Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ļubšis: "Pirmajā aplī ieguvām 20 punktus - nākamajā jābūt ne mazāk"

Agris Suveizda

Ļubšis: "Pirmajā aplī ieguvām 20 punktus - nākamajā jābūt ne mazāk"
Virginijus Ļubšis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

SMScredit.lv Virslīgas pirmā apļa pēdējā kārtā Rīgas "Daugava" pārliecinoši izbraukumā uzvarēja "Jelgavu" (3:0). Pēc mača "Daugavas" galvenais treneris Virginijus Ļubšis sacīja, ka abām komandām demonstrēt labu futbolu liedza sliktā laukuma kvalitāte, savukārt abi treneri uzslavēja horvātu uzbrucēju Tediju Suraču, kurš guva pirmos divus vārtus.

Virginijus Ļubšis, Rīgas "Daugavas" galvenais treneris:
"Ļoti grūta spēle, kaut gan 3:0 varbūt nav taisnīgs rezultāts. Galvenais uzdevums bija gūt ātrus vārtus, un to arī izdarījām. Domāju, ka abām komandām parādīt labu futbolu traucēja arī laukums. Ļoti slikts laukums. Nesaku, ka mums - abām komandām. Labi nospēlējām pretuzbrukumos, guvām vārtus. Pēc ilga pārtraukuma pēc traumas spēlēja Suračs, un nospēlēja diezgan labi - guva divus vārtus. Esam apmierināti ar uzvaru, tagad atkal divu nedēļu pauze. Tāpēc ir ļoti grūti izplānot treniņprocesu - mēneša laikā divas spēles. Tagad dažas dienas atpūtīsimies, pēc tam strādāsim un gatavosimies otrajam aplim."

Sergejs Golubevs, "Jelgavas" galvenais treneris:
"Bija grūti spēlēt pret tādu pretinieku - pagaidām diemžēl atrodamies citā līmenī. Nevaram konkurēt ar tādu komandu kā "Daugava". Diemžēl pagaidām mums ir ļoti grūti [to darīt], bet vienalga kaut kādi varianti ir pret jebkuru pretinieku. Šodien - nu, nesanāca. Nesanāca kādu laiku noturēt labu rezultātu. Ja pretiniekam bija uzdevums gūt ātrus vārtus, mums bija uzdevums neielaist ātrus vārtus. Gandrīz izdevās, bet kādā 22.minūtē ielaidām. Tas bija uz individuālās meistarības rēķina. Tikai viena spēlētāja [individuālās meistarības rēķina] - Suračs iesita divus vārtus, un mēs ar viņu netikām galā.

Ar visiem pārējiem jā - mums varbūt nebija tik asa uzbrukuma, bet aizsardzība bija diezgan labā līmenī. Tikai tie divi momenti - trešos vārtus es neskaitu. Tieši pirmie vārti bija individuālā meistarība, kurai mūsu aizsardzība pagaidām nebija gatava. Bet mums bija savi momenti. Kad rezultāts bija 0:2, kādi divi momenti bija - varbūt tie nebija simtprocentīgi, bet, ja no tiem kādus vienus vārtus iesistu, tad varbūt būtu cits rezultāts. Bet nepaveicās, turpināsim strādāt un iesim tālāk. Tūlīt atkal būs pauze, kas mums ir slikti - bija desmit dienu pauze, un tagad atkal būs divu nedēļu pauze."

"Medeckim nebija veiksmīga spēle pret "Spartaku", bet Kamkins iznāca uz maiņu un iesita vārtus. Tam apakšā bija tikai tāda doma," Golubevs skaidroja Dmitrija Medecka atstāšanu rezervē un Maksima Kamkina pirmo iziešanu sākumsastāvā. "Bet, par sastāvu runājot, atkal nespēlēja Ošs [apslimis], un tas bija redzams otrajos vārtos, kuros pietrūka pamatsastāva centra aizsarga. Bet Medeckis un arī Paplavskis bija rezervē tikai tāpēc, ka pret "Spartaku" viņiem nebija ļoti laba spēle. Otro puslaiku aizvadījām bez tāda spēlētāja kā Daņilovs, kurš mums ir ļoti svarīgs - viņš faktiski ir mūsu vienīgais lielais uzbrucējs." Savainojuma dēļ rezervē tika atstāts "Daugavas" malējais aizsargs Valdemars Borovskis. Ļubšis to skaidroja ar piesardzības nolūkiem - Borovskis ir izsaukts uz Lietuvas izlasi, un, ja savainojums tiktu saasināts, Valdemars varētu izlaist pat vairākus mēnešus.

Kāds ir Jūsu vērtējums par pirmo apli? Kura bija labākā un sliktākā spēle komandas izpildījumā?
Sergejs Golubevs:
"Sliktākā spēle bija pret "Ilūksti" - neizšķirts 2:2, taču biju ļoti neapmierināts. Ja uzvarētu "Ilūksti", tabulā būtu nedaudz augstāk. Pēc rezultāta arī pret "Spartaku" (2:4) nebija tā labākā spēle. Labākās spēles, protams, bija pret "Mettu" (1:0) un "Skonto" (1:1). Skatoties tabulā - ja uzvarētu "Ilūksti", tabulā domāju, ka būtu savā vietā. Ne gluži vietas ziņā, bet nedaudz tālāk no izkrišanas zonas - no "Mettas" un "Ilūkstes". Bet pagaidām atrodamies bīstamajā zonā."

Virginijus Ļubšis:
"Ja ņem divas spēles, domāju, ka labākā spēle bija pret "Jūrmalu" (5:0), bet sliktākā pret "Ventspili" (0:1). Neizrēķinājām un pret "Ventspili" spēlējām ļoti sliktā laukumā "Daugavas" stadionā - varējām vēl divas spēles aizvadīt Hanzas vidusskolā. Domāju, ka šī spēle bija pati sliktākā. Pirmajā aplī kopumā ieguvām 20 punktus. Ir, no kā atsperties - ja pirmajā aplī bija 20 punkti, tad nākamajā jābūt ne mazāk."

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (R)962117:320
2.Skonto853019:318
3.Ventspils860218:918
4.Daugava (D)952217:1117
5.Liepājas metalurgs851217:716
6.Spartaks941411:1113
7.Jūrmala92254:148
8.Jelgava91267:205
9.Ilūkstes NSS80447:224
10.Metta/LU90184:211

  +2 [+] [-]

, 2013-06-02 11:52, pirms 11 gadiem
2009.gadā: zeltam 19,75 punkti vienā aplī, bronzai - 18,25.
2010.gadā: 23 un 20,33.
2011.gadā: 17,75 un 15,75.
2012.gadā: 19,50 un 18,50.