Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dramatiskā Sieviešu čempionu līgas finālā triumfē "Lyon"

Krišs Upenieks

Dramatiskā Sieviešu čempionu līgas finālā triumfē "Lyon"
Foto: PA Wire/PA Images

Velsas pilsētā Kārdifā ceturtdienas vakarā sadalīja UEFA Sieviešu čempionu līgas trofeju, un finālā divu Francijas komandu cīņā pēcspēles sitienu sērijā ''Olympique Lyonnai'' pieveica (1:0) ''Paris Saint-Germain''.

''Olympique Lyonnai'' sacensību pusfinālā divu spēļu summā (3:1, 0:1) pieveica Mančestras ''City'' dāmas, savukārt Parīzes komanda pārliecinoši (3:1, 2:0) apspēlēja ''Barcelona'' futbolistes. Starp astoņām spēcīgākajām komandām vēl bija arī Vācijas ''Wolfsburg'', Vācijas ''Bayern'', Dānijas ''Fortuna'' un Zviedrijas ''Rosengard''.

Finālā mača pirmajā puslaikā laukumā bija vērojama līdzīga spēle, un nevienai no komandām nebija būtiska pārsvara bumbas kontrolē. Arī otrajā puslaikā teritoriāla pārsvara ne ''Lyon'', ne PSG nebija, tomēr labāk uzbrukumus veidoja ''Lyon'', kas krietni biežāk sita vārtu virzienā (astoņi sitieni, trīs rāmī, PSG divi sitieni, neviena rāmī). Lai nu kā, rezultāts uz tablo tā arī nemainījās (0:0).

Dāmām, lai noskaidrotu spēcīgāko komandu, nepietika arī ar vēl 30 minūtēm, tādējādi viss izšķīrās pēcspēles sitienu sērijā. Pirmajos piecos sitienos komandas pieļāva pa vienai kļūdai, bet ''Lyon'' trofeju nodrošināja astotajā sitienu sērijā vārtsardžu cīņā, kad Parīzei kļūdījās poliete Kataržina Kiedržineka, kamēr ''Lyon'' rindās precīzi sita francūzieti Sāra Buhadī - 7:6.

Jāpiemin, ka ''Lyon'' arī pagājušajā sezonā triumfēja pēcspēles sitienu sērijā, kad pieveica ''Wolfsburg''. Pirms tam trīs gadus pēc kārtas uzvarēja Vācijas komanda - reizi Frankfurtes un divas reizes Volfsburga. Savukārt arī 2011. un 2012. gadā spēcīgākā bija ''Olympique Lyonnai'', kas šonakt ieguva ceturto trofeju pēdējos septiņos gados.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2017-06-02 07:15, pirms 7 gadiem
Izšķirošo pendeli realizēja Lyon vārtsardze. Varētu būt bijis pieminēšanas vērts.