Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Digna Strautmane: "Noķēru daudz zivju, pagājušonedēļ sanāca septiņas"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Digna Strautmane: "Noķēru daudz zivju, pagājušonedēļ sanāca septiņas"
Digna Strautmane. Foto: Syracuse

Latvijas basketbola izlases spēka uzbrucēja un Sirakūzu Universitātes studente Digna Stautmane koronavīrusa pandēmijas laikā uzturas Kērsijas ciemata apkaimē, Pensilvānijas štatā. Tur labi padodas makšķerēšana, savukārt tītaru medībās var piedalīties tikai kā skatītāja.

Kā jau ziņots, 6. martā "Syracuse" (16-15) pabeidza sezonu ar 46:71 zaudējumu "Atlantic Coast" konferences ceturtdaļfinālā pret #1 "Louisville" (28-3). Komandas trešgadniece Strautmane kļuva par vienu no trijām spēlētājām, kuras 31 spēlē devās starta pieciniekā. Digna vidēji 31.8 minūtēs guva 8.6 punktus (trešais rādītājs komandā), izcīnīja 4.5 atlēkušās bumbas (ceturtais rādītājs komandā) un izpildīja 1.5 rezultatīvas piespēles.

Kad sākās koronavīrusa uzliesmojums, pirmā doma bija doties atpakaļ uz dzimteni, taču arī tur jau parādījās saslimšanas gadījumi, turklāt pēc atgriešanās nāktos pavadīt divas nedēļas pašizolācijā. "Pirms divām nedēļām bija ļoti slikti. Tagad ir labāk, bet tik un tā nav labi," par Latvijas situāciju saistībā koronavīrusa izplatīšanos stāsta Digna Strautmane. "Mamma man teica, lai palieku te, kamēr vien varu. Viņa uzskatīja, ka tā būs drošāk. Mūsu ģimene ir vienota, bieži man zvana."

Digna meklēja iespējas dzīvot Teksasā un Floridā, taču A un B plāni neīstenojās. Bet tad radās C plāns - piedāvājums dzīvot drošajā Kērsijas ciemata apkaimē, Pensilvānijas štatā. "Esmu ļoti pateicīga, ka man deva iespēju dzīvot šeit. Tiešām nezinu, ko es darītu bez šīs iespējas, jo nezinu nevienu citu vietu, kur varētu palikt," saka latviete.

Vietējie māca Dignai makšķerēšanu. Un izrādījies, ka viņai ir ķēriens. "Apgūstu daudzas jaunas lietas, piemēram, makšķerēšanu," saka basketboliste. "Esmu noķērusi daudz zivju. Pagājušajā nedēļā devos uz turieni un noķēru septiņas zivis. Tas bija tik labi!"

Tāpat māca arī medīšanu. Latviete jau labi sašauj nekustīgus mērķus, taču nevar trāpīt kustībā esošām lietām. Tagad tur jau atklāta tītaru medību sezona. Dignai gan nav medību licences, bet viņa noteikti ir gatava doties skatīties. Galu galā šaušana pa kustībā esošiem mērķiem nav viņas stiprā puse, tāpēc labprāt ļaus to darīt kādam citam. "Iedomājieties, ka tur ir viens tītars, viņi man dod iespēju šaut, taču es netrāpu! Tādējādi viņi to tītaru varbūt nekad vairs neredzētu. Un tad es justos tik slikti," skaidro mūsu sportiste.

Izmantotie resursi:
syracuse.com

View this post on Instagram

First catch ✅ 😊🐠

A post shared by Digna Strautmane (@dignucis) on Apr 4, 2020 at 3:54pm PDT

  +2 [+] [-]

, 2020-05-02 17:59, pirms 4 gadiem
makšķerēšanas čempionātā sieviešu konkurencē varētu prādīties spēcīga sportiste!

     [+] [-]

, 2020-05-02 20:19, pirms 4 gadiem
Nekad nesapratīšu tos idiotus, kuriem sagādā baudu šaut pa dzīvu, neaizsargātu radību

     [+] [-]

, 2020-05-03 07:20, pirms 4 gadiem
beiziiters rakstīja: Nekad nesapratīšu tos idiotus, kuriem sagādā baudu šaut pa dzīvu, neaizsargātu radību
Tādi r tikai daļa biezo,bet vidusmēra mednieks un makšķernieks to vairāk dara gaļas dēļ,lai ģimenei nav tā jāpērk veikalā.

     [+] [-]

, 2020-05-03 08:46, pirms 4 gadiem
beiziiters rakstīja: Nekad nesapratīšu tos idiotus, kuriem sagādā baudu šaut pa dzīvu, neaizsargātu radību
Toties steiku katru vakaru !!!!