Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" labas ziņas pirms mājas spēles: Kuzņecovs piedalās treniņā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Capitals" labas ziņas pirms mājas spēles: Kuzņecovs piedalās treniņā
Jevgeņijs Kuzņecovs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālā šonakt pulksten 3:00 pēc Latvijas laika tiks aizvadīta trešā spēle, kurā Vašingtonas "Capitals" savā laukumā uzņems Lasvegasas "Golden Knights". Mājinieku rezultatīvākais spēlētājs Jevgeņijs Kuzņecovs par spīti savainojumam piedalījās vakar aizvadītajā treniņā.

Pēc atgriešanās mājās Vašingtonas "Capitals" aizvadīja treniņu, kurā spēlētājiem došanās uz ledus nebija obligāta. Ar bažām tika gaidītas ziņas par centra uzbrucēja Jevgeņija Kuzņecova veselības stāvokli – viņš savainojuma dēļ nepabeidza iepriekšējo maču, kurā "Capitals" uzvarēja ar 3:2. 26 gadus vecais krievs laukumā bija pusstundu, piedalījās visos vingrinājumos un uz savainotās rokas nebija nekādu apsēju, tomēr pēc treniņa Kuzņecovs nerunāja ar medijiem, jo, kā norādīja komanda, ārsti vēl nav devuši zaļo gaismu par piedalīšanos nākamajā spēlē.

Galvenais treneris Barijs Trocs atzina, ka lēmums par Kuzņecova došanos laukumā, visticamāk, tiks pieņemts vien neilgi pirms spēles sākuma, iespējams, tikai pēc iesildīšanās. Tikmēr komandas kapteinis un Kuzņecova partneris pirmajā maiņā Aleksandrs Ovečkins bija noskaņots optimistiskāk: "Ir svarīgi redzēt, ka viņš slido, un esmu diezgan drošs, ka rītdien viss būs kārtībā. Viņš ir ļoti labs slidotājs, visdrīzāk, pats labākais mūsu komandā. Viņš labi pietur ripu, labi redz laukumu, turklāt viņam ir potenciāls kļūt par vēl labāku hokejistu – tas Kuzņecovu padara tik īpašu."

Ar 25 punktiem Kuzņecovs ir ne tikai Vašingtonas "Capitals", bet visas līgas rezultatīvākais spēlētājs Stenlija kausa izcīņā. Aizvadītā regulārā sezona bija labākā viņa karjerā – izdevās izdarīt 56 rezultatīvas piespēles un sakrāt 83 punktus. Kuzņecovam bija 11 spēļu rezultativitātes sērija, taču tā pārtruka fināla otrajā mačā, kuru viņš bija spiests pamest pirmajā trešdaļā, kad cieta pēc pretinieku aizsarga Breidena Makneba spēka paņēmiena. Slidojot nost no laukuma, Kuzņecovs sāpēs saķēra kreiso roku.

"Viņš nāk no Krievijas, un tur dzīvo sīksti cilvēki. Viņš ir gatavs paciest daudz, lai varētu doties laukumā," par komandas vadošo centru sacīja Trocs. Četru sezonu laikā Kuzņecovs izlaidis tikai piecas spēles, un neviens no izlaistajiem mačiem nav bijis Stenlija kausa izcīņas laikā.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl...