāka bez iesildīšanās, un Lī pirmajā geimā servi noturēja uz nulles. Otrais serves geims beidzās ar breika zaudēšanu, atkal atduroties pret Agas aizsardzību un iesitot tīklā. Radvaņska divreiz pēc kārtas savu servi noturēja no 0:30 un drīz izvirzījās vadībā ar 4:2. Lī nepadevās, spēja nospēlēt tīrāk, kas, protams, ļāva saglabāt cerības. Lī uzvarēja četros geimos pēc kārtas un ieveda maču trešajā setā – 6:4.

Piespiedu pauze bija arī pirms trešā seta – Radvaņskai kājas savainojums. Lī tikmēr cītīgi studēja piezīmes. Mačam atsākoties, poliete uzreiz ieguva breiku, kas tika nostiprināts – 2:0. Pēc tam atkal kārtējais pārtraukums, šoreiz lietus dēļ. Spēle tika pabeigta zem centrālā korta jumta. Teorētiski Lī vajadzēja būt priekšrocībām, taču precīzāk darbojās Radvaņska, zaudējot tikai divus geimu – 7:6(5), 4:6, 6:2. Agai vajadzēja astoņas mačbumbas, lai tiktu pāri finiša līnijai. Radvaņskai tikai otro reizi izdevies pārvarēt "Grand Slam" ceturtdaļfinālu (2-7), abos gadījumos tam notiekot tieši Vimbldonā.

Flipkensa izmanto Kvitovas kļūdas, gūst lielāko uzvaru karjerā

2011. gada čempiones Petras Kvitovas un pirmo reizi "Grand Slam" ceturtdaļfinālā spēlējušās Kirstenas Flipkensas mača pirmā seta vidū bija trīs breiki pēc kārtas. Visos trīs gadījumos sportistēm izdevās nodemonstrēt lielisku uzņemšanas tenisu, divus no šiem breikiem spēja izcīnīt Kvitova. Pirmā seta noslēgšana čehietei bija pamatīgi problemātiska. Kvitova pēdējā geimā atspēlēja četras breikbumbas, bet punktu pielika tikai ar trešo setbumbu – 6:4.

Otrajā setā nokļūstot iedzinējos ar breiku, Kvitova sūdzējās par veselības problēmām – viņai slikta pašsajūta parādījusies pirmdienas vakarā, bet šodien pamodusies ar drudža simptomiem. Otro setu bijusī čempione zaudēja ar 3:6. Trešā seta 4. geimā Flipkensa atspēlēja breikbumbu, neļaujot Kvitovai iegūt pārsvaru brīdī, kad viņa spēlēja labāk. Šī mača atrisinājumu var salīdzināt ar Viljamsas zaudējumu Liziki. Arī Kvitova trešā seta 9. geimā breikbumbas izspēlē izsita autā, kad bija vieglāk trāpīt kortā. Flipkensa pēc tam drosmīgi izservēja maču – 4:6, 6:3, 6:4. Flipkensai trīs setos tikai piecas nepiespiestās kļūdas!

Flipkensa pirms gada zemā reitinga dēļ nemaz netika klāt Vimbldonas kvalifikācijai un šajā nedēļā spēlēja ITF turnīrā Nīderlandē. Tagad viņa pirmo reizi karjerā spēlēs "Grand Slam" pusfinālā.

Bartoli lieliskā uzņemšana palīdz uzveikt Stīvensu

Pirmajā setā līdz lietus pārtraukumam abām tenisistēm bija breika iespējas, kas palika neizmantotas. Mačs pie rezultātā 5:4 Bartoli labā (Stīvensas serve) lielus dēļ tika pārtraukts uz divām stundām. Stīvensa tobrīd bija atspēlējusi divas setbumbas. Mačam atsākoties, Bartoli uzvarēja deviņās izspēlēs pēc kārtas, kas nozīmēja uzvaru arī pirmajā setā. Trešās setbumbas izspēlē Bartoli izpildīja nekvalitatīvu "dropšotu", taču netika sodīta – Slouna tika bumbiņai klāt, taču tā pēc amerikānietes sitiena skāra tīkla lenti, piezemējoties autā.

Bartoli ļoti aktīvi pieprasīja maču pārtraukt, kad sāka līt. 1. kortā sanākušie fani 2. setā francūzieti regulāri izsvilpa, aktīvi atbalstot ASV tenisisti. Labuma no tā viņai gan nebija, jo Stīvensa servēja ļoti slikti. Bartoli setu iesāka ar noturētu servi, bet pēc tam sekoja astoņi breiki pēc kārtas. Bartoli pie 5:3, 30:0 un savas serves nespēja nodrošināt uzvaru, taču tā drīz tika gūta, vēlreiz uzvarot Stīvensas serves geimā – Marionai uzvara ar 6:4, 7:5. Stīvensa otrajā setā pie savas serves uzvarēja tikai 5 no 26 izspēlēm.

Vimbldona 2013, sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(4) Agnieszka Radwanska – (6) Na Li7:6(5) 4:6 6:2
(20) Kirsten Flipkens – (8) Petra Kvitova4:6 6:3 6:4
(15) Marion Bartoli – (17) Sloane Stephens6:4 7:5
(23) Sabine Lisicki – Kaia Kanepi6:3 6:3

Pusfinālu pāri

Spēle
(4) Agnieszka Radwanska – (23) Sabine Lisicki
(15) Marion Bartoli – (20) Kirsten Flipkens

  +1 [+] [-]

, 2013-07-02 18:49, pirms 11 gadiem
Jāāā :* es kaifā!

  -1 [+] [-]

, 2013-07-02 18:51, pirms 11 gadiem
Daudz alus un uzkodu patērēts, Aga zelts. Li Na, starp citu, spēlēja labi un pareizi. Draudzene lai saturās un Agneškai lai veselas kājas.

     [+] [-]

, 2013-07-02 18:56, pirms 11 gadiem
Gribējās jau redzēt Igaunieti pusfinālā .

     [+] [-]

, 2013-07-02 18:59, pirms 11 gadiem
uz priekshu Aga!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-02 19:17, pirms 11 gadiem
sasperjodam prieki

     [+] [-]

, 2013-07-02 20:33, pirms 11 gadiem
nu kļūdījos par Lī, vainīgs

  +1 [+] [-]

, 2013-07-02 20:41, pirms 11 gadiem
man vienīgajam viņa tik ļoti patīk?

     [+] [-]

, 2013-07-02 21:21, pirms 11 gadiem
3 no 4aam.. Nice..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-02 23:13, pirms 11 gadiem
Normāli... pusfinālā 3 no 4 tenisistēm nav pat top 10 izsēto tenisistu sarakstā.#Crazy Wimbledon.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-03 00:37, pirms 11 gadiem
Skaidrs, ka Vimbldonai būs jauns uzvarētājs. Ceru, ka tā būs Sabīne.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-03 02:53, pirms 11 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: uz priekshu Aga!
Kāpēc Aga? Pec spēles kvalitātes vērtējot man labāk patīk Sabīne un Kirstena Ceru ka viņas abas arī būs finālā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-03 09:25, pirms 11 gadiem
Jā, Kirstena un Sabīne atkal ļoti labi nospēlēja, tā kā Petrai un Kanepi, domāju, maz ko var pārmest.Bartoli neredzēju, bet Agņeškas uzvara pār Li Na jau bija gaidāma.Bet vispār gaidāmi interesanti 1/2fin. un fināls tāpat.