Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Dienvidkoreja Pasaules kausa sastāvā iekļauj šonedēļ izlasē debitējušu pussargu

Rolands Eliņš

Dienvidkoreja Pasaules kausa sastāvā iekļauj šonedēļ izlasē debitējušu pussargu
Seungvo Lī
Foto: EPA/Scanpix

Savu galīgo sastāvu Pasaules kausa izcīņai futbolā paziņojusi Dienvidkorejas izlase, kuras priekšgalā būs „Tottenham Hotspur” zvaigzne Heungmins Sons, bet ārpus sastāva tomēr palicis pieticīgu sezonu aizvadījušais „Crystal Palace” pussargs Čungjons Lī.

Dienvidkorejas izlase vakar aizvadīja pārbaudes spēli, ar 1:3 piekāpjoties Bosnijai un Hercegovinai. Pēc šīs spēles galvenais treneris Taejongs Šins izziņoja savas komandas sastāvu Pasaules kausam, kurā iekļāvis trīs spēlētājus, kas izlases krāsas aizstāvējuši tikai divās oficiālās spēlēs.

Vislielākā uzmanība no šiem trim spēlētājiem tiks pievērsta 20 gadus vecajam pussargam Seungvo Lī, kurš tikai šonedēļ debitēja izlasē, pirmdien palīdzot ar 2:0 pieveikt Hondurusu. Lī ir „Barcelona” akadēmijas audzēknis, kurš pārgājis uz Itālijas A Sērijas klubu „Hellas Verona”, kur šomēnes izcēlās ar vārtu guvumu spēlē pret „Milan”.

Lielākā zvaigzne Dienvidkorejas izlasē neapšaubāmi ir Heungmins Sons, kurš ir arī rezultatīvākais izlases spēlētājs. Sons spēlē vienā no Anglijas Premjerlīgas spēcīgākajiem klubiem „Tottenham” un pēdējās divās sezonās tā sastāvā guvis 39 vārtus, 26 no tiem Premjerlīgā.

Premjerlīgā šosezon spēlēja arī Dienvidkorejas izlases kapteinis Sungjuengs Ki, kurš kopā ar „Swansea” gan izkrita no Anglijas spēcīgākās līgas. Savukārt „Crystal Palace” pussargs Čungjons Lī šosezon spēlēja maz un galīgajā sastāvā nav iekļauts.

Pārsvarā Dienvidkorejas izlasē ir vietējā čempionāta futbolisti, taču ir arī pārstāvji no Bundeslīgas un Austrijas bagātākā kluba „Salzburg”, kura rindās jaunais uzbrucējs Hīčans Hvangs pēdējās divās sezonās guvis 17 vārtus. Tāpat pārstāvēti arī Ķīnas un Japānas klubi, ieskaitot divus Andresa Injestas jaunos komandas biedrus Kobes „Vissel” komandā.

Dienvidkoreja Pasaules kausā spēlēs vienā grupā ar Zviedriju, Meksiku un Vāciju, bet pārbaudes spēles tai vēl paredzētas ar Bolīviju un Senegālu. Jāpiemin, ka februārī Dienvidkoreja aizvadīja pārbaudes maču arī ar Latviju, uzvarot 1:0. Toreiz gan korejiešu sastāvā nebija tās labāko spēlētāju no Eiropas klubiem.

Dienvidkorejas izlases sastāvs Pasaules kausam

Poz.FutbolistsVecumsKlubsSpēles/Vārti
GKSeungjū Kims27Vissel (Japāna)32
GKJinhjeons Kims30Cerezo (Japāna)14
GKHjunvū Čo26Daegu5
DFJongvons Kims28Evergrande (Ķīna)51/2
DFHjunso Jangs26Tokyo (Japāna)49/3
DFJūho Parks31Ulsan35
DFJongs Lī31Jeonbuk26
DFJohans Go30Seuol19
DFMinvo Kims28Sangju18/1
DFČui Hongs27Sangju14
DFSeunghjuns Jungs24Sagan (Japāna)6
DFJongsuns Juns29Seongnam5
DFBansuks Ohs30Jeju2
MFSungjuengs29Swansea (Premjerlīga)100/10
MFJačeols Ko29Augsburg (Vācija)66/19
MFJaesungs Lī25Jeonbuk33/6
MFVojongs Jungs28Visel (Japāna)28/1
MFSejongs Jū27Asan10/1
MFSeonmins Mūns25Incheon2/1
MFSeungvo Lī20Verona (Itālija)2
FWHeungmins Sons25Tottenham (Premjerlīga)65/21
FWŠinvūks Kims30Jeonbuk48/10
FWHīčans Hvangs22Salzburg (Austrija)13/2

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...