Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Karapass visus šokē un uzvar kopvērtējumā, Neilands "Giro d'Italia" noslēdz ar 42. vietu

Karapass visus šokē un uzvar kopvērtējumā, Neilands "Giro d'Italia" noslēdz ar 42. vietu
"Giro d'Italia" uzvarētājs Ričards Karapss Foto: Zumapress.com/Scanpix

"Giro d'Italia" noslēdzošajā posmā 17 kilometrus garajā individuālajā braucienā uzvaru izcīnīja amerikānis Čads Hāga, kamēr kopvērtējumā pirmo vietu nodrošināja ekvadorietis Ričards Karapass, kuram pirms trim nedēļām gandrīz neviens neparedzēja triumfu. Krists Neilands 21. posmā izcīnīja 42. vietu, bet kopvērtējumā saglabāja 100. pozīciju.

Trīs nedēļas garās sacensības noslēdzās Itālijas pilsētā Veronā, kur sportisti sacentās 17 kilometrus garajā individuālajā braucienā. Tikai otro profesionālo uzvaru karjerā izcīnīja "Sunweb" braucējs Čads Hāga, kurš distanci veica 22 minūtēs un septiņās sekundēs. Otrais finišēja stundas rekorda īpašnieks Viktors Kampenārtss, kurš amerikānim piekāpās par četrām sekundēm. "Lotto Soudal" sportists otro vietu arī izcīnīja devītajā posmā, kad individuālajā braucienā viņš piekāpās Primožam Rogličam, turklāt finiša kalnā Kampenārtsa velosipēdam radās mehāniskas problēmas, kas bija iemesls sāpīgajam zaudējumam. Trešo vietu šodien ieguva Tomass De Gents, Hāgam piekāpjoties par sešām sekundēm.

Krists Neilands finišēja 42. vietā ar laiku 23 minūtes un 26 sekundes, kas bija labākais sniegums starp "Israel Cycling Academy" komandas braucējiem. Septiņas sekundes ātrāk 17 kilometrus garo distanci veica ekvadorietis Ričards Karapass, nodrošinot uzvaru kopvērtējumā. Pirms "Giro d'Italia" sākuma bukmeikeri Karapasa izredzes uzvarēt vērtēja diezgan zemu (1:50), tomēr "Movistar" braucējs lielo iespēju izmantoja otrās nedēļas beigās, kad viņam izdevās aizbēgt no pārējiem favorītiem, nodrošinot uzvaru 14. posmā un pirmo vietu kopvērtējumā, ko izdevās noturēt līdz pat "Giro d'Italia" noslēgumam.

Otro vietu "Giro d'Italia" izcīnīja Vinčenco Nibali, kurš 2013. un 2016. gadā uzvarēja prestižajā velobraucienā. Savukārt uz trešo pozīciju kopvērtējumā šodien pakāpās slovēnis Primožs Rogličs, kurš par astoņām sekundēm pēc 3578,8 nobrauktiem kilometriem apsteidza spāni Mikelu Landu.

Krists Neilands "Giro d'Italia" piedalījās otro gadu pēc kārtas. Iepriekšējā reizē divkārtējais Latvijas čempions kopvērtējumā izcīnīja 73. vietu, bet šogad - 100. Neilands otrās nedēļas beigās saaukstējās, vairākos posmos cīnoties par finiša sasniegšanu. Tomēr "Israel Cycling Academy" braucējs iepriecināja savus līdzjutējus ar lielisku sniegumu 17. posmā, izcīnot piekto vietu.

Jauno braucēju vērtējumā uzvarēja kolumbietis Migels Anhels Lopess, kuru iepriekšējā posmā finiša kalnā skrienošs fans nogāza. Otro vietu izcīnīja krievs Pāvels Sivakovs, bet trešo - brits Hjū Kārtijs. Sprinteru vērtējumā triumfēja vācietis Paskāls Akermans no "Bora-Hansgrohe", bet par kalnu karali kļuva "Trek-Segafredo" braucējs Džūlio Čikone. Komandu vērtējuma pirmo vietu izcīnīja "Movistar", kurā brauca Mikels Landa un Ričards Karapass.

"Giro d'Italia" 21. posma rezultāti:

VietaRiteņbraucējsValstsKomandaRezultāts
1.Čads HāgaASVSunweb22:07
2.Viktors KampenārtssBeļģijaLotto Soudal+0:04
3.Tomass De GentsBeļģijaLotto Soudal+0:06
4.Damiano KarusoItālijaBahrain Merida+0:09
5.Tobiass LudvigsonsZviedrijaFDJ+0:11
6.Josefs ČernijsČehijaCCC+0:11
42.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling Academy+1:19

"Giro d'Italia" kopvērtējums:

VietaRiteņbraucējsValstsKomandaRezultāts
1.Ričards KarapassEkvadoraMovistar90:01:47
2.Vinčenco NibaliItālijaBahrein Merida+1:05
3.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma+2:30
4.Mikels LandaSpānijaMovistar+2:38
5.Bauke MolemaNīderlandeTrek-Segafredo+5:43
6.Rafals MajkaPolijaBora-Hansgrohe+6:56
100.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling Academy+4:06:28

     [+] [-]

, 2019-06-02 20:04, pirms 5 gadiem
Karapasa uzvara Giro nav nekāds šoks,tikai normāls augšupejošs rezultāts pēc pērnā gada pjedestāla.Viss likumsakarīgi.Nibali jau 3 gadi tūrēs nav favorīts,bet Rogličs,Dumolēns kalnu 3 dienniekos nav pretinieki Karapasam,Lopesam,Landam.Rogličs sev visu pats noraka ar savu nervozo braukšanu,slinkošanu 2 nedēļā.Uzvara pelnīti Karapasam.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-02 20:15, pirms 5 gadiem
Kad uz pjedestāla meitenes pieliecās dot bučas Karapasam, atcerējos krievu vārdu maza auguma cilvēkiem. Nu gluži tāds pats ka Ričarda uzvārds
Viss sakārtojās pēc nopelnītā. Movistar labākā komanda un no viņas čempions. Nibali viens šotiņš pietrūka gan vakar, gan šodien. Mazs gandarījums Sunweb pēc Dumolina izstāšanās un komandas atmešanās. Interesanta tūre bez Sky, šis sastāvs lai paliek arī TdF

  +3 [+] [-]

, 2019-06-02 20:37, pirms 5 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Karapasa uzvara Giro nav nekāds šoks,tikai normāls augšupejošs rezultāts pēc pērnā gada pjedestāla.Viss likumsakarīgi.Nibali jau 3 gadi tūrēs nav favorīts,bet Rogličs,Dumolēns kalnu 3 dienniekos nav pretinieki Karapasam,Lopesam,Landam.Rogličs sev visu pats noraka ar savu nervozo braukšanu,slinkošanu 2 nedēļā.Uzvara pelnīti Karapasam.
Neesmu dzirdējis nevienu, kurš kaut pieminētu Karapasu kā potenciālo uzvarētāju pirms sacensībām. Grūti pat atcerēties, kad pēdējoreiz uzvarēja tik liels underdogs. Pērnajā gadā Karapass nebija uz pjedestāla.
Dumolēns nav pretinieks viņiem? Tu ņirgājies? Kurš pacēla 2017. gadā Giro un 2018. gadā bija otrais gan Giro, gan Tūrē? Tikai Sky spēja uzvarēt Dumolēnu, nevis mazie spāņi un kolumbieši.
Ja Rogličs būtu labākajā formā trešajā nedēļā nevis uzreiz un ar labāku komandu, tad Karapass nekad netiktu palaists 14. posmā. Rogličs slinkoja? Ko viņam vajadzēja darīt, kad De Pluss izstājās un nav neviena palīga izšķirošajos brīžos?

  -1 [+] [-]

, 2019-06-02 20:38, pirms 5 gadiem
Sivakovs domāju sevi labi pierādīja,žēl tik pārāk daudz GC veču SKY-Ineos sastāvā.

     [+] [-]

, 2019-06-02 20:45, pirms 5 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Neesmu dzirdējis nevienu, kurš kaut pieminētu Karapasu kā potenciālo uzvarētāju pirms sacensībām. Grūti pat atcerēties, kad pēdējoreiz uzvarēja tik liels underdogs. Pērnajā gadā Karapass nebija uz pjedestāla.
Dumolēns nav pretinieks viņiem? Tu ņirgājies? Kurš pacēla 2017. gadā Giro un 2018. gadā bija otrais gan Giro, gan Tūrē? Tikai Sky spēja uzvarēt Dumolēnu, nevis mazie spāņi un kolumbieši.
Ja Rogličs būtu labākajā formā trešajā nedēļā nevis uzreiz un ar labāku komandu, tad Karapass nekad netiktu palaists 14. posmā. Rogličs slinkoja? Ko viņam vajadzēja darīt, kad De Pluss izstājās un nav neviena palīga izšķirošajos brīžos?
ok bija 4 pērn.Dumolēna un Rogliča problēmas ir viņa komandas,kas netiek komplektētas cīņai par GC kalnos,katram 1-2 palīgi kas pieved pie kalna,un tur ari atpaliek.Es prognožu saitā liku uz Dumolēnu,Rogliču,Karapasu,Lopesu un Jeitsu.Karapass ir Fruma tips,kas izlien tad kad vajag.tik ITT vēl jāpieliek.Ar komandas atbalstu viņš var pacelt jebkuru tūri.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-02 20:51, pirms 5 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: ok bija 4 pērn.Dumolēna un Rogliča problēmas ir viņa komandas,kas netiek komplektētas cīņai par GC kalnos,katram 1-2 palīgi kas pieved pie kalna,un tur ari atpaliek.Es prognožu saitā liku uz Dumolēnu,Rogliču,Karapasu,Lopesu un Jeitsu.Karapass ir Fruma tips,kas izlien tad kad vajag.tik ITT vēl jāpieliek.Ar komandas atbalstu viņš var pacelt jebkuru tūri.
Karapass ārpus Giro un Astūrijas tūres, kas ir pirms paša Giro, neko nav izdarījis. Ja viņš Vueltā arī cīnīsies par goda pjedestālu, tad noticēšu arī viņam. Savādāk tagad ir one hit wonder kā Horners un Hesjedāls.

     [+] [-]

, 2019-06-02 20:55, pirms 5 gadiem
ar Frumu ts pats,abi izvēlas tās tūres,tos laikapstākļus kuri piemēroti viņiem.Frums ar visu sezonas sākumu gatavojas Tūrei.katru gonku kuru brauc brauc kā treniņgonku.

     [+] [-]

, 2019-06-02 21:11, pirms 5 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: ar Frumu ts pats,abi izvēlas tās tūres,tos laikapstākļus kuri piemēroti viņiem.Frums ar visu sezonas sākumu gatavojas Tūrei.katru gonku kuru brauc brauc kā treniņgonku.
Frūms 2013.-2016. gadam pirms Tūres uzvarēja arī citās sacensībās.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-02 22:21, pirms 5 gadiem
Nu bišķi taktiski nolažoja Nibali ar Rogliču. Tik ļoti viens uz otru bij koncentrējušies, ka galīgi neņēma pa pilnu Karapasu. Gadās. Īstā mēraukla Karapasam būs turpmākās tūres, kurās viņš piedalīsies, jo otreiz vairs melnā zirdziņa loma nesanāks.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-02 23:23, pirms 5 gadiem
Rogličam nākotnē vērts padomāt - daudz uzvaru mazās tūrēs,vai koncentrēties uz lielajām. Mūsu laikos vairs viss nesanāk

  +1 [+] [-]

, 2019-06-03 00:00, pirms 5 gadiem
Jaunajā nāciju rangā Sagana Slovākija tikai 2 vietas priekša Latvijai,attiecīgi 28 un 30 vieta.Viens nav karotājs,turklāt ari Peteram pa lielam pustukša sezona.

     [+] [-]

, 2019-06-04 13:08, pirms 5 gadiem
Lielajās 3 nedēļu gonkās milzīgu nozīmi iegūst komandas atbalsts !!!
Nedēļas tūrēs Rogličs visus atstāja jaņos, jo tur pietiek ar individuāliem pūliņiem.
Giro d'Italia bez komandas nav ko darīt, ja gribi cerēt uz GC !
Nibali kalnos bij vismaz 2 palīgi - Pozzovivo, Caruso.
Karapasam vismaz 3 - Landa, Amador, Pedrero
Rogliča komanda Jumbo bij absolūta nulle!