Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:986, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: Agresīvākās pretinieces, kādas mums šogad bijušas

Aigars Nerips: Agresīvākās pretinieces, kādas mums šogad bijušas
Sieviešu valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips: Raksturi rūdās, jābūt arī rezultātam.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas sieviešu valstsvienība zaudējums Šopronas pārbaudes turnīra pēdējā spēlē – 56:59 pret Ungārijas izlasi – bija ceturtā neveiksme piecās pārbaudes spēlēs, kas piedzīvota ar dažu punktu starpību. Galvenais treneris Aigars Nerips saskata potenciālu uzlabot šo statistiku: „Zinām, ka varam, taču vēl jāiegūst lielāka pārliecība par sevi, lai paņemtu galotnes.”

 

Aigars Nerips:

„Šodien saskārāmies ar agresīvākajām pretiniecēm, kādas mums šogad bijušas. Bija izteikts spēka spiediens gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, uz ko sākumā iekritām.

Tomēr otrajā puslaikā arī mums parādījās agresīva aizsardzība, un ar tās palīdzību panācām lūzumu. Tiklīdz kvalitatīvi sākām izpildīt šķietami vienkāršas lietas, spēles gaita uzreiz pavērsās mums izdevīgā virzienā.

Neilgi pirms beigām izlīdzinājām rezultātu, un pēc tam divas reizes ļoti labi nocīnījāmies aizsardzībā. Galotnē ungārietes punktus guva tikai ar soda metieniem, mums tādas iespējas netika dotas, taču ne jau tas ir svarīgākais. Četrās nedēļās, kopš strādājam, esam nostabilizējuši pašapziņu, zinām, ka varam, tikai vēl jāiegūst lielāka pārliecība par sevi, lai paņemtu galotnes.

Rezerves snieguma uzlabošanai mums noteikti ir. Šodien neriskējām laukumā sūtīt Lieni Jansoni, kuras pieredze noteikti stabilizētu komandu, darbība dažādotu mūsu taktisko arsenālu un gūtie punkti papildinātu komandas pūru. Sabīne Niedola nospēlēja enerģiskāk, nekā ceturtdien un uzreiz parādījās rezultāts. Ceru, ka pienesums būs vēl lielāks.

Šodienas spēlei jau gatavojāmies kā oficiālajam mačam – ar video analīzi, akcentējot uzmanību uz pretinieču spēles niansēm. Bija uzstādījums pamainīt aizsardzību atkarībā no tā, kā rīkojas sāncenses. Protams, pārbaudījām savas iestrādnes, sapratām, kas strādā labāk.

Pēc atgriešanās Rīgā būs daži atjaunošanās un taktikas treniņi, bet jau otrdien dosimies uz pārbaudes turnīru Kauņā. Ierindā paliek visas 13 spēlētājas, kuras bija Ungārijā, kā arī Zane Jākobsone un Baiba Eglīte. Diemžēl Aijai Brumermanei kājas savainojums ir pietiekami nopietns un tuvākās dienas tiks veltītas rehabilitācijai. Uz kvalifikācijas turnīra sākumu Aija noteikti nebūs ierindā, par turpmāko – skatīsimies. Pirmdien būs skaidrība par Zanes Tamanes iespējām palīdzēt komandai.”

No 6. līdz 8.jūnijam Kauņā Latvijas valstsvienība spēļu secībā tiksies ar Lietuvas, Spānija un Zviedrijas izlasēm.

12.jūnijā Arēnā Rīga notiks Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā spēle ar Itālijas izlasi. E grupā vēl spēlēs Grieķijas, Somijas un Luksemburgas komandas. 2013.gada jūnijā uz finālturnīru Francijā brauks divas labākās vienības.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-03 08:54, pirms 12 gadiem
Sistema sāk veidoties!