Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Valverde: "Visi zinām, kas ir Mesi, bet viņš nebeidz mūs pārsteigt"

Andrejs Siliņš

Valverde: "Visi zinām, kas ir Mesi, bet viņš nebeidz mūs pārsteigt"
Lionels Mesi. Foto: AFP / Scanpix

"Mesi? Viņš ir neapturams, jo šādu brīvsitienu apstādināt nav iespējams," pēc zaudējuma "Barcelona" UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops atzina, ka arī viņš ir Mesi talanta apbrīnotājs.

"Liverpūlei bija ļoti labas iespējas - gan sitiens pa stabu, gan Marka [Andrē ter Štēgena] atvairītais sitiens. Dažreiz vari noteikt spēles ritmu, dažreiz to dara pretinieki. Dažubrīd "Liverpool" spēlēja tā, kā viņi to vēlas. Šis ir lielisks rezultāts, uzveicām ļoti stipru pretinieku," spēli rezumēja "Barsas" treneris Ernesto Valverde, atgādinot par Mohameda Salāha un Džeimsa Milnera izcilajām vārtu gūšanas iespējām, kas palika neizmantotas.

"Tomēr situācija ir līdzīga, kāda tā bija pagājušogad, kad bijām vadībā pret "Roma" ar 3:0," neraugoties uz pēc rezultāta pārliecinošo uzvaru, treneris saglabāja piesardzību, jo svaigā atmiņā aizvien ir sāpīgā neveiksme pagājušās sezonas ceturtdaļfinālā. Toreiz "Barcelona" pirmajā mačā mājās uzvarēja ar 4:1, bet izbraukumā zaudēja Romas komandai ar 0:3, kas, pateicoties viesos gūtajiem vārtiem, triumfēja divu spēļu summā, izslēdzot "Barsu" no tālākās cīņas par titulu.

"Zinām, kas ir Leo, bet viņš nebeidz mūs pārsteigt," Valverde atzina, ka Mesi izcilais sniegums kārtējo reizi licis palikt vaļā muti pat viņa paša komandai. "Viņš ir kapteinis un spēlētājs, kurš nosaka spēles ritmu. Viņa sniegums atkal bija izšķirošs, lai mēs izcīnītu šo panākumu, bet, kā jau minēju, mums vēl jāspēlē atbildes mačs."

Mesi otrais vārtu guvums kļuva par futbolista 600. vārtiem - Čempionu līgā izdevies gūt 112 no tiem. "Četru vārtu starpība būtu vēl labāka, bet arī šis ir ļoti labs rezultāts," maksimālists Lionels Mesi sacīja pēc sava vēsturiskā mača. "Duelis vēl nav izšķirts, jo mums jādodas [atbildes mačā] uz vēsturisku stadionu, kas no mums pieprasīs ļoti daudz. Tomēr esam apmierināti ar rezultātu."

Savus 600. vārtus Mesi guva ar izcilu brīvsitienu, no metriem 25-30 raidot bumbu vārtu augšējā stūrī. "Tie bija iespaidīgi vārti. Redzēju vietu, kur sist, un par laimi tieši tur arī bumba ielidoja," argentīniešu superzvaigzne bija pieticīgs, komentējot savus otros vārtus mačā. "Barcelona" kapteinis vairāk uztraucās par to, ka vietējie līdzjutēji izsvilpa Filipi Koutinju, norādot, ka šis nav laiks, kad nostāties pret kādu no savējiem, gluži otrādi - līdzjutējiem jābūt kopā ar visu komandu.

Lionela Mesi gūtie vārti

TurnīrsVārti
La Liga417
UEFA Čempionu līga112
Karaļa kauss50
Spānijas superkauss13
FIFA Pasaules klubu kauss5
UEFA Superkauss3
Karjerā kopā:600

"Mesi? Viņš ir neapturams, jo šādu brīvsitienu apstādināt nav iespējams," pretinieku līderi slavēja arī "Liverpool" treneris Jirgens Klops. "Varbūt viņa pirmie vārti nebija paši labākie, bet tie apliecināja, ka viņš zina, kur jābūt īstajā laikā," Klops komentēja pirmo Mesi vārtu guvumu, raidot vārtos atlēkušo bumbu. "Esmu liels viņa apbrīnotājs, bet mums jādomā par to, kā aizsardzībā pret viņu nospēlēt labi."

"Ir ļoti sarežģīti spēlēt pret "Barcelona", bet, paskatoties uz rezultātu, varētu teikt, ka Valverdes kungs visu paveicis pareizi, kamēr es - visu nepareizi. Tomēr domāju, ka šī bija mūsu labākā izbraukuma spēle Čempionu līgā - ne tikai šogad, bet arī pagājušogad. Spēlēt šādu futbolu pret tādu komandu - esmu pilnīgā apmierināts," vāciešu speciālists uzsvēra, ka viņa vadītā komanda nav demonstrējusi sliktu sniegumu. "Ir pieņemami Eiropas spēlēs zaudēt izbraukuma maču, bet nav labi tas, ka neguvām vārtus. Izbaudīju spēli, taču beigu beigās zaudēām, un es uzņemos par to atbildību."

Klops nevēlējās izdarīt spiedienu uz saviem spēlētājiem: "Viņiem nav jādomā par atbildes spēli pret "Barcelona", jo tagad mums jāspēlē pret "Newcastle" [Anglijas Premjerlīgā]. Tagad koncentrējamies uz to. Jā, 3:1 būtu bijis labāks rezultāts, tas man šobrīd liktu justies krietni citādāk. Ko gan es varu teikt? Parādījām, ka varam sagādāt sev iespējas gūt vārtus. Šie puiši nekad nepadodas - šo īpašību viņos es mīlu."

  +4 [+] [-]

, 2019-05-02 10:22, pirms 5 gadiem
Mesi brīvsitiens tiešām bija meistarstiķis, tas nu ir jāatzīst.

  -4 [+] [-]

, 2019-05-02 12:04, pirms 5 gadiem
Brivsitiens, dribls, atrasanas vieta laukuma pareizaja bridi un pareizaja vieta - viss limeni, 2 vāri, liekas kur var vispar piesieteis, bet pamaniju ka Messi ir aatrumā sācis zauddēt jaunajiem nažiem. Ātruma zudums uzbrucejiem ir kā rūsa, drīz saēdīs visu parejo un ēna tikai paliks pāri, sogad bus pedejais gads kad visns pacels labaka speletaja balvu. no nakama gada bus verojams muusu Messi noriets

  +5 [+] [-]

, 2019-05-02 12:40, pirms 5 gadiem
truestory rakstīja: Brivsitiens, dribls, atrasanas vieta laukuma pareizaja bridi un pareizaja vieta - viss limeni, 2 vāri, liekas kur var vispar piesieteis, bet pamaniju ka Messi ir aatrumā sācis zauddēt jaunajiem nažiem. Ātruma zudums uzbrucejiem ir kā rūsa, drīz saēdīs visu parejo un ēna tikai paliks pāri, sogad bus pedejais gads kad visns pacels labaka speletaja balvu. no nakama gada bus verojams muusu Messi noriets
Kā kādreiz K. Ronaldo skrēja! Varēja noskriet visus! Šķiet, kādus pēdējos 3 gadus viņš vairs neskrien ne tuvu tik ātri kā agrāk, tomēr golus bliež iekšā tik un tā. Ar gadiem ātruma vietā nāk pieredze par to, kurā vietā ir jāatrodas īstajā brīdī, un tas, es domāju, ātruma zudumu pietiekami labi kompensē, tā ka, pieļauju, Mesi savu produktivitāti nezaudēs vēl gadus 5 mierīgi.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-02 12:54, pirms 5 gadiem
Klops tiešām ir izveidojis tik simpātisku komandu, ka man būs ļoti žēl, ja paliks bez neviena titula šosezon...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-02 14:44, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Klops tiešām ir izveidojis tik simpātisku komandu, ka man būs ļoti žēl, ja paliks bez neviena titula šosezon...
..vismaz Anglijas kausu derētu dabūt. tas būtu traki, ka ar tikai 1 zaudējumu pie kausa netiktu. jācer.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-02 20:25, pirms 5 gadiem
Būtu sieniņā stāvošais nesabijies, bet galvu pieliecis uz otru pusi...sabijās. Tad nu skaistie vārti varētu arī nebūt. Bet nu sitiens bij ideāls. Tā teikt, nevajag baidīties, ja sit meistars, vajag nebaidīties. Pats zinu, roķenē jaunībā esmu dabūjis entos metienus ģīmī (bik vārtos pastāvēju). Visus redzēju, bet rokas netiek līdz, līdz ar to galva strādā...