Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Neskūpstīšu Šabalu, viņš tikai dara savu darbu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pertija: "Neskūpstīšu Šabalu, viņš tikai dara savu darbu"
Tamazs Pertija
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Piedāvājam Tamaza Pertijas un Oļega Kubareva sacīto pēc SMScredit.lv Virslīgas 9. kārtas spēles, kurā Rīgas "Skonto" Slokā ar 2:1 pārspēja Jūrmalas "Spartaku".

Tamazs Pertija, "Skonto" treneris: "Esmu pateicīgs futbolistiem, ka viņi izcīnīja trīs punktus un pa īstam laukumā cīnījās. "Spartakam" ir brīnišķīga komanda, vēlam viņiem veiksmi turpmāk, bet mēs ejam tālāk."

Šabala guva divus vārtus pret Turciju, tagad vēl divus... "Te nav nekā pārsteidzoša - uzbrucējam ir jāgūst vārti. Mūsdienās ir daudz gados jaunu uzbrucēju, kuri gūst vārtus. Tas ir viņa darbs, un es pilnīgi adekvāti pret to attiecos. Jā, bija ļoti patīkami, ka viņš turkiem iesita divus vārtus savā otrajā spēlē izlasē tādā vecumā, un domāju, ka tas viņam būs labs grūdiens nākotnē futbola dzīvē. Arī šodien viņš iesita divus vārtus, taču tā ir viņa profesija un viņam tas ir jādara - es tagad neskriešu un neskūpstīšu viņu par šiem gūtajiem vārtiem. Tas ir viņa darbs, viņam tas ir jādara. Šabalam ir bombardiera kvalitātes, vēlam viņam veiksmi. Uzskatu, ka šodien viņa divi gūtie vārti ir talanta rezultāts."

Vai nebaidāties viņu vasarā zaudēt? "No vienas puses tas parādītu "Skonto" konkurētspēju Eiropas līmenī un to, ka strādājam pareizā virzienā, pareizi futbolistus gatavojam. Man tā ir liela laime, ja kāds spēlētājs aiziet prom. No otras puses man nav bail - viņa var pietrūkt, bet par to pāragri runāt. Mēs cenšamies komplektēt vēl lielāku komandu, lai būtu konkurence. Atbildēšu uz šo jautājumu - nebaidos."

Saņēmāt sodu par uzvedību 1. līgā, arī Virslīgas mačos bieži izpelnāties aizrādījumus par pārāk lielo emociju izpaušanu. Uzskatāt, ka ievērojat normas robežas vai tomēr tās pārkāpjat? "Apsolu Jums, ka līdz 45 gadu vecumam būšu tāds pats [šobrīd Pertijam ir 38 gadi - aut.piez.], bet pēc tam kļūšu vieds un nomierināšos. Jā, esmu emocionāls, bet atkārtošos - ja saņemu sodu par uzvedību dublieru spēlē, par ko tas liecina? Par to, ka interesējos par dublieriem, skatos viņu spēles, un man interesē jebkurš futbolists, kurš uzvelk "Skonto" kreklu. Atnācu, jā, nesaturēju emocijas, mani sodīja - lai priecājas federācija, jo, kamēr esmu šeit, nauda ies uz turieni.

Kā apmierināja Blanka sniegums diskvalificētā Karašauska prombūtnē? "Izlaidu Blanku. Varēju izlaist Okadu, bet zināju, ka šeit nebūs skaistas spēles, bet gan cīņa. Tāpēc devu iespēju Blankam. Viņš, uzskatu, nostrādāja labi un taktiski bija, var teikt, viens no labākajiem.

Oļegs Kubarevs, "Spartaka" treneris: "Šādās spēlēs aug spēlētāju meistarība. Daudz cīņas, bet mūsu spēlētāju individuālā meistarība izrādījās zemāka. Taktiskā ziņā arī pieļāvām kļūdas un cerēt uz panākumu bija grūti. Teikšu gan, ka 2. puslaikā puiši pielika, varbūt psiholoģiskais faktors nostrādāja, varbūt "Skonto" nogurums. Jebkurā gadījumā šādas spēles var vērtēt ar plusu. Sapratām, pret ko spēlējam un uzskatu, ka nospēlējām cienīgi. Caur tādām spēlēm jāmācās."

Šķita, ka 1. puslaikā "Spartaks" netur līdzi "Skonto" tempam... "Pareizi Jums šķita. Mums ir daudz jaunu puišu, un viņi tikuši no kuģa uz balli. Viņi ieradās komandā pāris dienas pirms Virslīgas sākuma, un tas nevarēja neizpausties. Leģionāri ir spēlējuši citā kontinentā ar citām prasībām. Un no visām pretiniecēm, kas mums ir bijušas, "Skonto" laikam bijusi vispārākā. Ātrāk strādāja ar bumbu, ātrāk mūs nosedza, nedeva laiku. Tas, kas izdevās ar "Jelgavu", šodien negāja cauri. Mēs par to runājām, bet, kamēr puiši caur tādām spēlēm nav gājuši, dabiski, ka viņi tam nevar būt gatavi. Paši redzat, ka mums ir ātri spēlētāji, bet tikai daži. Un uzskatu, ka mums nav neviena aizsarga, kurš būtu ļoti ātrs. "Skonto" visi uzbrucēji ir ātri. Divas trīs tādas spēles, un mūsu puiši spēlēs. Jau 2. puslaikā bija labāk. Jāadaptējas tādam futbolam. Nekā traka nebija. Laukums arī nebija labs, tāpēc pieredzējušākiem, tehniskākiem futbolistiem ir priekšrocības. Man tas viss ir saprotams, tāda ir futbola dzīve."

Sezonas sākumā teicāt, ka rotēsiet sastāvu. Šodien iznāca tas pats sākumsastāvs, kas iepriekš. "Paskatieties uz mūsu pieteikumu! Mums nav otrā vārtsarga, bet Jūs par rotāciju runājat. Paskatieties arī laukuma spēlētājus, kas ir rezervē! Mickevičs vairākas dienas nav trenējies, Kulmanakovs aizsargs... mēs trīs maiņas izdarījām! Vai tad nav rotācijas? Katrā spēlē veicam trīs maiņas. Vai man piecas maiņas veikt? Mums uzbrucēju nav! Morozu tur likt? Turklāt aizsargi mums mainās. Ja uzvaram trīs spēles pēc kārtas, kurš normāls treneris mainīs aizsargus? Leģionārus jātrenē, Kazačoks spēlē izlasē [U-21], viņam jāspēlē. Vienkārši nav alternatīvas. Daņilovu ne jau tāpat vien nomainīju - jāiesaista Halvitovs. Daņilovs normāli nospēlēja, bet dodam iespēju citiem, arī Duvanam [Kastanjedam]. Tā arī ir rotācija. Nevar taču visu lauzt, kad viss neslikti iet."

Acīmredzot transfēru periodā Jūs komandā vēlētos redzēt jaunus uzbrucējus un, protams, otro vārtsargu. "Gan transfēru periodā, gan pirms tam [smejas]. Kādas mums ir iespējas, paši saprotat. Nemaz nerunāšu par to, ko mēs gribētu."

Preses konference nav atreferēta pilnībā, pilno versiju drīzumā skatieties video versijā.

Jāpiemin, ka pēc mača Sportacentrs.com komanda vēlējās veikt nelielu video interviju ar pēdējā laika Latvijas izlases un "Skonto" varoni Valēriju Šabalu, tomēr Tamazs Pertija šādu iespēju noraidīja, uzsverot, ka 18 gadus vecam spēlētājam lieka publicitāte nav vajadzīga, lai nepiemestos tā sauktā zvaigžņu slimība.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-02 01:23, pirms 11 gadiem
Viela pārdomām, ja viņš ir tik pieprasīts un labs football speciālists, kāpēc jau sen nav aizvācies projām, bet palicis Latvijā, kur joprojām pār viņu korupcijas un totalizātoru ēna?

     [+] [-]

, 2013-06-02 09:36, pirms 11 gadiem
Pret Turciju goli ir lielā vērtē, bet Virslīgā tas vēl neko nenozīmē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-02 10:09, pirms 11 gadiem
Taisnība vien tomēr viņam ir!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-02 10:43, pirms 11 gadiem
Jāpiemin, ka pēc mača Sportacentrs.com komanda vēlējās veikt nelielu video interviju ar pēdējā laika Latvijas izlases un "Skonto" varoni Valēriju Šabalu, tomēr Tamazs Pertija šādu iespēju noraidīja, uzsverot, ka 18 gadus vecam spēlētājam lieka publicitāte nav vajadzīga, lai nepiemestos tā sauktā zvaigžņu slimība.

Ja Sportacentrs.com būtu uzbāzīgs, tad nākamajā LFF DK lēmumā lasītu, ka kāda kluba galvenais treneris saķērās ar žurnālistiem.