Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" nepagarina līgumu ar galveno treneri Adomaiti

Rolands Eliņš

"Rytas" nepagarina līgumu ar galveno treneri Adomaiti
Daiņus Adomaitis un Uvis Helmanis. Foto: Rokas Lukosevicius/Scanpix

Lietuvas basketbola klubs „Rytas” paziņojis, ka neizmantos iespēju pagarināt līgumu ar galveno treneri Daiņu Adomaiti, kura asistents komandā līdz šim bija Uvis Helmanis. Kluba paziņojumā par Helmaņa vietu komandā norāžu nav.

„Rytas” lēmumu pamato ar koronavīrusa pandēmijas izraisītajām sekām un ekonomisko neskaidrību, kas liks klubam nākamo sezonu aizvadīt ar samazinātu budžetu un attiecīgi tam nebūs iespēju paturēt sastāvā treneri, kura vērtību „Rytas” sauc par aizvadītajā sezonā pieaugušu.

„Vēlos pateikties visiem, kuri bija kopā ar mani šajos divos gados „Rytas” komandā,” paziņojumā citēts Adomaitis. „Esmu priecīgs, ka izdevās piepildīt kluba izvirzītos mērķus. Novēlu komandai panākumus nākamajā sezonā.”

Kluba ģenerāldirektors Rolands Jarutis tikmēr uzsvēra, ka Adomaiša darbs klubā vērtēts tikai un vienīgi pozitīvi: „Taču mums bija divas iespējas – paturēt treneri un pārsniegt plānoto budžetu vai arī sākt meklēt nākamo kandidātu ilgtermiņa darbam mūsu klubā. Situācija ir skaidra, nav nekādas jēgas gaidīt pirmo jūliju. Vēlējāmies tikt skaidrībā pēc iespējas ātrāk, lai neierobežotu savas iespējas, tāpēc pieņēmām ātru lēmumu par galvenā trenera pozīciju.”

„Rytas” treneru kolektīvā strādāja arī latviešu basketbola speciālists Uvis Helmanis, Latvijas vīriešu izlases trenera asistents. Helmanis Viļņas klubā ieradās pirms diviem gadiem, kad kā savu palīgu izraudzījās Adomaitis. Par pārējā treneru kolektīva, ieskaitot Helmaņa, palikšanu vai nepalikšanu komandā „Rytas” paziņojumā nav norādīts.

Adomaiša vadībā „Rytas” iepriekšējā gadā izcīnīja Lietuvas kausu un iekļuva līgas finālā, kā arī sasniedza Eirokausa ceturtdaļfinālu. Savukārt šosezon sezona netika izspēlēta līdz galam pandēmijas dēļ, un „Rytas” Lietuvas čempionātā tika iedalīta otrā vieta.

Izmantotie resursi:
https://www.rytasvilnius.lt/lt/nauj...